DIY: Project Life (by Marloes)

All images by Marloes
 
Vandaag een gastblogje door Marloes, over Project Life. Dit gastblog verscheen al eerder, maar het blijft een interessante post, dus ik deel ‘m graag nog een keer. 
Ha lieve lezers van Last Days of Spring! Leuk is het hier he? Ik volg Marlous haar blog al vanaf het prille begin – niet alleen omdat we (bijna) naamgenoten zijn! Ontzettend leuk dat ik hier mijn enthousiasme voor Project Life even mag delen met jullie, ben benieuwd wat jullie er van vinden.


Project Life is een moderne en gemakkelijke manier van scrapbooking die vanuit Amerika is komen overwaaien. Een van mijn favoriete blogs is die van Elise Blaha, tussen haar persoonlijke verhalen in geeft ze lezers ook vaak een kijkje in haar Project Life album. Dit is de plek waar ik het voor het eerst tegen kwam. Geïnspireerd begon ik op te zoeken wat het nou precies in hield en kwam terecht op de officiële website van Project Life. Hier vond ik eigenlijk niet precies wat ik wilde; ik was een beetje beduusd van het hoge gehalte stay-at-home-mom-activity. Qua basisinformatie een fijne website maar ik was op zoek naar iets anders, als inspiratie, als motivatie…. toen vond ik de blog van Ronnie, Pink Ronnie. Al mijn twijfels verdwenen als sneeuw voor de zon want ik zag de meest prachtige albums ooit, heel rustig en doordacht, met veel foto’s en teksten – maar vooral niet te veel frutsels – Ja dit wilde ik ook gaan doen! 
 
 
Via een paar Nederlandse (online) scrapbook winkels heb ik vervolgens een album, foto hoesjes en verschillende accessoires gekocht, zoals houten sterretjes, washi tape, een datum stempel en mooi fotopapier. Nu kon ik eindelijk beginnen aan mijn eerste Project Life album! Ik gebruik de two page spread om elke keer één week te documenteren, als het goed is past dan een heel jaar precies in mijn album. Hier  en hier heb ik een uitgebreide posts geschreven over waarom ik begonnen ben met Project Life en hoe ik te werk ga. Ook zijn hier links te vinden naar de webwinkels waar ik mijn spullen heb gekocht. Als optimale combinatie van digitaal en analoog foto’s bewerken en bewaren biedt Project Life voor mij een hele prettige manier van memory-keeping. 
 
Voor nu toon ik jullie mijn page spread van week 6, waarin ik nog een weekje genoot van mijn vrijheid voor mijn master Architectuur begon, een paar dagen vertroetelt werd bij mijn ouders en heerlijk heb gegeten bij De Markt in Utrecht na een dagje Bouwbeurs en design shoppen bij Strand West met een vriendinnetje. 
 
Ik hoop dat ik jullie ook een beetje enthousiast heb gemaakt, het zou natuurlijk super leuk zijn om nieuwe albums te zien beginnen op jullie blogs!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 46 reacties

 1. Josianne

  Wat ontzettend leuk! Maar dat is wel een flink project denk ik… Iedere week dat zo bijhouden. Ik ga er nog eens over nadenken hoe ik dit wil doen, want het idee erachter vind ik wel heel tof.

 2. Leuk idee! Ik maak ook af en toe scrapbooks van vakanties e.d. maar één van het gewone dagelijkse leven is ook wel een erg goed plan!

 3. Maaike

  Dit vind ik heel tof! Toch een betere manier om leuke kaartjes en dingen te bewaren dan in een pot of doosje!

 4. Esther

  Hmm ik vind dit eigenlijk wel heel leuk, maar ik weet niet of ik het bij zou blijven houden. Wel heel leuk om te zien!

 5. Eva

  Zo gaaf, ik zou het ook heel graag willen doen. Ben alleen wel iemand die begint met een project en het dan nooit afmaakt.

 6. Jennifer

  Ik heb dit laatst op haar blog gezien. Dit is echt typisch iets waar ik heel enthousiast van word, maar vervolgens mezelf afvraag of ik dit echt vol ga houden. Net zoals die boekjes van a question a day enzo.

 7. liefsswaen

  Wat ziet dat er prachtig uit, ben alleen bang dat als ik er aan zou beginnen dat ik het niet af zou maken…
  Liefs, Swaen

 8. Joyce

  Ziet er heel leuk uit! Maar hier ook zo’n iemand die niks afmaakt haha

 9. Vintagirie

  Dat ziet er erg leuk uit. Ik denk alleen dat het voor mij te veel werk is en ik houd meer van frutsels!

 10. Anne

  Wat een super cool idee. Ik krijg meteen zin om zelf ook zo’n boek te beginnen! Bij mij zwerven alle ‘aandenkens’ zoals bonnetjes, visitekaartjes en folders/foto’s door de kamer. Dit is dan toch een betere besteding ;)

 11. Maura

  Echt een heel leuk idee joh! Super leuk om later naar terug te kijken. Ik ken mezelf alleen…dus ik weet niet of ik het ga volhouden haha.

