Filmtips #2

Het is alweer een tijdje geleden sinds ik voor het laatst mijn filmtips deelde. Sinds kort ben ik echter in het bezit van een pathé-pas, waardoor ik vaker naar de bioscoop ga en meer films zie. De afgelopen 1,5 maand zag ik een heleboel films, vandaag deel ik mijn 5 favorieten uit al deze films.

movie_chef

Chef
Zorg dat je voor dat je Chef kijkt al goed gegeten hebt, of plan een lekkere maaltijd na de film. Want een ding is zeker: van Chef krijg je honger! Chef vertelt het verhaal van een topkok die na een slechte review van een Foodblogger zonder baan komt te zitten. Gelukkig heeft hij een plan: hij bouwt met hulp van zijn zoontje een oude foodtruck om tot een hippe foodtruck met Cubaanse sandwiches en het wordt een hit.

Het leuke aan de film is dat het erg bij de tijd is. Foodbloggers, twitter-ruzies, promotie via facebook.. Allemaal erg bekende dingen voor mij, en leuk om dat terug te zien in een film. Daarnaast komen er ontzettend veel heerlijke gerechten voorbij waarvan het water je direct in de mond loopt. Het verhaal is misschien ietwat voorspelbaar maar alle mooie beelden en het enorme feelgood-gevoel van deze film maken het helemaal goed.

movie_boyhood

Boyhood
Boyhood lijkt in het eerste opzicht een gewone film over een gebroken gezin zoals je er tegenwoordig veel hebt. In feite is het verhaal ook niet heel bijzonder, maar juist het ‘gewone’ maakt de film erg herkenbaar en realistisch.

Wat wél bijzonder is aan deze film, is dat je de cast letterlijk ziet opgroeien. De film is in 12 jaar tijd geproduceerd, waarvan er elk jaar 3 tot 4 weken is gefilmd. Zo is hoofdrolspeler Mason in het begin van de film pas 6 jaar oud, en aan het einde van de film al 18. Dit is ook wat de film uniek maakt: nog nooit eerder was een film over zo’n lang tijd gefilmd.

De film valt onder het art house genre, verwacht dus veel mooie opnames in combinatie met mooie muziek, maar een ietwat vaag verhaal.

movie_thefaultsinourstars

The Faults in Our Stars
Vol verwachting ging ik naar deze film. Ik had het gelijknamige boek van John Green gelezen en had zin om een lekker potje te janken in de bioscoop. Ondanks het mooie verhaal heb ik geen traan gelaten. De acteurs zijn goed gecast en het is bijzonder om ‘ons’ Amsterdam terug te zien in de film.

Helaas wijkt het verhaal geen seconde af van het boek. Handig als je het boek nog niet gelezen hebt (hoewel: daarna hoef je ‘m ook niet meer te lezen), maar het maakte de film wel saai. Letterlijke quotes kwamen terug in de film, op gegeven moment was ik gewoon aan het wachten op de volgende scène.

Het is een mooi verhaal, de acteurs spelen goed maar de film voegt niets toe aan mijn eigen ‘film’ die ik al in mijn hoofd had zitten na het lezen van het boek.

movie_ifistay

If I Stay
Waar ik dan wèl een traantje om moest laten? Deze film met mijn nieuwe girlcrush Chloë Moretz. If I Stay gaat over het rocker-gezin Hall. Pa en ma zijn oudrockers, kleine Teddy is al net zo vrij maar Mia is een buitenbeentje met haar voorliefde voor klassieke muziek en cello.

Na een heftig auto-ongeluk raakt Mia in coma, en vanaf dat moment moet ze kiezen: wil ze blijven leven? Als een soort spook ziet ze toe hoe iedereen langs haar bed komt, en flashbacks naar de happy family komen continue in beeld.

