Autumn recipe: pumpkin quiche & cranberry – pear salad

DSC_0792

Bij herfst denk ik aan comfort food: grote koppen soep, ovenschotels en stamppotjes. Daarnaast ligt een van mijn favoriete ingrediënten weer volop in de schappen: pompoen! Deze week staat mijn blog in het teken van de herfst met vandaag een simpel maar heerlijk recept voor een geitenkaas-pompoen quiche.

Daarbij het recept voor een heerlijke salade met peer, cranberry’s, walnoten en ham. Salades zijn mijn favoriete zomerse maaltijden, maar door wat herfstige ingrediënten toe te voegen wordt ook deze salade een beetje herfstig.

De recepten komen van goede vriend en foodie Gideon. Volg zijn instagram voor meer heerlijke foodfoto’s & recepten.

DSC_0789

Hartige taart (quiche) met geitenkaas en pompoen

Ingrediënten (voor een kleine springvorm van 18 cm)
Voor het deeg
– 100 gr koude boter
– 200 gr bloem
– 60 ml water
– snufje zout

Voor de vulling
– 2 eieren
– 60 ml melk
– 1 kleine flespompoen
– stuk zachte geitenkaas
– handje pompoenpitjes

Bereiding
Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een geheel. Laat het afgedekt met een theedoek 10 minuten rusten in de koelkast, om het vervolgens op een met bloem bestrooid oppervlak uit te rollen. Bekleed de ingevette bakvorm van de quiche met het deeg, en zet deze weer in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de poempoen in blokjes. Verspreid deze over de springvorm. Meng de eieren met het melk en wat peper en zout naar smaak en schenk dit over de pompoen heen. Verkruimel de geitenkaas en verdeel dit over de quiche, en strooi tot slot nog wat pompoenpitjes over het geheel. 25 minuten in de oven en je herfstige quiche is klaar!

DSC_0782

Herfstsalade met peer en cranberry’s

Ingrediënten
– eikenbladsla melange
– handjevol  cranberry’s
– handjevol walnoten
– 2 peren (geschild)
– rauwe ham

Voor de dressing
– sap van 1 sinaasappel
– scheutje olijfolie
– snufje zout en peper

Bereiding
Verdeel de sla over de borden. Strooi de cranberry’s en walnoten over de sla. Schil de peren en snijd ze in reepjes, en verdeel deze ook over de sla. Snijd de rauwe ham eveneens in reepjes en draai ze in torentjes op de salade. Meng voor de dressing het verse sinaasappelsap en de olijfolie met wat peper en zout en sprenkel dit over de salade. Vooral de combinatie van zoet (peer) met zout (ham) en zuur (sinaasappel) is goddelijk. Eet smakelijk!

Tags: , , ,

Gerelateerd

22 reacties op “Autumn recipe: pumpkin quiche & cranberry – pear salad

  1. De quiche staat hier in de oven, ik ben benieuwd! De cranberry’s in de salade, moeten dat gedroogde zijn of gewoon verse? Op uit de diepvries van de appie? Ik denk gedroogde he? :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *