Netflix Favorites

moonrise kingdom

Met deze regenachtige dagen is niks fijner dan met een goede film het bed in duiken. Of een lange serie marathon houden! Het voordeel van Netflix is dat je niks hoeft te downloaden, alles staat gelijk voor je klaar in HD kwaliteit met ondertiteling. Ik ben lui, dus dit gemak komt mij goed uit.
Een nadeel van Netflix is dat veel films en series ietwat gedateerd zijn, omdat Netflix nog niet zo snel beschikt over de rechten van de serie. Toch zijn er heel wat mooie pareltjes op Netflix te vinden.
Een jaar na de komst van Netflix naar Nederland, én na een paar maanden ervaring met Netflix deel ik vandaag mijn favorieten en wat tips om optimaal gebruik te maken van Netflix.

Netflix
Ik ga er vanuit dat iedereen wel bekend is met Netflix, de online videotheek. Waar vroeger een film huren iets speciaals was (althans, wij deden dat alleen in de vakanties of wanneer mijn moeder voordeelbonnetjes had ;-)), hoef je er nu niet eens de deur voor uit.

Voor slechts €7,99 per maand heb je onbeperkt toegang tot alle films en series van Netflix. Je kunt je account delen met anderen, zo deel ik mijn account ook met mijn moeder. Netflix onthoud welke films je kijkt (zo kun je ook midden in een film pauzeren en later verder kijken), en baseert daarop suggesties. Je kunt kijken via je computer, maar ook via je tablet of smartphone.

Je kunt meerdere gebruikers aanmaken op je account, maar niet allemaal tegelijkertijd kijken. Wil je met meer dan twee mensen tegelijkertijd kijken, dan neem je een upgrade voor €11,99. Handig als je met 3 vriendinnen een account neemt, dan betaal je slechts €3 per maand i.p.v. €8.

Film- en televisieaanbod
Nou is het aanbod van Netflix best groot, en wordt deze continu aangevuld. Niet alle series zijn up to date, en ook de films zijn vaak 2/3 jaar oud.

Daarnaast verschilt het aanbod ook per land: in Amerika beschikt Netflix over andere rechten en licenties dan hier, en daarom kan het zijn dat een bepaalde film daar wel beschikbaar is. Oplossing: gebruik Media Hint. Hiermee verander je de locatie van jouw computer, waardoor je toegang krijgt tot (bijvoorbeeld) de Amerikaanse Netflix.

Mijn favorieten


moonrisekingdom
Moonrise Kingdom
(2012)
Dit is een typische Wes Anderson film: prachtige opnames, maar wel een beetje gek. De film speelt zich af in 1965, en vertelt het verhaal van Sam en Suzy, twee tieners die besluiten weg te lopen van huis. Alle bewoners van het eiland worden ingezet om de twee terug te vinden, maar een opkomende storm maakt de zoektocht lastig.

Het verhaal is wat flauw, maar visueel is de film erg mooi. Perfect om op een zondagmiddag te kijken.

aneducation
An Education (2009)
De stijl en mode uit de jaren ’60, Carey Mulligan en scènes in Londen en Parijs.. ook An Education is visueel erg sterk. De film gaat over Jenny, die in haar laatste jaar op de middelbare school een oudere man ontmoet. Haar saaie leven verandert naar een spannend leven vol reisjes en feestjes. Maar het plan was om na haar examens te gaan studeren aan Oxford University. Kiest ze voor de liefde of voor een verstandige toekomst?

Hoewel het verhaal wat cliché klinkt, is de film vrij serieus. Niet voor niets won Jenny een BAFTA-award voor beste vrouwelijke hoofdrol.

sunshinecleaning
Sunshine Cleaning (2008)
De zussen Rose en Norah zitten krap bij kas, maar wanneer ze horen dat het schoonmaken van ‘crime scenes’ big business is besluiten ze hun eigen bedrijf op te richten: Sunshine Cleaning. Met de support van hun ietwat vreemde vader storten ze zich in dit vreemde wereldje.

Dit is zo’n film geschikt voor iedereen: jong/oud, man/vrouw. Hij is grappig maar ook serieus, en het verhaal is vernieuwend. De allround comedy, maar dan met net wat meer diepgang.

Lost in Translation (2003)
Bob en Charlotte zijn twee Amerikanen in Tokio, Japan. Bob is een filmster die tijdelijk in Japan verblijft voor de opnames van een whisky reclame, Charlotte is de echtgenote van een fotograaf die de wereld over reist. Wanneer Bob en Charlotte op een nacht beiden niet in slaap komen ontmoeten ze elkaar in de bar van het hotel. Er ontstaat een bijzondere vriendschap, en samen besluiten ze Tokio te ontdekken.

