DIY: Marquee lights

lightletters

Iets wat ik heel erg gaaf vind, en ooit nog in huis wil hebben (als ik wat groter woon): grote letters met lampjes er in. Van die vintage reclame borden of kreten.
Na even gegoogled te hebben kwam ik er achter dat deze ‘licht letters’ ook wel ‘Marquee letters’ worden genoemd. Verwijzend naar waar ze vroeger werden gebruikt: in reclames en op de markt.
Sommige vintage exemplaren zijn nog online te vinden op marktplaatsen of sites zoals Etsy, maar gelukkig kun je ze ook heel gemakkelijk zelf maken. Vandaag wat interieur inspiratie met deze Marquee letters, en een doorverwijzing naar een van mijn favoriete blogs waarop stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe je deze letters zelf kunt maken.

lightletters2
lightletters3
lightletters4
lightletters5

Bron foto’s: JunkArtGypzys, The Berry, VintageMarqueeLights, Whirlwindy, Refinery29

De echte doe-het-zelver bouwt z’n letters zelf van hout, maar stiekem zijn die kartonnen letters die je tegenwoordig bij o.a. Xenos vindt net wat makkelijker. Laagje verf eroverheen en niemand ziet het verschil. Oh Hello Friend gebruikt ook kartonnen letters, en bij haar is het resultaat erg mooi. Klik op onderstaande afbeelding om naar de DIY te gaan. Lijkt me een goede DIY voor de komende zomermaand, niet?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Josianne

  Ik vind dat ook echt megaleuk! Helaas heb ik er nu nul plek voor in huis haha.

 2. Een vriend van mij verkoopt er soms zulke. Als er er echt vintage wil vinden is het best moeilijk. Nieuw zal waarschijnlijk geen probleem zijn :)

 3. Lauriëtte

  Ziet er echt super leuk uit! Met karton zou ik wel een beetje bang zijn dat het misschien wat snel vlam vat :(

 4. Sophiee

  Ziet er echt tof uit! Wel lijkt me (zoals jij al zegt) het mooier als je groter woont. Anders is het echt zo groot.

 5. Tessa

  Wat leuk dat je dit met ons deelt! Het staat zo leuk en knus!
  Liefs, Tessa

 6. Rebecca

  Inderdaad een heel leuk idee! Dit ga ik zeker opslaan voor wanneer ik een eigen huis heb, helaas woon ook ik nu te klein hiervoor haha.

Geef een reactie