Interior inspiration: real workspaces

wpiris

Nu de vakantie toch echt op zijn einde loopt en iedereen binnenkort weer in de schoolbanken of op kantoor zit, wordt het tijd om ook onze werkplaats op te ruimen. Niet echt een leuk klusje, al betekent een opgeruimd bureau wel een opgeruimd hoofd.
Om het wat leuker te maken toon ik vandaag wat inspiratie voor een werkplek. Dit keer geen fancy werkplekken met designer meubelen, maar echte werkplekken van lezers van mijn blog!
Een stuk realistischer dus, en wellicht een haalbaarder doel om naartoe te werken als inspiratiebron. Mocht je nou zelf ook aan het opruimen geslagen zijn, aarzel dan niet en stuur ook wat foto’s op van jouw werkplek. Wie weet komt er dan binnenkort een deel 2.

wpiris3
wpiris2

We trappen af met Iris, student en blogger op ikbenirisniet.nl. Iris boft, want zij beschikt zelfs over een hele werkkamer! Inclusief boekenkast (zie foto bovenaan dit artikel) en grote ramen die zorgen voor veel lichtinval.

Mijn favoriet uit haar werkplaats (naast haar MacBook) is het geweldige vintage letterboard, met een mooie quote die de spijker op z’n kop slaat. Werkt wel motiverend!

Als je goed kijkt ontdek je ook nog wat andere leukigheidjes: oude theekopjes als bloempotjes voor mini cactusjes, kleine vaasjes als pennenbakjes en een ijzeren plaatje als mini-magneetbord voor to-do lijstjes en kleine notities. Van zo’n werkkamer krijg je bijna zin om aan de slag te gaan!

wplaura
wplaura2
wplaura3

Dan over naar iets totaal anders: de creatieve werkplaats van Laura. Laura is al afgestudeerd, en gebruikt haar werkplaats vooral voor het schrijven en maken van mooie postkaartjes. Een overzicht hiervan kun je vinden op haar blog De Groene Brievenbus.

Ik heb een zwak voor oude secretaires, als ik ooit groter woon wil ik er ook een als bureau. Al die laatjes en vakjes! Extra leuk ook om ze te vullen met rolletjes tape en mooi papier, in plaats van saaie kantoorartikelen.

Extra handig bij zo’n secretaire is dat je ‘m gewoon dicht kan schuiven. Binnen enkele seconde is de rommel uit het oog, en kun je de volgende dag gewoon weer verder daar waar je gebleven bent.

Ik denk dat ik later gewoon twee bureaus wil in mijn werkkamer: een bureau voor alle serieuze werkgerelateerde dingen, en een vrolijk knutsel bureau.

wpmaaike2
wpmaaike3
wpmaaike

Dan het bureau van Maaike, welke ze deelt met haar vriend. Deze maakten ze helemaal zelf, het voordeel daarvan is dat hij precies het gewenste formaat is. Het nadeel is alleen dat ie een beetje scheef is. Maar dat heeft zo zijn charme.

Ook de stoel kreeg een opknapbeurt: deze is van haar oma geweest. Maaike gaf ‘m een likje verf en bekleedde de zitting, en hij was weer als nieuw. Een low-budget idee voor iedereen die ook een nieuw interieur wil, maar daar niet al te veel geld aan kwijt wil zijn.

Maaike’s helft ligt vaak vol schrijf- en tekenmateriaal, maar dat keurt haar vriend goed zo lang het op haar deel blijft. De resultaten van al dat geteken zie je terug in het logo van haar blog A Thousand Dandelions.

wpkarlijn
wpkarlijn2
wpkarlijn3

Als laatste de werkplek van Karlijn. Een vrolijke, drukke werkplek met genoeg plaatjes en boeken om inspiratie uit op te halen. Vooral de inspiratie muur vol teksten en afbeeldingen vind ik erg mooi.

Boekenkasten kunnen vaak zo vol raken en er rommelig uit zien. Karlijn maakt juist een soort tentoonstelling van haar boekenkast! Door een paar mooie boeken met bijzondere kaft horizontaal te plaatsen krijg je een beetje het ‘etalage gevoel’. Het creëert niet alleen rust in de volle boekenkast, het ziet er ook nog eens heel erg leuk uit!

Ze maakt voornamelijk haar huiswerk aan dit bureau, maar zo nu en dan schrijft ze er ook een artikel voor haar blog Run Away Isabella.

Hopelijk geeft dit je een heleboel inspiratie voor je eigen werkplek. Niets zo fijn als werken aan een opgeruimd bureau. Mocht je nou zelf ook een mooie werkplek hebben, en deze graag willen delen met mijn lezers: stuur dan even een mailtje met wat foto’s naar info@lastdaysofspring.com. Wie weet zie je jouw werkplek dan binnenkort hier terug.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 37 reacties

 1. Josianne

  Superleuk om dit te zien! Inderdaad veel realistischer dan al die designer-werkplekken, en dus veel haalbaarder. Leuk!

