Instameet: Exploring Amsterdam

Afgelopen juli was ik uitgenodigd voor een instameet, georganiseerd door Marieke en Michelle. Samen met een paar andere Instagrammers (bloggers, fotografen, webshop eigenaren en andere creatievelingen) maakten we een wandeling door Amsterdam en stopten we bij diverse hotspots.
In een middag ontdekte ik een heleboel leuke nieuwe plekken, en maakte ik nieuwe vrienden. We kletsten, aten de lekkerste dingen en gaven elkaar tips. Zo weet ik inmiddels dat het opladen van je telefoon veel sneller gaat als je ‘m op vliegtuigstand zet, en hebben die honderden hashtags onder een foto wel degelijk nut.
Ik zal binnenkort eens wat meer van zulke instagramtips delen, vandaag eerst een kort verslag van deze ontzettend leuke dag. Hierin zitten ook wat hotspots verstopt die je zeker eens moet bezoeken wanneer je in Amsterdam bent!

Untitled-1

Instagram
Dit was de groep instagrammers, met van links naar rechts: Marieke van Jamie Magazine, Anja, Michelle van Story154, Judith van Veggieproof, Maaike van My Deer, Sibylle, Cécilia van Copenhagen Cakes, Danique van 88forever, Margot van The Makers Amsterdam, Ellen van Made by Ellen en ik.

DSC_0001 DSC_0004 DSC_0006 DSC_0011 DSC_0012

Marie Stella Maris
We verzamelden bij Marie Stella Maris op de Keizersgracht voor een heerlijk ontbijtje. Daar vertelde Emiel Gerardu over het merk en de gedachte erachter. In 2010 verklaarde de VN toegang tot schoon drinkwater als basisrecht voor elk mens. Deze verklaring (verklaring 64/292) inspireerde Marie Stella Maris.
Voor elke fles water die je koopt gaat een vast bedrag naar projecten en organisaties die zich inzettend voor schoon drinkwater voor iedereen. Daarnaast hebben ze ook een eigen skincare lijn, waar je heerlijke bodyscrubs, lippenbalsems maar ook geurkaarsen kunt kopen.

DSC_0026 DSC_0028 DSC_0035

Stach
Na een wandeling langs de Noordermarkt kwamen we aan bij Stach in de Haarlemmerstraat. Bij Stach kun je terecht voor heerlijk eten. Ter plaatse of voor thuis, want Stach begrijpt maar al te goed dat de drukke Amsterdammer geen tijd heeft om te koken maar wél een lekker maaltje op tafel wilt.
Stach kent al zijn leveranciers persoonlijk, en gaat altijd voor lokale producten uit het seizoen. Naast maaltijden vind je er ook heerlijk brood, goede wijn en bijzondere snacks als salted caramel popcorn. Deze zomer opent Stach alweer zijn vijfde vestiging in Amsterdam, hopelijk volgt er ook snel een in Utrecht!

BuW0LnDIMAA0B0k

Worst Wijncafé
We sloten af met cider, witte wijn en heerlijke charcuterie plankjes bij Worst Wijncafé op de Barentszstraat. Hier kregen we kwaliteitsvlees met een verhaal bij de wijn. De wijnbar ligt een beetje verscholen, maar via de prachtige wijk Prinseneiland kom je uiteindelijk bij deze heerlijke wijnbar.

Instameet: Exploring Utrecht
Het was een ontzettend leuke dag waar ik veel leuke nieuwe mensen en plaatsen heb leren kennen. Samen met Anja ga ik een volgende editie organiseren die plaats zal vinden in Utrecht. Wil je op de hoogte blijven van deze meeting en ‘m eventueel bijwonen? Volg dan mijn instagram account voor de laatste nieuwtjes. Uitnodigingen zullen via instagram verstuurd worden. Tot de volgende keer!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Pauline

  Wat ziet het er allemaal goed uit zeg! Mooie plekjes en een leuke manier om deze te ontdekken!

  Liefs,
  Pauline

 2. Leuk initiatief zeg! Lijkt me echt super tof om met andere samen unieke plekjes te ontdekken en zo leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen. Top! Kun je je straks gewoon inschrijven voor een latere editie? Ik hou me in ieder geval aanbevolen!

 3. Wow, dat ziet er zeker gezellig uit! Ik zou het heel tof vinden om jullie instameet in Utrecht bij te wonen :) Die grote chocolatechip koeken van Stach zijn zoo lekker ^^

 4. marieke

  Joehoe! Wat een leuk blog! Thanks chica en op naar de volgende!

 5. cheyenne

  wat tof zeg! leuk om zo mensen te leren kennen :) ziet er uit als een hele fijne dag. ik ben benieuwd wat jullie allemaal in utrecht gaan doen!
  xo, cheyenne

 6. Demi

  ziet er superleuk uit… nooit geweten dat dit allemaal in amsterdam te vinden was, snel een keer kijken :)

 7. Nanda

  Wat een leuk initiatief!
  En ik heb heel erg zin in zo’n lekker broodje nu :)

 8. Wat een te gek idee en wat een fantastische plekjes hebben jullie bezocht. Ik blijf graag op de hoogte over deze instagram tips en ga je volgen op instagram :)

 9. Misschien vinden jullie het leuk om met de volgende World Wide Instameet – de 10e alweer – mee te doen in Utrecht / #Instawalk030
  Dat wordt wel een vroegertje, in het kader van de Challenges 2014 – om 07.00 uur ontmoeten – Thema natuurlijk “Utrecht wordt Wakker
  Event pagina op Facebook – https://www.facebook.com/events/262940617236548/

  Groet van Carolien Geurtsen
  Community Manager
  Igers Utrecht

Geef een reactie