Gastblog: #Lijstjesmeisje – DIY lijstjesboek

01695a99b713bb2dbd3c3e5e16538ecd41171e092b

Een tijdje terug deed ik een oproep voor een gastblog, zodat ik tijdens mijn vakantie mijn blog toch draaiende kon houden. Een van de gastblogs die ik ingestuurd kreeg was van Karlijn. Karlijn blogt op wonderlicht.com over leuke hotspots, DIY’s, creatieve dingen en.. lijstjes!
Onder de hashtag #lijstjesmeisje deelt Karlijn haar lijstjes, die ze maakt in haar Travelers notebook. Ik vond haar lijstjes er zo leuk uit zien, dat ik haar vroeg om een kleine tutorial te schrijven zodat we deze zomer allemaal ons eigen lijstjesboek kunnen beginnen.
Na de jump dus een artikel geschreven door Karlijn, waarvan ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden als ik.

Ik ben gek op stationary spullen en teken en schrijf graag. Een tijdje terug ben ik begonnen met het maken van getekende lijstjes, die ik op instagram deel onder de #lijstjesmeisje. Al mijn lijstjes maak ik in mijn Midori Travelers boek, een boekje met leren kaft dat je zelf kunt vullen met teken- en schrijfpapier. Ik heb hem nu bijna een jaar en heb nergens anders meer in geschreven of getekend.

01123134bd65021880ab8d3463b0a7040231b42c16

De materialen die ik gebruik:
– Midori travelers boek
– masking tape (van de HEMA, MT, EenNieuwAvontuur.com)
– potloden, stiften, markers (van de HEMA)
– stickers (uit Korea, van de HEMA en EenNieuwAvontuur.com)
– stempels (zelfgemaakt)
– gekleurd papier, inpakpapier
– lettertang (van webshop EenNieuwAvontuur.com)
– touw
– lijm
En verder alles wat ik denk te kunnen gebruiken bij het versieren van het lijstje. Zo kan het zijn dat ik bij een lijstje over mijn favoriete bloemen een bloem droog en er bij plak.

Een lijstje begint natuurlijk met het onderwerp. Waar wil je een lijstje over maken? Als ik eenmaal weet waar ik een lijstje over wil maken pak ik mijn Midori travelers boek erbij. Vaak heb ik al een idee hoe het lijstje eruit gaat zien, maar verandert dat ook tijdens het bezig zijn en ziet het er aan het einde heel anders uit. Maar goed, dat overleef ik (vaak) wel ;)

In het begin heb ik al mijn spullen altijd netjes in een doos liggen, de pennen bij elkaar, de stickers in een zakje, maar als ik eenmaal bezig ben lijkt het net of er een bom ontploft is. Overal ligt iets en ik haal het nog verder door elkaar als ik net die ‘ene’ sticker zoek.

01f3ee67bda0c8bcdced51c27280941ceb1c023055

Mijn idee voor dit lijstje is ‘Summer’: de zomer en alles wat me daar aan doet denken. In dit geval begin in met bloemenpapier. Dit was een bladzijde uit de Libelle, die ik zo vrolijk vond dat ik hem uitscheurde. Met tape vrolijk ik de rand op, na eerst al mijn rolletjes tape bekeken te hebben (ik ben nogal kieskeurig).

01f373c2de13ddb522f172d570cdd05e43a0ffc64a

Mijn vader kreeg met zijn verjaardag een boek ingepakt in super mooi inpakpapier. Gelukkig weet hij dat ik fan ben van mooi inpakpapier en opende hij zijn cadeau voorzichtig, het pakpapier zat vol met vlinders en voor dit lijstje heb ik er een aantal uitgeknipt.

01a63af02c8d154bdf397e4586a2c2b866c57ce80b 01a498ec403ca0fc86a46ba8bd136644d905774356

Bij zomer denk ik aan vrolijkheid, bloemen, zwierige rokken en de zon. Daarom schrijf ik het woord ‘summer’ zwierig, wel eerst met potlood want zo’n vaste hand heb ik nou ook weer niet. Als ik tevreden ben over hoe ik het geschreven heb, schrijf ik het over met mijn fineliner. Ook geef ik de vlinders voelsprieten, dat maakt ze net wat echter vind ik.

