Tattoorary temporary tattoos

tattoo

Surprise! Ik heb een tatoeage! Vorige week deelde ik deze foto op instagram, met als onderschrift ‘Maura en ik hebben onze vriendschap verankerd’. Lekker cheesy en natuurlijk.. niet waar! Haha, had ik jullie mooi tuk he? ;-)
Ondanks dat ik tatoeages over het algemeen wel mooi vind zou ik er niet zo snel een nemen (en al helemaal niet op zo’n suffe manier verkondigen, haha!).
Ik heb wel eens nagedacht over een tatoeage, en er zijn best wel wat tatoeages die ik mooi vind en zelf ook zou willen hebben. Alleen ben ik nogal wispelturig  en nog veel belangrijker: als het op pijn aankomt ben ik echt een mietje. Vrijwillig mezelf pijnigen met een tatoeage? Ai..
Gelukkig heb ik de perfect oplossing gevonden: tijdelijke tatoeages! Niet die stomme plaktatoeages die je vroeger bij de kauwgum kreeg, maar stijlvolle designs die langer dan een dag blijven zitten. Ik kreeg een setje van Tattoorary en testte ‘m voor jullie uit.

tattoo2

Tattoorary
De stijlvolle plaktatoeages zijn niet nieuw, ik schreef eerder al over webshops met mooie nep tatoeages. Tattoorary is wel de eerste Nederlandse webshop met nep tatoeages, en tot nu toe ook de webshop met de mooiste designs (vind ik).

Je kunt kiezen uit een heleboel prints, voornamelijk in vintage of  minimalistische stijl. Naast afbeeldingen kun je ook kiezen uit teksten, en het is zelfs mogelijk om je eigen naam of design als tatoeage te verkrijgen.

De prijzen voor een nep tatoeage liggen tussen de €3 en de €9, afhankelijk van de grootte en het design. Een beetje prijzig voor iets wat tijdelijk is, maar je krijgt er wel een kwalitatief goede  tatoeage voor terug. Overigens zijn nep tatoeages bij andere webshops ongeveer even duur.

Kwaliteit
Over de kwaliteit ben ik zeer tevreden! Van te voren verwachtte ik er niet al te veel van: zulke tatoeages zijn vaak fragiel en vervagen snel. Er wordt een duidelijke gebruikshandleiding bij de tatoeages verstrekt, waarin bijvoorbeeld staat dat je de tatoeage op een schone huid moet aanbrengen. Daarnaast moet je hem vervolgens vrij houden van crèmes en vloeistoffen (zoals bijvoorbeeld zonnebrandcrème en parfum).

Aanbrengen ging makkelijk, al plakte ik ‘m wel een beetje scheef. Vraag dus hulp aan een ander voor de perfecte aanbreng van je tatoeage. Op de foto boven aan dit artikel zie je de tatoeage net na aanbrengen. Scherp en intens zwart, maar wel nog een beetje glanzend waardoor hij overduidelijk nep lijkt.

tatcollage

Houdbaarheid
Na een volle dag en nacht vertoont mijn tatoeage slechts minieme scheurtjes, en is de kleur wat doffer. Hierdoor lijkt hij gelijk wat realistischer. Wel zit er een soort donkere rand om de tatoeage heen, waardoor je goed kan zien dat het om een plakplaatje gaat.

Op dag drie heeft de tatoeage inmiddels meerdere douchebeurten, een festival en een zwempartij in de zee overleefd. De tatoeage is weer een stukje doffer, maar zit nog stevig op de huid. Ik heb het donkere randje weg gekrabd, waardoor je niet meer zo goed ziet dat hij nep is. Op deze dag vond ik ‘m er het meest realistisch uit zien.

De laatste foto is gemaakt vlak voordat ik dit artikel schreef. Hij zit er al lang niet meer mooi op, maar hij laat niet los! Als ik met mijn vinger over de tatoeage ga lijkt het net alsof hij in de huid zit (zoals een stift) in plaats van op de huid. Erg stevig dus! Overigens kun je ‘m makkelijk verwijderen met olie of wat zeep, ik was vooral benieuwd hoe lang hij zou blijven zitten..

