Diary: week 29 & 30

Afgelopen twee weken waren leuk, maar druk. Ik moest nog  veel regelen vanwege de beroving, ondertussen zei ik geen afspraak af (in de zomer zijn er immers altijd zoveel leuke dingen!) maar werd ik er wel een beetje moe van. Mijn kamer moet nog steeds opgeruimd worden, en zo zijn er nog wel meer ‘klusjes’ die al lang op mijn lijstje staan. Na mijn volgende reisje maar even tijd voor maken.
Gelukkig resulteert die gezelligheid wel weer tot een volle diary! Ik was de afgelopen twee weken veel in Nijmegen, natuurlijk ook in Utrecht en bracht ook een bezoekje aan Amsterdam. Zoals gewoonlijk weer veel foodphotos in deze diary, je bent gewaarschuwd ;-)

 

De diary mist wat foto’s: aan het begin van de week had ik nog even een ouderwetse ‘dumbphone’, pas op donderdag kon ik de oude iPhone van mijn schoonzusje overnemen. Ik ging naar Nijmegen, om nog een klein beetje van de Nijmeegse  zomerfeesten mee te krijgen.

Natuurlijk at ik burgers, bij een heerlijke foodstand. Opvallend was dat er dit jaar veel mini festivalletjes waren waar het vooral om lekker eten en gezelligheid draaide. Niet de standaard churros, maar ambachtelijke hamburgers, tortilla’s en zelfs oesters!

‘s Avonds ging ik ook nog even de stad in, maar door de vliegtuigramp was de sfeer enigszins bedrukt. Uiteindelijk lag ik niet al te laat in bed.

Op vrijdag stond ik samen met mijn broer en schoonzusje in de hitte (het was wel 35 graden) om mijn moeder toe te juichen. Die liep alweer voor de vijfde keer mee.

35 graden!

Terug in Utrecht: een mooi tafereeltje. Ik wil ook een okergele fiets!

Met die hitte zoek ik altijd het water op, al vind ik het jammer dat er in Utrecht niet heel veel goede zwemplekken zijn. Of ik kijk er overheen? Iemand nog een tip? Meestal fiets ik uiteindelijk toch maar naar de Maarseveense plassen.

Pizza in the park! Typisch zomeravondje.

En ijs voor in de trein, toen ik richting mijn vader ging.

Daar chillde ik in de tuin, las het boek ‘Toen ik je zag’ van Isa Hoes uit op m’n iPad (aanrader trouwens), knuffelde met de beestjes en trok Bor mijn shirt aan. Hihi ;-)


Toen weer terug naar Utrecht. In de Drieharingstraat zit een nieuwe wijn slash tapasbar, en die moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. Voor de gelegenheid trok ik m’n nieuwe zwierige jurkje aan (uit de Zara sale!). De bar is leuk, ik zal binnenkort eens terug gaan zodat ik betere foto’s kan maken voor een hotspot artikel.

Tussendoor werkte ik veel, maar door de hitte sliep ik slecht wat resulteerde in lamlendigheid. Gelukkig heb ik donderdag een beetje bij kunnen slapen op het gras bij de Maarseveense plassen.


Zaterdag was ik op de mini instameet, georganiseerd door Marieke (@verdenius) en Michelle (@story154). Een verzameling van instagrammers (bloggers, fotografen, stylisten, webshopeigenaren en andere creatievelingen), zo’n leuke groep mensen!We maakten een fijne wandeling door Amsterdam, en deden ondertussen leukehotspots aan. We begonnen bij Marie Stella Maris (waar je ook terecht kunt voor een ontbijtje en een kopje koffie), we lunchten bij Stach en eindigden bij wijncafé Worst (waar ze naast wijn ook heerlijke charcuterie hebben).

Tijdens de wandeling liepen we ook nog over de Noordermarkt, met de mooiste fruit- en bloemenkraampjes, en liepen we over Prinseneiland, wat mij betreft het mooiste stukje Amsterdam. Het was een ontzettend leuke dag, waar ik nog veel meer hotspots ontdekte (die je binnenkort hier voorbij zult zien komen).

Ik plaatste nog wat meer foto’s op mijn instagram, zie hier voor het overzicht.

Komende week ga ik samen met Maura naar Kopenhagen, verwacht dus veel foto’s op onze instagram en over twee weken een dikke diary ;-) Fijne zondag nog!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Tessa

  Die burgers mmm! En heerlijk zo’n ijsje is de trein! Wat knap trouwens van je moeder, daar mag je trots op zijn!
  Liefs, Tessa

 2. Doris

  Ik zwem altijd in het amsterdamrijnkanaal of merwedekanaal daar kun je er uit met trappetjes al moet je wel even goed zoeken! Anders Strijkviertel of Haarrijn

  maar het ligt er ook aan of je wil zwemmen en wat je eisen zijn.
  ik chill vaak in de zon en vind een enkele duik prima.

  Achter Lunetten zit ook een hele-mooie zwemplek al weet ik die naam nu even niet. Kost wel entree maar is super schoon en best betaalbaar!!

 3. Suuz

  Heerlijke diary! En prachtige foto’s! Enjoy Kopenhagen!

 4. Eline

  Super mooie foto’s! Veel plezier in Kopenhagen ^^

 5. Je kunt ook zwemmen bij de Haarrijnse plas, daar is een strandje. En super leuk dat je met Maura naar Kopenhagen gaat, ze had het er al over. Veel plezier daar!!

 6. Noesjn

  ik ben in februari naar Kopenhagen geweest, het is echt een prachtige stad! ik raad je aan om naar Christiania te gaan, het is niet zo bekend maar je kan er supermooie graffiti en kunstwerken bewonderen. geniet er van!
  Noesjn

 7. Kimberley

  Wat heb je mooie en leuke fotootjes deze week!
  En die hamburgers van het begin…
  Lekker, zeg!

 8. Nathalie

  Wat een mooie zomerse foto’s! En veel lekker eten! Ik heb het boek Toen Ik Je Zag op mijn ereader staan maar nog niet gelezen, toch maar snel doen dan!

 9. cheyenne

  wat een fijne, fijne foto’s! die met de okergele fiets vind ik zo typisch Utrecht :) en ik ben benieuwd naar de nieuwe hotspot!
  xo, cheyenne

 10. Lauriëtte

  Wat een fijne zomerse foto’s weer! Kopenhagen, lucky you! Daar wil ik ook zo graag nog eens naartoe! Veel plezier!

 11. Ah, hele fijne foto’s :). Ik vind het ook zo fijn dat je tegenwoordig op elk marktje hele fijne zelfgemaakte kraampjes vindt. Of het nu spullen zijn of eten, overal zit zoveel liefde in!

 12. Jolien

  Wat een heerlijke, zomerse en blije foto’s. Blij word ik ervan! Veel plezier in Kopenhagen!

 13. Michelle

  Hey Marlous, het was super leuk je te ontmoeten tijdens onze 1ste Instameet in Amsterdam! We hebben zoveel leuke reacties van iedereen ontvangen dat er waarschijnlijk wel een 2de Instameet aan zit te komen.. :D Mooie foto’s heb je gemaakt!

  Ciao, Michelle!
  STORY154 – The City Explorers

Geef een reactie