TGIF: welcome to the weekend #14

DSC_0016

Afgelopen week was het wat rustiger hier. Had ik er tijdens mijn vakantie moeite voor gedaan om mijn blog toch nog dagelijks te vullen, viel ik nu in een gat. Dat kwam deels doordat ik andere dingen aan mijn hoofd had: het regelen van een nieuwe bankpas, ID-kaart, verzekering..
En deels omdat mijn inspiratie even weg was. Dat in combinatie met mooi weer en veel andere leuke plannen maakt het niet echt aantrekkelijk om binnen te gaan zitten bloggen. Mijn credo is dan ook: geen inspiratie = geen blog. Liever geen afgeraffelde stukjes hier online.
Gelukkig blijft die inspiratie bij mij nooit lang weg, en hier is dus weer een nieuwe TGIF vol tips en leuke links!

Behind the scenes
DSC_1183

Je zag het afgelopen week al voorbij komen: ik sta met een interview op 101woonideeen.nl! Hoe gaaf is dat? Bovenstaande foto is ook gepubliceerd in het blad, stiekem toch wel erg leuk. Een beetje jammer dat ze mijn oude link hebben geplaatst, maar met een doorverwijzing belanden al die mensen hopelijk toch nog op het juiste adres.

Mocht je het artikel gemist hebben, lees het interview dan hier.

Freebie

Voordat ik op vakantie ging tipte mijn moeder mij de Vakantiebieb. Dit is een app (voor Android en Apple) waarmee een selectie aan boeken, tijdschriften en reis- en taalgidsen gratis beschikbaar zijn gesteld. Je hoeft niet per se lid te zijn van de Bibliotheek, na een korte (en gratis) registratie krijg je toegang tot een heleboel titels en kun je direct beginnen met lezen.

Het doel van de app is om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het digitaal lezen. En wat is nou een betere periode om boeken te lezen dan de zomervakantie? De app is alleen te gebruiken tijdens de zomervakantie (01/07 tot 31/08), daarna verdwijnen de boeken weer uit de app.

Zelf ben ik inmiddels al halverwege in het boek ‘Toen ik je zag’ van Isa Hoes, en vind het lezen vanaf mijn iPad heel erg prettig. Zo wordt wachten ineens een stuk minder erg!

Quote + Font
quote_crazythoughts

Ik blijf een zwak houden voor handgeschreven fonts. Ook deze week weer een handgeschreven font, waarbij het net echt lijkt alsof Oprah even vluchtig deze quote op een papiertje heeft gekrabbeld. Net echt! Het font heet Crazy Thoughts en is hier gratis te downloaden.

Favorite blogposts
Door mijn vakantie had ik een heleboel blogs om terug te lezen, dit keer dus extra veel leuke links:

– dit heerlijke recept voor een salade met gegrilde perzik, halloumi en serrano van Ianna. Ik ben dol op halloumi!
– de verantwoorde shoppingguide van mijn woonplaats Utrecht door Iris
– maar ook het interessante stuk over kippeneitjes van Iris kon ik heel erg waarderen
– de superleuke vakantievideo van Anouck. Nu wil ik ook een onderwatercamera!
– de prachtige (zelf gefotografeerde!) binnenkijker op de blog van Angelina
– Laura ontdekte een (voor mij nieuwe) hotspot in mijn geboortestad Nijmegen. Hier wil ik naartoe!
– de prachtige analoge ‘vakantiefoto’s‘ van Danique. Zij is mijn allerlievelings fotografe <3
– weer zo’n super interessant ‘leer jezelf kennen’- artikel van Linda!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Sharon

  Altijd leuk de TGIF op vrijdag! Ik lees ook al een tijdje op mijn e-reader en het leest erg fijn. Het liefst koop ik de boeken bij KOBO. Zij houden dan ook bij hoe lang je een boek leest :). Maar gratis lezen is ook altijd leuk!

 2. Stephanie

  Wat een supertip, die app! Komt goed van pas en wat goed dat ze op die manier mensen aan het lezen krijgen!

 3. LNNK

  Die app is inderdaad leuk. Toevallig heb ik hem deze week gedownload.
  Mooi lettertype ook!

 4. Laura

  Blog-hoogtepunt van elke vrijdag: jouw TGIF, haha . En leuk dat je mijn hotspot noemt! Ik ga ook zeker een keer terug naar Nijmegen, speciaal om daar te eten

 5. Inge

  Heel erg bedankt voor de apptip! Ik heb hem gelijk gedownload en ook aangeraden aan mijn moeder en tante voor op hun tablet. Super!

 6. Angelina

  Leuk je interview op 101!! En wat lief en leuk om te horen over de binnenkijker! :D

Geef een reactie