01c7e0b983b88068f6c919d062593600a58e393a72

Ik bedenk wat ik allemaal bij de zomer vind passen en schrijf dit (weer) met potlood in verschillende lettertypes op. Ik vind het altijd erg leuk om verschillende lettertypes uit te proberen en heb een board vol met voorbeelden op Pinterest. Heerlijk om doorheen te scrollen en om ze zelf na te maken. Vaak schrijf ik mijn lijstjes met mijn zwarte fineliner, maar omdat die lijstje over de zomer gaan gebruik ik mijn oranje en gele fineliners. Net iets ‘zomerser’, vind je niet?

012bb7e0b3e4c276314a8e372d64edfb417239cefb

Tussen het tekenen en schrijven door houd ik het boekje vaak even van me af. Zodat ik het geheel van een afstandje kan bekijken en zie waar nog iets moet komen of waar het juist genoeg is. Omdat ik nog een ‘gat’ zag vulde ik deze op met een vlinder. Niet een uitgeknipte, maar gewoon een zelf getekende. Ik gebruik potloden die je zelf nog kunt uitvegen waardoor je een mooi kleurverloop krijgt.

01c7e0b983b88068f6c919d062593600a58e393a72

En het eindresultaat. Op het laatst plakte ik er nog wat ronde stickers bij, voor een feestelijk ‘confetti-effect’. Het is lekker zomers geworden door alle kleuren en vlinders, precies hoe ik de zomer voor me zie. Zon, bloemen, zwemmen in de zee en heerlijk vers fruit, dat klinkt als een fijne zomer toch?

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe mijn lijstjes ontstaan én ik hoop dat jullie een hele fijne zomer hebben!
De rest van mijn lijstjes kun je vinden op mijn blog en als je ideeën hebt voor mijn lijstjes hoor ik ze graag.

lijstjesmeisje
Bekijk de hashtag #lijstjesmeisje voor meer voorbeelden van de lijstjes van Karlijn.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Josianne

  Ik vind haar lijstjes echt zo cool! Iedere keer op Instagram word ik weer helemaal blij als er een nieuw lijstje staat. Karlijn, wat ben jij mega-creatief!

 2. Anniek

  Wauw, wat maak jij een gave lijstjes zeg! Leuk ook dat je zelf allemaal verschillende lettertypes maakt (op je lijstje dan), je hebt echt lijstjesmaak talent :) Het geeft mij in ieder geval inspiratie om zelf ook eens iets te gaan proberen!

 3. Maaike

  Ja! Ik ben fan van de lijstjes, en de midori, van Karlijn!

 4. LNNK

  Ik vind haar lijstjes en tekeningen altijd zo inspirerend. Leuke tutorial, ik krijg echt weer zin om weer eens te gaan tekenen. Het is te lang geleden.

 5. Lydia

  Ik maak té vaak lijstjes, maar nooit zo leuk en creatief! Dit ga ik zeker eens doen, echt leuk!

 6. Iris

  Ik volg Karlijn al een tijdje en elke keer wordt ik blij en raak ik geinspireerd door haar lijstjes. Net zoals dit Summer lijstje, Wauw:)

 7. Karlijn

  Wat een lieve complimenten allemaal! Heel erg bedankt :) Ik vond het erg leuk om te doen. Fijne vakantie! X

 8. Jaaaaa, dikke liefde voor de mooie lijstjes van Karlijn! :-)
  heel inspirerend ook. En leuk; ik word er zelf ook weer creatief van!
  Leuke gastblog!

 9. Nathalie

  Wat leuk.. ik ben ook echt een lijstjesmens, maar dit zijn gewoon kunstwerkjes!! Erg leuk om te doen lijkt me! :)

 10. Dionne

  Ziet er echt heel tof uit. Ik vind het ook heerlijk om lijstjes te maken!

Geef een reactie