Deze film is af en toe een beetje sloom en wazig, maar daardoor kun je de prachtige beelden extra goed in je opnemen. Wees gewaarschuwd: na het zien van deze film wil je het liefst een ticket naar Japan boeken.

En verder: Drive, The kids are allright, Eternal sunshine of the spotless mind, Midnight in Paris, Youth in Revolt, Die welle. Stuk voor stuk aanraders, mocht je nog inspiratie zoeken.

Daarnaast staan er ook een heleboel tv-series op Netflix. Zo vind je alle seizoenen van How I Met Your Mother en Gossip Girl, en wordt Pretty Little Liars elke week geupdate. Mijn favoriete Netflix serie is Orange is the New Black, en ik ga nu beginnen aan The Following.

Wat zijn jouw aanraders?

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 40 reacties

 1. Si

  Ik raad de andere serie gemaakt door Netflix aan, House of Cards. Toch zeker een van de beste series van de afgelopen tijd.

 2. Marion

  Oké. Ja, ik ben wel bekend met Netflix, maar dat je het kon delen, dat wist ik dus niet. Dat maakt het ineens wel een stuk interessanter. Bedankt voor die tip!

 3. Josianne

  Oohh, ik houd echt van Netflix! Bij mij staat iedere avond White collar aan op dit moment, een geweldige serie. Zoals Si hierboven zegt, House of Cards lijkt me ook heel goed!

 4. Laura

  Ik ben net begonnen met Drop Dead Diva, hilarisch! En je moet iets als je wacht op de volgende aflevering van Pretty Little Liars ;)

 5. Sanne

  Goedemorgen! Ik heb sinds gisteren Netflix en ik ben hooked! Gisteren PS. I love you gekeken.. Heerlijke tranentrekker! ;) Vanavond een begin maken aan Orange is the New Black !

 6. Lauriëtte

  Fijn lijstje! Ik kijk echt teveel series haha. Ben nu bezig met Mr Selridge! Erg leuk, net zoals Downtob Abbey. Had niet verwacht dat ik Britse Kostuumdrama’s zo leuk zou vinden. De benaming is erger dan het in werkelijkheid is haha!

 7. Anne

  Ah leuk, zie veel van mijn favorieten er tussen staan. En Moonrise Kingdom <3 een van m'n lievelings! Wij hebben geen Netflix, maar kijken wel vaak series, dus twijfel soms wel om het te nemen.

 8. Tessa

  Ik heb al een tijdje Netflix, ik vind het zo heerlijk om te hebben! Nieuwe tips zijn altijd fijn!
  Liefs, Tessa

 9. Karlijn

  Ik heb geen netflix maar The Following raad ik zeker aan. Je moet af en toe een beetje door al het bloederige heen maar er zit een goed verhaal in :)

 10. cheyenne

  jaaa netflix is soms zo’n redding! ik ben het eens met house of cards, de beste serie die ik in de afgelopen twee jaar heb gezien! zelf wil ik ook snel verder met oitnb, en er staan ook wel eens goeie documentaires tussen!
  xo, cheyenne

 11. angelaa

  Ik vond An Education ook heel goed, het oude engeland (en parijs) is heel leuk om naar te kijken. Mijn echte Netflix-favoriet is Orange Is The New Black. Mijn hemel, wat is dat een goeie serie, echt geweldig!

 12. Charlotte

  Ik ga zo blij zijn als Netflix (in december normaal) eindelijk in België beschikbaar is! :D

 13. Ellen

  Ik vind de series erg fijn om te kijken. Alles in goede kwaliteit, met ondertiteling en je hoeft niet eens van de bank te komen om naar de volgende aflevering te gaan :P House of Cards, Orange is the new black, en Fargo heb ik in een ruk uitgekeken!
  Mijn tip is om hola unblocker te downloaden; met die add-on kun je ook naar de Amerikaanse en Britse Netflix kijken, waar het aanbod veel groter is.

 14. Maaike

  Ja, een aantal van mijn favorieten staan hier tussen! Althans, ik mis Breaking Bad. Dat is nu toch wel echt mijn favorietste (is dat een woord?).

