5 tips om dat heerlijke vakantiegevoel vast te houden

DSC_1964

De zomervakantie is nu toch echt afgelopen, en ik vind het maar niks. Een week geleden lag ik nog lekker op het strand, nu mag ik weer volle bak aan het werk. Konden we de relaxte vakantiegevoel maar even vasthouden..
Gelukkig gunt Moeder Natuur ons nog een heerlijke nazomer, waardoor het net iets makkelijker wordt om dat zomerse gevoel vast te houden. En met behulp van de volgende tips kan de herfst helemaal inpakken. Endless summer it is!

1. Muziek
Herinneren doe je met al je zintuigen, zo kan een bepaalde geur of smaak je weer helemaal terugbrengen naar een bepaalde periode. Vaak wekt muziek de sterkste herinnering op. Dat ene nummer waar je de hele zomer op gefeest hebt, of welke je maar niet uit je hoofd kreeg.. Muziek brengt je meteen terug naar je herinnering!

Maak een playlist met je favoriete muziek van afgelopen zomer, en luister deze af en toe op vol volume (bij voorkeur in je bikini met een cocktail in je hand). Bewaar deze playlist goed: hoe ouder de herinneringen, des te nostalgischer en sterker de gevoelens. In 2020 ben je allang vergeten wat de hits van deze zomer waren, en komen met de vergeten hits ook ‘verloren’ herinneringen boven. Leuk!

Om jullie alvast een handje te helpen maakte ik alvast een opzetje van de ‘Summer 2014’ playlist op Spotify:


2. Eten
Ahh.. eten. Op vakantie (of dat nou daadwerkelijk in het buitenland is, of gewoon thuis op m’n balkonnetje) eet ik altijd stukken uitgebreider, en veel lekkerder. Maar waarom zou je daar eigenlijk na je vakantie mee stoppen? Plan dus wat extra tijd in om ook na je vakantie elk avondmaal tot een feestje te maken.

Wanneer je wél naar het buitenland bent geweest en je je daar hebt onder gedompeld in de lokale eetcultuur, houdt het vakantiegevoel dan nog even vast door thuis dezelfde gerechten of gewoontes door te voeren.

Zo werd ik in Kopenhagen fan van de brunch, en probeer ik nu thuis ook uitgebreid te brunchen. Op Ibiza bestond ons diner vaak uit kleine pintxos en tapas, en ook die zorgen voor een instant vakantiegevoel wanneer ik ze thuis weer maak. Ga dus op zoek naar een traditioneel gerecht of traditie in jouw vakantieland, en neem dat mee naar huis.

holidayfood

3. Stay fit!
Het is natuurlijk erg verleidelijk om nu onder een dekentje op de bank te kruipen met een kop warme chocolademelk en een bak Ben & Jerry’s. Een perfect bikini body heb je immers niet nodig in de winter.

Toch is het niet zo gek om de sportschool weer regelmatig te bezoeken en wat gezonder te eten. Want een fitter lijf zorgt voor een gezondere geest. Wanneer je goed in je vel zit is het leven een stuk leuker – zelfs als het regent en de zomer ver weg lijkt. Dan ben je gewoon zelf het zonnetje in huis ;-)

4. Ga er op uit
Tijdens de vakantie heb je vaak genoeg tijd voor allerlei uitjes. Dagje pretpark, dierentuin, even naar het strand.. Maar waarom zou je daar na de zomer mee stoppen? Ook wanneer de zon niet schijnt is het leuk om er op uit te gaan!

Ga uitwaaien op het strand i.p.v. zwemmen in de zee, of ga naar Duinrell i.p.v. een buitenzwembad. Of doe een citytrip in eigen stad, ga uitgebreid uit eten of doe een dagje sauna. Zorg in ieder geval dat je niet bezig bent met (huis)werk, plannen en opdrachten. Work hard, play hard!

5. Boek een nieuwe vakantie
Tja.. de beste manier om het vakantiegevoel te behouden is door je vakantie te verlengen! Boek een nieuwe trip en ga goed voorbereid op reis: onthoud elk detail zodat je na afloop extra lang kunt blijven nagenieten door foto’s terug te kijken, muziek te luisteren en het lokale eten te serveren.

Nou is het natuurlijk niet altijd mogelijk om zo maar even weg te gaan. Kies voor low-budget en boek een verblijf via Airbnb of ga couchsurfen. Of.. waag een kansje aan de winactie waarbij je vliegtickets t.w.v. €300 kunt winnen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Jaaa hier ben ik zeker aan toe! Deze week m’n 1e werkweek weer, toch wel ff wennen hoor. Juist eet ik wel wat beter, heb in m’n vakantie schaamteloos genoten (van goed én slecht eten), dus het mag wel weer iets gezonder. De nieuwe vakantie boeken vind ik de beste tip;) Maar het geld moet er inderdaad ook maar zijn. Ik ben hééuuul lang niet meer weg geweest en ga eind sept lekker een aantal dagen naar Sicilië, waar het nu nog 30 graden is…kom maar op met dat vakantiegevoel =)

 2. Linda

  Goede en leuke tips! Ik wil binnenkort een keer tapas maken! :-)

 3. Nanda

  Vooral die boek een nieuwe vakantie tip spreekt me erg aan ;)
  Gelukkig is het weer in NL nu weer een beetje goed, dat helpt ook altijd.

 4. Karlijn

  Vakantiefoto’s uitzoeken helpt ook om een beetje het gevoel vast te houden :)

 5. Debby

  Ik ben hier juist allemaal Europese cuisine aan het koken omdat ik thuis zo mis :’D hahaha. Het werkt wel, krijg weer zin om naar huis te gaan gewoon. Never thought I’d say that.

 6. Sheena

  Het enige wat hier helpt is plannen maken voor een nieuwe vakantie :-)

 7. Ines

  Leuke tips, wat zou ik graag nog eens een reisje boeken :D

 8. Demi

  leuke tips :)
  maar ben blij als het weer vakantie is!!

Geef een reactie