TGIF: welcome to the weekend #12

DSC_0051

Afgelopen week was een leuke blogweek. Het artikel over de geldzaken achter mijn blog kwam online, en werd gelukkig goed ontvangen. Zo ook het artikel over het ontwikkelen van je eigen stijl. Ik vind het erg leuk om dit soort artikelen te schrijven, al helemaal als jullie er zo positief op reageren. Dit zul je dus zeker vaker gaan zien!
Daarnaast was ik dinsdag uitgenodigd voor de GiftSuite van Friends of the Brands, waar de meest invloedrijke bloggers van Nederland werden gekoppeld aan allerlei leuke merken. Ik heb wat nieuwe favorieten ontdekt, deze zul je terug zien in mijn extra lange ‘behind the scenes’ vandaag.
Voor nu alvast een fijn weekend, met hopelijk veel zon en een nieuwe overwinning van Oranje!

Behind the Scenes

Dinsdag was de vijfde editie van de Gift Suite, dit keer speciaal voor bloggers. In het hotel The Grand in Amsterdam waren vier suites ingericht met allerlei merken, zodat wij als blogger rustig konden kennismaken met de producten. Alle grote Nederlandse bloggers (zoals bijvoorbeeld Mascha van Beautygloss.nl en Yara van Chapterfriday.com) waren aanwezig, en ik! Dat was natuurlijk een enorme eer.

Op de foto hierboven zie je de goodiebag: twee grote shoppers gevuld met een heleboel crèmes, make-up producten, verschillende drankjes en snacks, bonnen voor kleding, een krul- en stijltang, sieraden etc.. Het was niet te tillen zo zwaar! Uiteindelijk heb ik gevraagd of mijn huisgenoot wilde helpen tillen, in ruil voor het scheerapparaat wat in de goodiebag zat.

Ik heb een heleboel merken leren kennen, een paar wil ik graag uitlichten omdat ik er echt enthousiast over ben en denk dat jullie het misschien als goede tip kunnen gebruiken.

DSC_0062

Fem Home
Fem Home maakt luxe textielen voor in huis. Denk aan plaids, dekens en kussens, maar ook sjaals en bedlinnen. Fem Home is een duurzaam bedrijf: alle producten worden hier in Nederland gemaakt (dus niet ergens in een sweatshop in Bangladesh), en alleen de beste materialen worden gebruikt.

Zelf kreeg ik een prachtige sjaal van Bamboe (ja, dit is te verwerken tot een heerlijk zachte stof!). Het voordeel van bamboe is dat het goed isoleert. Het is een koele stof in de zomer, en lekker warm in de winter. Perfect dus, hij is ook lekker lang en breed en kan dus ook als stola gedragen worden.

De producten van Fem Home zijn echt prachtig, en niet onbelangrijk: duurzaam. Mocht je nog op zoek zijn naar een heerlijke plaid voor op de bank (of op het dakterras?) neem dan eens een kijkje bij Femhome.com.

DSC_0064

Fatboy
Toevallig had ik vorige week ook al een persborrel van Fatboy, waar ik uitgebreid ben ingelicht over het merk (en dit hele toffe lampje mee naar huis kreeg!). Wisten jullie dat Fatboy veel meer producten heeft dan die grote zitzak? En dat die zitzakken ook beschikbaar zijn in zachte stoffen en mooie stoffen, zodat je ze ook prima in huis kan leggen? Ik niet!

Fatboy heeft me echt verrast. Toen tien jaar geleden de zitzak een enorme hype werd wilde ik er natuurlijk ook een, maar eigenlijk had ik er nooit ruimte voor. Maar ze hebben dus ook hele toffe andere interieur artikelen, allemaal met iconische vormen en opvallende kleuren. Favoriet was het snack dienblad inclusief mini snacklight, of misschien toch het mega grote picknickkleed in Perzische print..

