A mini guide to Malmö

DSC_0539

Afgelopen zomer was ik een paar dagen in Kopenhagen. Vanuit daar ben je in een halfuurtje met de trein in Malmö, Zweden. Vandaag een minigidsje van deze Zweedse stad. Ik hoop er nog eens uitgebreider op terug te komen, dus tips en aanraders zijn welkom!

Vanuit Kopenhagen betaal je iets minder dan €20 voor een retourtje naar Malmö. Het ritje duurt zo’n 30 minuten, het spoor gaat over een bijzondere brug die Denenmarken en Zweden met elkaar verbindt.

DSC_0552 lagerhaus

Lagerhaus
Deze winkel ontdekte ik vorig jaar al in Stockholm, en het werd meteen een van m’n favoriete winkels. Beetje jammer dat de keten alleen in Zweden zit. Lagerhaus doet een beetje denken een de Deense winkelketen Tiger, al vind ik de ontwerpen en designs hier nog wat mooier. Daarnaast is het aanbod een stuk groter!

Ook hier hanteren ze fijne prijsjes, maar vergis je niet: je bent snel geneigd je mandje vol te gooien waardoor je alsnog met een flinke rekening eindigt. Het leukste vind ik hier de interieurspullen en schrijfwaren. Ze hebben een webshop, maar ze verzenden helaas niet naar Nederland. Voorlopig houd ik het maar bij het bekijken van hun prachtige instagram account.

DSC_0544 granit

Granit
Ook Granit ontdekte ik vorig jaar in Stockholm en is sindsdien een van mijn favoriete winkels. Hier vind je voornamelijk praktische maar zeer stijlvolle spullen voor in je werkkamer of de keuken. Denk aan mooie opbergmappen, schoolbordstickers, mooie notitieboekjes, houten keukengerei..

Alles heeft een simplistische, industriële uitstraling wat ik zelf erg mooi vind. Granit is wat duurder geprijsd, maar de spullen zijn ook erg mooi.

DSC_0574 sockerbit

Café Sockerbit
Voor de lunch streken we neer bij Café Sockerbit. Het zit nogal verstopt aan een binnenplaatsje. Even zoeken dus, maar dan kom je ook in een walhalla van allerlei zoetigheden en gebakjes.

Liever iets hartigs bij de lunch? Ze hebben ook heerlijke broodjes en salades. Alles is homemade en dat proef je. Op eten doe je lekker buiten in het zonnetje, of binnen in het knusse cafeetje.

Zoals je ziet was het een kort dagje voor ons. Ik zou graag nog eens terug gaan om uitgebreider verslag te doen van deze leuke studentenstad. Mochten jullie nog leuke tips en adresjes weten, laat dan vooral van je horen in de comments.

Ga je zelf binnenkort naar Zweden, bezoek dan zeker een van deze twee winkels. Ze hebben filialen door het hele land, dus je komt ze vast wel een keer tegen.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Linda

  Leuk stukje! Vooral die eerste winkel lijkt me leuk, ik vind de Tiger namelijk ook zo leuk!

 2. Nathalie

  Wat een leuke plekjes! Ik sla ze op voor als ik ooit eens die kant op ga!

 3. Anne

  Tof! Vooral dat eerste winkeltje ziet er wel heel erg leuk uit, kan me niet herinneren dat ik die ben tegengekomen toen ik in Stockholm was (al is dat ook al honderd jaar geleden..). :)

 4. Dionne

  Ik ben nog nooit in Zweden geweest, maar wil wel heel graag een keertje!

 5. OH dat instagram account van Lagerhaus, ik wil alles! <3 Stockholm en Malmo staan bovenaan mijn reislijst. Eerst maar eens flink sparen want ik wil echt los kunnen gaan daar haha!

 6. Mirne

  Lijkt me onwijs tof daar, ik zou me daar ook wel vermaken met shoppen.

 7. Nina

  Aah wauw wat een fijne post! Ik wil nu heel graag naar Malmö toe! Ook omdat ik het van allemaal series ken :) En wat leuk dat je via daar gemakkelijk naar kopenhagen kan, en dan ook nog via die mooie brug! Ik ga de winkels en het cafeetje onthouden! Liefs, Nina

 8. Karlijn

  In Granit ben ik geweest in Stockholm, een hele leuke winkel! Dat zijn echt mijn favoriete soort winkels in het buitenland :)

 9. Lotte

  Wow hartstikke leuk, ik ben hier een paar jaar geleden ook geweest! Echt heel grappig om dan dat pleintje te zien waar ik toen een ijsje zat te eten onder de boom ❤️❤️

 10. LNNK

  Leuke stad vind ik het! En die winkel ook, absoluut!

 11. Leonie

  Dat is dus de brug van The Bridge? :o dat vind ik tof, haha. Ik wil zo graag naar Scandinavië <3

 12. Rianne

  Ik heb er een tijdje gewoond! Te veel favorieten. Lilla Kafferosteriet is heel fijn. Ribersborg Kallbadhus en sowieso het strand daar. Västra Hammen en natuurlijk de Turning Torso. Möllevången is een leuke (multiculti) wijk. Debaser of Kulturbolaget om uit te gaan. Moderna Museet en Malmö Konsthall. Nou ja, en verder gewoon veel rondlopen want je bevind je opeens in een mooie straat of op een mooi pleintje met leuke winkeltjes en koffietentjes/barretjes.

 13. Anna

  Wat ook heel leuk is in Zweden is Design Torget :) zit ook in Malmö. Vergeet overigens niet dat winkels zoals Tiger en Lagerhaus erg slecht aan het milieu denken..

Geef een reactie