Wanneer gebruik je een nep tatoeage?
Een beetje gek is het natuurlijk wel, zo’n nep tatoeage. ‘t voelt een beetje als vals spelen, of zoals een neppe Louis Vuitton tas. Ga voor de real deal, of doe het niet dacht ik altijd. Maar inmiddels kom ik daar op terug: ik vind het een hartstikke leuk alternatief voor iedereen die om wat voor reden geen tatoeage kan of mag nemen.

Daarnaast zijn zulke tatoeages ook heel erg leuk voor een feestje of een fotoshoot. Of om even uit te proberen hoe dat nou staat, een tatoeage. Ik ben in ieder geval fan en ga binnenkort ook mijn andere ontwerpen eens uitproberen!

Mochten jullie ook nieuwsgierig geworden zijn, dan heb ik goed nieuws: met de code LASTDAYSOFSPRING krijg je 20% korting op je bestelling bij Tattoorary.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 29 reacties

 1. Nanda1

  Hij ziet er inderdaad heel erg echt uit, tof! En ik heb het ook helemaal geloofd, dat het een echte tattoo was haha.

 2. Haha volgens mij is iedereen er in getrapt, waaronder ik ;).
  Ik ben ook niet zo’n groot voorstander van ‘nep’ tattoo’s. Maar opzich is het juist een goed alternatief voor iemand die geen echte wil.

 3. Lauriëtte

  Hahaha ik wist het! Ergens geloofde ik het wel, maar misschien dat het door de ‘cheesy’ (no offence) tekst kwam waardoor ik even twijfelde! Ziet er wel heel erg tof en inderdaad erg realistisch uit!

 4. Nikki

  Ik vind het idee heel leuk, maar het voelt toch een beetje alsof je weer 10 bent ^^

 5. Marije

  Haha, grappig dat het gewoon niet waar is. De tattoo ziet er levensecht uit, dus ik zou hier makkelijk mijn ouders eens mee kunnen foppen. Die krijgen een hartverzakking vrees ik :D

 6. Tessa

  Ik vind het zo tof! Het ankertje vind ik ook heel schattig, mooi subtiel!
  Liefs, Tessa

 7. Marion

  Nee, dat ging me net te ver om daar in te trappen! Ik ben zelf niet van de tatoeages. Vind het wel mooi staan bij anderen, maar zou het zelf nooit doen.

 8. Debby

  Ahh wauw, ze zijn leuk hoor! Mooi voor op een festivalletje ofzo. Ik ben toch wel meer van mezelf pijnigen en zit al aardig onder gekliederd, permanent..

 9. Jessi

  Geweldig! Wel mooie designs. Al gebruik ik zo af en toe eens gewone goedkope (tot gratis) tijdelijke tattoos en als je ze niet aanraakt tijdens het douchen, blijven die ook best lang zitten. Maar dan heb je wel niet zo’n leuke designs :)

 10. elisa

  Zag er zeer echt uit, maar een tattoo is niet niks inderdaad, ik heb er een op de wreef van mijn voet. Vrij grote Keltische tree of life.

 11. Karlijn

  De kleinere designs vind ik erg mooi, de grotere zijn iets te opvallend voor mijn smaak. Zelf gebruik ik nog wel eens neptattoo’s die ik ooit bij de intertoys heb gekocht voor 1 euro. Je moet even zoeken tussen de skeletten en glittergitaren maar er zitten ook leuke tussen ;)

 12. Anouck Plume

  hahaha ik wist het! Hoe vaker ik hem voorbij zag komen en hoe langer het duurde, ging ik bijna geloven dat hij echt was. Ik twijfelde gisteren nog of ik moest reageren maar een stemmetje in mijn achterhoofd zei nietwaaaar. Maar heel erg leuk hoor! Ik zit zelf al zooo lang te twijfelen om een echte te nemen, maar ik word al zenuwachtig als ik een naald op tv zie! Misschien moet ik ook maar aan de plakplaatjes haha.