 12. Indira

  Super leuk! Ik zelf heb alleen wel snel dat ik het weken laat liggen, en dan stop ik er maar helemaal mee…

 13. arankahes

  aaaaahhhhhh marlous!!!!!!! wat super dat je hier wat over schrijft!
  ik doe zelf al een tijdje aan pl en vind het zo jammer dat er niet veel te verkrijgen is in nederland.
  lekkere blog van marloes!
  helemaal met haar eens over het stay in home mom effect op alle officele sites!
  bedankt voor de links!
  liefs aranka

 14. Angela

  Een vriendin van mij vind dit ook zo’n leuk project, door haar ken ik het ook. Maar het lijkt me wel heel erg veel werk! Ik hou nu gewoon elke week even een logje bij in Evernote… Maar dit is wel ontzettend mooi!

 15. Erg leuk! Mooier dan dat getut en gepriegel, vind ik. Heel tof… alsof ik nog niet genoeg inspiratie had en plannen… weer iets om op m’n lijstje te zetten.

 16. Kim

  Wat leuk zeg! Het ziet er ook erg mooi uit, lekker strak. Ik zou er zo mee beginnen, helaas zou ik dit nooit volhouden..

 17. Nicole

  Ik kende dit al en ik vind het zo tof! Dat is nog eens wat anders dan een normaal dagboek :)

 18. Angelique

  wauw dat ziet er leuk uit! Leuker dan een memory yar! Dit ga ik onthouden, dankjewel meis

 19. Tessa

  Tof idee maar wat een klus. Dit zou ik nooit volhouden. Laat mij dit maar lezen en kijken op blogs :)

 20. veerlez

  Zeker een leuk project, ik heb het ook tijdenlang op een iets andere manier gedaan! Zeker leuk om na te lezen na een aantal jaar! :)

 21. Mcdid

  Ik ken meer mensen die hieraan doen, veel doen het alleen digitaal. Leuk dat jij het nog echt met de hand maakt. Leuke blog heb je trouwens, kwam hier net via via op terecht.

 22. Berber

  Wat onwijs mooi en leuk! Dit lijkt me ook echt heel leuk om te doen. Jammer genoeg heb ik het de laatste tijd druk genoeg met andere dingen, maar dit hou ik in mijn hoofd voor als ik weer tijd over heb. Ik zou het leuk vinden als je blijft laten zien wat je ervan maakt!

 23. Lauriëtte

  Ziet er ontzettend leuk uit zeg! Heb altijd heel veel bewondering voor mensen die bezig zijn met scrapbooking maar heb geen idee waar ik de tijd vandaan moet halen, dit is een mooi modern alternatief!

 24. Nikki

  Leuke post! Tof dat jij ook aan PL doet! Mooie rustige spreads maak jij, mijne zijn een tikkie hysterischer, haha.
  Voor de mensen die het iets lijkt, maar die niet weten of ze het volhouden: probeer het eens een maandje, of maak bijvoorbeeld een klein boekje van de vakantie. Ik ben in december begonnen met een December Daily-album en toen bleek dat ik er iedere dag mee bezig ging en het echt leuk vond, ‘mocht’ ik van mezelf ook een groot album gaan maken voor 2014.

 25. Nienke

  Dit is zo vet! Of ik zelf de motivatie ervoor kan opbrengen weet ik niet, maar ik krijg er wel creatieve zin van!

 26. Kim

  Dit vind ik wel heel erg tof! Wil ookal een tijdje zoiets gaan doen en ik ben gek op scrapbooken, maar dit is ook wel gaaf zeg!

 27. Evi

  Ziet er mooi uit! Leuk om zo’n album van je dagelijks leven bij te houden.

 28. Mariska

  Wat een geweldig project zeg! Maar ik ben dus dan weer iemand die daar heel enthousiast aan begint, maar het niet afmaakt..

 29. Tessa

  Dit ziet er zo leuk uit! Ik hou echt van dit soort projecties!
  Liefs, Tessa

 30. Super leuk, maar ik vergeet dit soort dingen altijd bij te houden en vervolgens laat ik maanden achter en stop ik er weer mee helaas…

 31. olga

  Heel mooi en super dat je zoiets maakt. Ik heb daar echt geen geduld voor… Dan is het ook wel handig om een blog te hebben, dat is ook een soort scrapbook met persoonlijke herinneringen, inspiratie en recepten waar je makkelijk iets terug kan vinden :)

 32. Hilde

  Project Life is leuk om te doen. Ik ontdekte het in 2016, het ligt nu een tijdje stil. Voor inspiratie weet ik waar naartoe ;-).

Geef een reactie