Cookbook review: Simply Italian, the Chiappa Sisters

DSC_0032 (2)

De Italiaanse keuken behoort tot mijn favorieten: pasta’s, pizza’s, verse tomatensauzen.. Ik ben er dol op! Goed nieuws voor mede-Italië liefhebbers, er is een nieuw kookboek uit, speciaal gericht op de Italiaanse keuken: Simply Italian, van de Chiappa zusjes.
Deze Italiaanse zusjes wonen in Wales, maar hebben generaties aan Italiaanse kookkunsten en familierecepten gebundeld in een boek. Van pasta tot koffie, alles wat met echt en lekker Italiaans eten te maken heeft vind je terug in dit boek.

DSC_0033 (2) DSC_0034 DSC_0035

Indeling
Het boek begint met een uitgebreide introductie van de Chiappa familie en de Italiaanse keuken. Dit is niet alleen heel erg leuk, maar ook praktisch: zo vertellen ze welke basis ingrediënten je eigenlijk altijd in huis moet hebben, en welk kookgerei veel zal worden gebruikt in dit kookboek.

De persoonlijke achtergrondverhalen vind je terug door het hele boek. Zelf vind ik dat altijd erg leuk: dat maakt een kookboek zoveel meer dan slechts een kookschriftje. De verhalen worden begeleid met prachtige foto’s, iets waar ik zelf veel waarde aan hecht en altijd op let bij het kopen van een kookboek.

Het boek volgt deels de traditionele indeling van voor – hoofd – na, maar voegt daar aparte hoofdstukken aan toe over typische Italiaanse gerechten. Zo is er een hoofdstuk over risotto en gnocchi, en een speciaal hoofdstuk over pizza. Extra leuk is de bonus op het einde, vijf pagina’s met tips en adresjes voor een verblijf in Italië.

DSC_0036 DSC_0037 DSC_0038 DSC_0040 DSC_0041

Recepten
De recepten zijn erg helder, en daardoor niet moeilijk om te maken. De ingrediëntenlijsten zijn relatief kort, en bevatten geen gekke ingrediënten die lastig verkrijgbaar zijn. Voor mij is dit erg belangrijk, want als ik bij het boodschappen doen al afgeremd wordt heb ik er al geen zin meer in.

De recepten worden begeleid met grote, mooie foto’s van het eindresultaat. Bepaalde recepten hebben een uitgebreide stap-voor-stap fotobeschrijving, bijvoorbeeld bij de pasta’s. Zo weet je zeker dat het recept niet fout kan gaan!

Mijn favorieten zijn de pastasauzen (er gaat niets boven een verse pastasaus!), maar ook de desserts zien er goed uit. Ik ben niet heel erg bekend met Italiaanse desserts (behalve stracciatella ijs natuurlijk), dus hier ga ik me zeker in verdiepen.

DSC_0042 DSC_0043

Extra’s
Het leuke aan dit boek zijn de vele extra’s dat het bevat. Zo zijn er ook een paar pagina’s gewijd aan de echte Italiaanse koffie, en kom je ondertussen veel te weten over de geschiedenis van de Chiappa familie. Ook de tips en adresjes achter in het boek vind ik een leuke toevoeging, dat maakt dit boek een echte aanwinst voor elke Italië-liefhebber.

DSC_0044

Het boek kost €25,00, en is o.a. hier verkrijgbaar. Ga je deze zomer niet op vakantie, maar wil je wel dat vakantiegevoel in huis halen, probeer dan wat recepten uit dit boek!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Ik had het boek al eens voorbij zien komen, maar het was nog niet in me opgekomen om het te kopen. Maar ik vind het er toch wel erg leuk uit zien! Ik ben dol op mooie foto’s en ben een liefhebber van simpele gerechten en inderdaad niet al te lange en gekke ingrediëntenlijsten.

  Leuk!

 2. Merel

  Oeeeee wat een prachtboek! Wat kan ik toch verliefd worden op kookboeken met zulke mooie foto’s en persoonlijke verhalen! Heel mooi.

 3. Eline

  Het is echt een heel mooi boek en het ziet er super lekker uit ^^

 4. Evi

  Ik zag het al in de winkel staan, een erg mooi boek! Ik vind het ook echt heel belangrijk dat er mooie foto’s in staan. Foto’s die je al laten kwijlen als je er naar kijkt.

 5. Marieke

  Wauw, dat boek ziet er echt geweldig uit! Ik HOU van Italiaans eten!

 6. Con leche

  Wat een ontzettend mooi boek! Hele mooie fotografie, spreekt erg aan. En ja, Italiaans eten: wie houdt daar nu niet van?!

 7. Swaen

  Wat ziet dat boek er mooi uit! Ik eet eigenlijk altijd echt Italiaans bij een vriendin. Haar ouders wonen er en ze leert de lekkerste dingen van ze.

 8. Fleur

  Wauw, wat ziet dat er heerlijk uit! Echt Italiaans eten is bij mij ook favoriet.

 9. Yara Miora

  Oh dit ziet er echt super leuk uit! Grote mooie plaatjes zijn altijd fijn he! (Ik ben vandaag begonnen met een nieuwe blog en vind je blog echt heel erg leuk en inspirerend!)

  Liefs,
  Yara

 10. Linda

  Ik werk in het weekend in een boekhandel en iedere keer sta ik weer stiekem te neuzen in dit boek. Ik denk dat ik het maar gewoon moet gaan kopen. Ik ben ook helemaal gek op pastasauzen met lekker veel ingrediënten!

 11. Ik heb dit boek ook gekocht en inderdaad, het is prachtig ! De foto’s doen je kwijlen, en al die persoonlijke verhalen ertussen zijn super. Ik heb er al een paar recepten uit klaargemaakt, oa lasagna tradizionale en die is om duimen en vingers bij af te likken :-).

Geef een reactie