 13. Danique

  hihi ja zo leuk, ik heb er ook een paar. vindt het design van deze shop wel supermooi inderdaad, die grote bloemen ohhh. wie weet bestel ik er wel een paar :)

 14. Fleur

  Ik vind het ankertje op die plek je heel erg mooi staan! Leuk, zulke temporary tattoos!

 15. hahaha ik twijfelde of het serieus was, maar zag nergens iets waardoor het anders moest lijken. Had ’em zeker leuk gevonden, maar ik ben altijd voor tattoos;)

 16. Fleur

  Haha leuk! Ik heb nu sinds een paar dagen een tweede tattoo, gezet in Dublin (liefde voor die stad) ongeveer ter grootte van een flinke vuist. Heb daar toch wel zo’n 2,5 tot 3 uur voor in de pijnbank moeten zitten. Prettig is het niet, maar het was het 100% waard. Ik denk dat die pijn juist als drempel dient, want als je het echt wilt, doe je het toch wel.

 17. Aline

  HAHAHA NEE ik dacht eerst ‘neeee dies nep’ maar ik voelde me een trut dat ik jullie zo wantrouwde dus toen geloofde ik maar dat ‘ie echt was. Sjonge jonge ;-)

 18. Maaike

  IK WIST HET. De reactie van Maura op instagram verklapte het een kleeeein beetje

 19. Soof

  Wauw, -ik reageer heel laat en zo allemaal, maar volg je goed op Instagram uiteraard, en wilde graag even reageren op je blog, haha- wat is die eerste foto -in een woord- vet! Ik vind je tattoo erg gaaf! “Onze vriendschap verankerd”, haha! Is ook wel leuk om cadeau te doen! ‘n Vriendin van mij wilde voor haar verjaardag zo’n “infinite” -achtig iets (tattoo ding) van Etsy (maar ik ben niet bekend met Etsy, dus ik heb het niet gekocht), maar to the point: je vakantie in Denemarken zag er ik-wil-ook-erig uit, mooi, gaaf en chill (al dat eten: <'3) uit. Je kan wel zien dat je genoten hebt! Ik weet in ieder geval waar ik volgend jaar naar toe moet op vakantie…

 20. Jennifer

  Ah, ik vind het wel handig zodat je kan proberen of de tattoo iets voor je is, voor je ‘m permanent laat zetten. Tenzij je een sleeve ofzo neemt, want om nou een nep sleeve te zetten voordat je ‘m echt neemt. Daar heb je dan vast wel al goed over nagedacht.

 21. Melle

  Oohh ik was er zo ingetrapt haha! Ik vond t al wel gek day je met je pas gezette tattoo ging zwemmen. Stond je trouwens wel heel mooi :)

 22. Tamarah

  Wat ontzettend leuk, het doet me eerlijk gezegd een beetje denken aan vroeger. Toen had ik ook van die nep tattoos die zaten verpakt in bubblegum. Ook had ik vroeger van die wrijfplaatjes die gebruikte ik ook als tattoo!

 23. Ik ben al vrij zeker dat ik op een gegeven moment een tattoo ga laten zetten. Iets heel simpels, maar met een gigantische betekenis. Het enige wat ik nog niet weet is waar ik hem ga laten zetten, zo moeilijk om te bedenken! Even uitproberen is dus echt heel erg handig. Tof concept :)

 24. Demi

  aaight supermooi, misschien zelf ook eens proberen. zo zit je niet je hele leven lang vast aan 1 ding :)

 25. Haha wat leuk! Ik moet nu gelijk denken aan de Spice Girls plaatjes die ik 18 jaar terug op m’n armen plakte. Deze ziet er een stuk stijlvoller uit!

Geef een reactie