Ik ben in ieder geval fan! De meiden achter Fatboy zijn ook heel erg leuk en relaxed, fijn merk dus. Zelf kreeg ik een ‘tablet tuxedo’ mee, een speciale hoes voor mijn iPad waar ik heel blij mee ben. Ik heb namelijk al een toetsenbordhoesje om mijn iPad heen, waardoor de meeste hoezen te klein zijn. Maar de Tuxedo van Fatboy past er prima omheen.

DSC_0063

Marc Inbane Tanning Spray
Nou ben ik geen beautyblogger, en al helemaal geen tan-fan (haha!). Sterker nog, ik had nog nooit zelfbruiner gebruikt. Ik ben redelijk getint van mezelf, en bij de eerste zonnestraaltjes ben ik al bruin. Geen zelfbruiner nodig dus, bovendien vond ik het er vaak onnatuurlijk uit zien: oranje en vlekkerig.

Toch was ik heel erg nieuwsgierig naar deze spray, en ben ik er heel enthousiast over! Dit is een zelfbruiner in spray-vorm, wat ‘m heel natuurlijk maakt. Je sprayt een dun nevellaagje over je gezicht (voor moeilijk bereikbare plekken zoals de achterkant van je armen en benen is er een speciale handschoen), laat het even drogen en hoppa: you’re good to go!

Het ruikt lekker, het geeft niet af en het belangrijkste: het geeft een heel natuurlijk effect. Geen vlekken, geen oranje kleur.. Eigenlijk en soort gezonde glow. Rode plekjes en onzuiverheden worden gelijk minder opvallend. Daarbij blijft het zo’n 4-5 dagen zitten. Dus ja: ik ben om, en ga deze zelfbruiner zeker gebruiken op dagen dat ik een beetje pips zie. Met een fles kun je ongeveer 60 spray beurten doen, meer informatie vind je op Marcinbane.nl

Freebie

Die leuke quotes van scrabble steentjes die ik in de laatste paar artikelen heb gebruikt zijn je vast niet ontgaan. Ik heb een oud scrabble spel opgeduikeld, en gebruik ze nu af en toe voor mijn foto’s. Voor iedereen die geen oud scrabble spel heeft liggen vond ik bovenstaande printable. Print ‘m uit (liefst op dik papier), knip uit en voilá, jij kunt ook zulke foto’s maken!

Quote + Font
quote_pecita

Ik was op zoek naar een handgeschreven font. Niet een heel meisjesachtig font met hartjes op die ‘i’ en grote krullen, maar een realistisch font wat lijkt op een snel neergekrabbeld bericht. Volgens mij heb ik ‘m gevonden! Hij heet Pecita en is hier gratis te downloaden.

Favorite blogposts
– Iris’ ongevraagde advies over ongevraagd advies. Hilarisch en zo waar!
– Het filmpje van Willemijn over het inrichten van je boekenkast.
– Deze simpele, maar super leuke DIY van Linda.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Tessa

  Wauwie wat een mooie quote weer! Hij is helemaal waar!
  Liefs, Tessa

 2. Josianne

  Whoah, die goodiebag is gigantisch! Wat cool dat je ervoor bent uitgenodigd :) Die zelfbruiner klinkt goed, misschien moet ik hem ook een keer proberen!

 3. Evi

  Wow, wat een goodiebag! Leuke spulletjes! Ik wou ook nog even zeggen dat lastdaysofspring.com op dit moment mijn lievelingsblog is! Ga vooral zo door.

 4. Nanda

  Wat een toffe goodiebag! En wat een leuk font is dat zeg :)

 5. Nora

  Die quote klopt volledig! Je hebt er een toffe week opzitten! Ik kende Fatboy ook alleen als het merk van de zitkussentjes. En zo waar: 10 jaar geleden was het echt een hype!

 6. Linda

  Wat leuk om te zien dat je mijn DIY artikel leuk vond! Ik zag opeens dat er allemaal mensen vanaf jou site op die van mij kwamen, thanks. Die foto’s met de scrabble quotes vallen me inderdaad al een tijdje op en ik vind ze heel leuk :)

 7. “The eyes are useless when the mind is blind” prachtig!
  En ik ga even een kijkje nemen bij FEM Home c: Klinkt
  goed namelijk! Xx

Geef een reactie