 15. Marjolein

  Wat een leuke tips! Ik zie soms zoveel dat ik dan even niet meer weet wat ik nu precies moet gaan kijken haha, eerst nog maar even breaking bad afkijken :)

 16. Sharon

  The Following is echt heel gaaf! Ben benieuwd of dit je volgende aanrader wordt.

 17. nenacecilia

  Als ik weer wat meer thuis ben, ga ik het ook nemen! Echt te handig gewoon!

 18. Je kunt ook Hola gebruiken om de locatie van jouw computer te veranderen. Ik kijk over het algemeen liever de Amerikaanse versie omdat er naast meer/nieuwere films ook meer series op staan.
  House of Cards schijnt geweldig te zijn, maar daar moet ik nog aan beginnen.

 19. Chantal

  Orange is the New Black ben ik nu ook aan het kijken. Leuke serie! House of Cards vond ik ook erg goed.

 20. Jacolien

  Ik heb idd net m’n gratis maand Netflix afgesloten, ideaal voor in de vakantie!
  Wat ik zoal keek.
  Films: The Road, Desert Flower, PS. I Love You
  Series: Haven, Survivors, The Killing.
  Ik heb een maand lang heerlijk m’n tijd hier doorgebracht.

 21. Kimberley

  Hier zijn we ook gek op Netflix.
  Hoeveel series ik al niet gebingewatched heb.

 22. Nanda

  Ik heb geen netflix, maar download wel al jaren films en series, dus heb er veel al gezien die netflix aanbiedt. Ik ben nu door Greys Anatomy aan het knallen, zodat ik ook kan beginnen aan Orange Is The New Black :)

  1. Ja downloaden is in principe hetzelfde (hoewel officieel strafbaar). Ik ben vooral lui: geen zin om bestanden te zoeken, ik wil gewoon meteen de goede kwaliteit (liefst met ondertitels) zonder dat al die bestanden mijn schijf vol maken.. Dus een uitkomst voor luilakken zoals ik ;-)

 23. Pauline

  Ik heb vandaag nog An Education gekeken, mooie film!

  Liefs,
  Pauline

 24. Jamilla

  Ja ik houd van al deze films, vooral Moonrise Kingdom <3

 25. Ruurdje

  De films die ik ken zou ik ook aanraden, de rest heb ik op m’n kijk-lijstje gezet, fijn! :)

 26. Aukje

  Orange is the new black is echt een geweldige serie. Ik heb nog één aflevering te gaan van seizoen 2 en dan is het wachten op een nieuw seizoen.

  Inmiddels zijn we begonnen met House of Cards en dat is ook een erg goeie serie! Verder vind ik Breaking Bad echt een aanrader.

 27. Ik kende netflix al wel, maar alle tips die je gaf nog niet. Tof! Ik ga erover nadenken. Ik ga nu zelf erg vaak naar de bioscoop met lastminute korting en première korting. Nog steeds niet zo goedkoop als netflix, maar wel nog leuker ;)

 28. Irma

  Lieeeeeefde voor Netflix! Ik ben zelf fan van White Collar, altijd een +1 voor de knappe hoofdrolspeler, haha!

 29. Demi

  leuke film , leuk om eens te kijken op een regenachtige zondag. Zelf kijk ik nu 5 seizoenen van pretty little liars terug .. ook super spannend voor een regen achtige op koude dag/avond

 30. Monique

  Deze series staan op mijn netflix lijst en heb ik al uit:
  -pretty little liars.
  -drop dead diva.
  -New girl.
  -downton abbey.
  -sherlock.
  -the blechley circle.
  -the white Queen.
  -how i met your mother.
  -pramface.
  -lost.
  -prison break.

  En met deze ben ik nu bezig:
  -gossip girl.
  -grimm.
  -vampire diaries.
  – nashville.
  – suits.
  -satc.
  -dawson’s creek.

  En deze staan nog op mijn lijst, maar moet ik nog aan beginnen:
  -robin bood.
  -arrow.
  -the tudors

  Kan je er wat mee? ;)

 31. Ik ben echt een serie-addict en gebruik Netflix dan ook vooral daar voor. Ben gek op Orange is the New Black, Homeland, House of Cards en Fargo (mijn absolute favoriet).

 32. Sander

  Nog een Netflix fan, ideaal! Momenteel bezig met House of Card en dat is echt een enorme aanrader. En natuurlijk all time favorite Modern Family. Daar mist helaas wel seizoen 5 van…

 33. Ines

  Oh leuk :D Ik moet dringend eens wat nieuwe series/films bekijken :)

Geef een reactie