Travel inspiration: the best European cityguides

best cityguides

Mijn favoriete vakanties zijn citytrips: er eventjes tussenuit, op zoek naar hotspots in een andere cultuur. Het leuke aan citytrips is dat je niet per se gebonden bent aan een seizoen (bepaalde steden kun je zelfs beter in het najaar dan in de hete zomer bezoeken), daarnaast bepaal je zelf hoe duur het wordt.
Voor een citytrip heb je vaak aan een lang weekend al genoeg, citytrips zijn dus de perfecte last-minute vakanties. Voor iedereen die nog op zoek is naar zo’n leuke last-minute citytrip zette ik mijn favoriete bestemmingen op een rijtje, inclusief cityguides. Ik ben dol op ‘hotspotten’, en ga dus altijd goed voorbereid op vakantie. Met behulp van deze cityguides haal je het meeste uit je citytrip!

DSC_1969

1. Berlijn
Ik begin met een van mijn favoriete Europese steden: Berlijn. In de zomer hangt hier zo’n relaxte sfeer, de stad lijkt een groot festival. Ik schreef twee jaar geleden een uitgebreide cityguide over Berlijn, je vind ‘m hier.

2. Stockholm
Ik ben zelf nog druk bezig met het schrijven van mijn Stockholm cityguide. Ik bezocht deze stad vorig jaar met mijn vader en was opslag verliefd: wat een prachtige, bijna sprookjesachtige stad is Stockholm. Ik was er in het voorjaar, maar ik denk dat Stockholm ook heel gezellig in de herfst zal zijn. Anki van zilverblauw.nl schreef er een leuke cityguide over, en tipt daarbij ook weer andere cityguides. Dubbel zo handig dus!

3. Barcelona
Ook Barcelona is een van mijn favoriete Europese steden. De combinatie van stad en strand is ideaal voor iedereen die tijdens het hotspotten ook een dagje wil relaxen. Ik ga er deze zomer weer heen, en houd dan zeker de groene hotspots guide van de Groene Meisjes in mijn achterhoofd. Lekker en guilty free eten, wie wil dat nou niet?


4. Antwerpen
Antwerpen, de ideale bestemming voor een eendags-citytrip. Je bent er namelijk zo, maar je hebt toch het gevoel er even helemaal uit te zijn. Vanaf Rosendaal ben je binnen een halfuurtje voor een tientje in Antwerpen.
En dan kan het feest beginnen.. je kan hier namelijk ontzettend goed shoppen (je vind hier zowel de bekende ketens als hippe vintage boetiekjes), en met lekker eten zijn de Belgen ook wel bekend.
Vorig jaar zomer was ik samen met Jolien in Antwerpen, waarna zij een handige cityguide schreef vol tips en leuke adresjes.


5. Londen
Londen staat al ontzettend lang op mijn lijstje. Waarom ik er nog niet geweest ben is mij een raadsel, want deze bruisende stad ligt zowat op een steenworp afstand.. Mocht het er binnenkort toch van komen, dan neem ik zeker de cityguide van Maura mee. Zij zocht alvast de beste food hotspots voor ons uit.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Anne

  Leuk! Ik heb de laatste tijd heel vaak jouw cityguide van Berlijn opgezocht – heb een verrassingstripje geregeld voor mijn vriendin in oktober :) De laatste keer dat ik in Berlijn was, is al zo lang geleden, dus kon jouw rips echt wel gebruiken!

 2. Lauriëtte

  Zou graag nog eens een weekend naar Stockholm willen, ben ik nog nooit geweest! En naar Barcelona, daar ben ik een keer een dag geweest, maar dat was een beetje kort. Weet de cityguides in ieder geval te vinden nu, dankjewel!

 3. Maura - YLT

  Alle steden ben ik meerdere keren geweest en zou ik ook zo weer heen gaan! Volgende keer neem ik deze city guides mee, leuk! Lief dat mijne van London ertussen staat :) echt een van mijn lievelingssteden. Keertje samen gaan ;)? Maar eerst Kopenhagen!

 4. Veronica

  Ik vind stedentrips ook altijd geweldig! Maar je bent op een of andere manier toch altijd meer geld kwijt dan je eigenlijk zou willen.

  Wij zijn pas naar Praag geweest en dat was echt heel tof! Barcelona en Stockholm staan nog op mijn to-do lijstje. Ik hou van citytrips!

  1. Ja, dat is wel waar. Ik verblijf altijd graag in hostels of kamers via airbnb/wimdu. Op die manier ben je veel goedkoper uit, en kun je vaak ook zelf koken.

 5. Nanda

  Deze blogpost gaat bewaard worden, super handig die gidsen :)

 6. Linda

  Echt zo handig! Ik ga deze zomer waarschijnlijk naar Malaga en heb ook al even jouw posts daarover teruggezocht :-)

 7. Sander

  Leuke cityguide van Berlijn! Over twee weken staat een trip naar de Duitse hoofdstad gepland, dus tips zijn zeker altijd makkelijk.

 8. Karlijn

  Over een maand ga ik een paar dagen naar Berlijn, dus tips zijn altijd handig :)

 9. Raya

  Jaaa Berlijn! Die stad ga ik samen met mijn lief bezoeken deze zomer. Ik ga zo meteen je guide dus even uitpluizen!

 10. Je moet echt naar Londen Marlous! You will love it :D Ik probeer ieder jaar wel een weekendje te gaan.

Geef een reactie