 2. Lauriëtte

  Wat leuk om zo even bij andere mensen binnen te kijken! Als ik zelf ooit een werkkamertje tot mijn beschiking heb zou ik voor een combinatie gaan van Iris en Karlijn! Lekker overzichtelijk met leuke meubeltjes en decoratie :D Ooit, nog even wachten! :D

 3. cheyenne

  hee wat leuk! dat zelfgemaakte bureau ziet er echt onwijs tof uit :) eens kijken of ik ook een leuk bureauplekje krijg in mijn nieuwe kamer!
  xo, cheyenne

 4. Tessa

  Wat leuk zo’n artikel! En leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen plekje heeft!
  Liefs, Tessa

 5. Wat een suuuuperleuk idee om werkkamers van bloggers te laten zien in plaats van die perfecte pinterest plekjes. Ik herkende Iris haar kamertje direct. Die heeft ze echt heel mooi en rustig gemaakt. Ik heb ook het geluk een hele kamer voor mezelf te hebben, alleen kom ik er nooit aan toe om hem mooi af te maken. Staat nog altijd op de planning…

 6. denise

  ooh leuk om te zien!
  ik heb in ons huis ook n eigen kamer,
  de ene kant vol kledingrekken,
  de andere kant een groot bureau en “craftboard”.
  zal eens foto’s maken en ze mailen,
  hoop dat ze in deel 2 komen :)
  liefs,
  denise

 7. Maura - YLT

  Leuk om te zien! Zal ik mijn “werkplek” dan ook maar delen, alhoewel, mijn volgebouwde kamer is misschien veels te rommelig om aan de buitenwereld te tonen haha. Ik ga er over na denken ;)

 8. Maaike

  He, wat leuk dat mijn werkplekje er al tussen zit :-) Iris haar werkkamer ziet er ook geweldig uit, zoveel ruimte!

 9. Haha ik wist al gelijk dat het de werkkamer van iris was ;). Aan de konijntjes haha.

  Maar heel leuk om zo eens ‘echte’ inspiratie te zien. Misschien kan je dat vaker doen? :D

  1. Ja, ik vind dit zelf ook super leuk! Helaas ben ik dan wel afhankelijk van lezers, ik heb jaren eerder ook wel eens een oproepje gedaan maar daar kwam dan nauwelijks respons op. Gelukkig heb ik nu meer lezers, dus grotere kans dat er wat ingestuurd wordt. Maar het idee is heel leuk ja!

 10. Pauline

  Ik heb zelf niet echt de ruimte voor een echte “workspace” haha
  Maar wel leuke inspiratie dit!

  Liefs,
  Pauline

 11. Iris

  Wat een leuk artikel heb je er van gemaakt! Echt heel leuk ook om de andere werkplekken te zien. Ik doe altijd heel erg mijn best om mijn werkkamertje zo rustig mogelijk te houden, dan kan ik de rest van het huis lekker volproppen met frummels en prullaria :D

 12. Chantal

  Wat een leuke werkplekken! De mijne is wat dat betreft saai, maar ligt wel recht naast de keuken ;)

 13. Karlijn

  Wat leuk om de werkplekken van anderen zo te zien. Daar kan ik meer inspiratie uit halen dan een perfect gestyled pinterest plaatje :)

 14. Nanda

  Wat een leuke werkplekken!
  Ik heb zelf helaas geen ruimte voor een werkplek, mijn werkplek is de bank, en dat ziet er toch wat minder charmant uit dan die mooi bij elkaar passende bureau’s en stoelen haha.

 15. Kimberley

  Wauw, dat van Iris ziet er wel heel mooi uit.
  Lekker strak, maar toch niet helemaal.

 16. Zo inspirerend om eens binnen te kijken bij iemand anders. Heb ook een zwak voor oude secretaires en hoop ooit zo een oldie ergens te scoren :-)

 17. Ilse

  Wat een gaaf artikel dit! Ik vind het altijd leuk om andermans (werk)plekjes te zien! Wie weet ga ik hier ook wel weer even een beetje fatsoeneren en daarna foto’s schieten. Lijkt me gaaf! Ennèh, wat fijn: weer wat nieuwe blogs om te ontdekken!

 18. Anouck Plume

  Wat een leuk idee om foto’s van lezers te gebruiken! Heel leuk ook om zo de verschillen te zien bij iedereen!

 19. Wat leuk om de werkplekken van je lezers te zien!
  Fijn om te zien dat ze allemaal heel erg verschillend zijn, maar toch allemaal wel iets hebben. Vind de eerste het mooist :)
  Ben nu al benieuwd naar deel 2, dus hoop dat ie komt.

 20. blauwesokken

  Heel erg leuk om te zien! Ik ben dol op werkplekken en daar inspiratie uit halen :-) Alle drie zijn even leuk, ook al zijn ze totaal anders qua stijl! Ik vind de oude secretaires van Laura heel gaaf. Daar ben ik al een tijdje naar op zoek bij de kringloop! (en dan hopen dat ie in mijn knutselkamertje past haha)
  Misschien dat ik ook wel foto’s mail, vind ik wel leuk! (eerst even opruimen ;-))

 21. anouschka

  Wat een leuke inspiratie :) Ik hou van interieurs kijken, daar doe ik veel inspiratie op. Ik ben druk bezig met mijn werkplek. Ik ben net gaan samenwonen en mijn vriend is zo lief om te laten gaan in de werkkamer. Nog even doorsparen voor mijn bureau, en dan ga ik ermee aan de slag :) En deze inspiratie, gaat daar zeker bij helpen. Erg leuk en motiverend artikel :)

 22. Nora

  Ik ben fan van het bureau van Maaike! Zo’n houtelementen vind ik heel erg mooi.

 23. Fleur

  Wauw, die werkkamer van Iris… Was het maar zo’n feest haha. Heel mooi!

 24. Isabelle

  Wat ziet het er gezellig en toch rustig uit! Heel leuk ingericht (:

Geef een reactie