Hoewel de film een typische chickflick lijkt vond ik het verhaal erg goed. Er zit meer diepgang in dan je denkt, daarnaast is de film erg muzikaal waardoor je veel zang ziet terugkomen. Het einde van de film heeft zelfs iets artistieks, wat mij betreft zeker een aanrader!

movie_theequalizer

The Equalizer
The Equalizer is een stevige actiefilm, waar ik wel van houd op z’n tijd. Robert McCall heeft zijn mysterieuze verleden achter zich gelaten en leidt een rustig leven als tuincentrum medewerker. Dit verandert wanneer hij een jong meisje (de bijna onherkenbare Chloë Moretz!) ontmoet en er achter komt dat zij onder druk staat van de Russische maffia. Voor deze ene keer maakt hij een uitzondering om terug te gaan naar zijn verleden.

Er zitten wat gruwelijke scènes in (zo wordt er een oog uitgestoken met een kurkentrekker), maar voor een actiefilm heeft het een goed verhaal. Hij is tot aan het eind toe spannend!

 

Wat zijn jullie aanraders van de afgelopen tijd?

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 28 reacties

 1. cheyenne

  chef vond ik ook een onwijs leuke feelgood film. ik was zo hongerig na afloop! de laatste drie moet ik zelf nog zien, maar klinken goed! (psst, je hebt er trouwens 5 in plaats van 6 genoemd!)
  xo, cheyenne

 2. Naomi

  Ik ben zo benieuwd naar If I stay! TFIOS vond ik wel heel erg mooi.

 3. Lauriëtte

  Ben heel erg benieuwd naar Chef! Ik had precies hetzelfde bij TFIOS, hoewel ik hem wel erg mooi vond, was het inderdaad echt hetzelfde als het boek :(

 4. Laura

  Ik ben heel benieuwd naar Chef! Die staat nog hoog op mijn ‘to see’ lijstje. The fault in our stars heb ik laatst gekeken, voor de zekerheid maar gewoon thuis op de bank.. En dat was maar goed ook haha.

 5. Eline

  Ik ben echt super benieuwd naar Chef! Ik heb er al super veel goede dingen over gelezen. Nu wordt het tijd om hem zelf te zien ^^

 6. Manon

  If I stay lijkt mij een hele fijne mooie film om te kijken, voor zulke films ben ik best gevoelig, dus ik denk dat ik ook wel een traantje bij deze dilm laat.

 7. Sylvia

  Chef en TFIOS vond ik inderdaad de moeite waard, ben erg benieuwd naar If I Stay! :)

 8. Marloes

  If I Stay zou ik graag willen zien. Chef was zo leuk! En ik vond The Fault In Our Stars ook een erg mooie film!

 9. SAM

  Ik ben gelijk benieuwd naar alle films :) vooral boyhood lijkt me bijzonder!

 10. Ellis

  Ik ben helemaal weg van Chef! Geweldige film <3 TFIOS was voor mij de hele film huilen ;) De rest heb ik nog niet gezien.

 11. Hedwig

  Boyhood staat ook nog op mijn lijstje! Magic in the Moonlight is ook prachtig, zeker een aanrader :)

 12. Eline

  TFIOS heb ik ook gezien, en wat je zegt klopt inderdaad wel. If I stay stond al op mijn lijstje, Boyhood lijkt me ook erg leuk!

 13. Iris

  Leuke tips! Ik vond Chef superleuk. En bij TFIOS heb ik ook niet gehuild! Ik ben benieuwd naar Boyhood maar ik moet nog even wachten tot die downloadbaar is, want ik weet nu al dat zo lang (3 uur ofzo toch?) stilzitten in de bios zitten niet mijn ding is, haha.

 14. Mirne

  Toevallig heb ik chef gisteren gekeken, ik viel met honger in slaap. :D

 15. Chef is zooooo leuk! Ze hebben zelfs een online kookboek met recepten uit de film! The Equalizer moet ik maar een keer met m’n vriend kijken ;), lijkt me niet echt iets voor een meisje alleen…

  1. Ohh dat kookboek klinkt goed! Die sandwiches zagen er zo goed uit..
   Oh en ik zag The Equalizer met een vriendin :p Was wel een sneak preview dus we wisten niet wat we konden verwachten, maar we vonden ‘m wel vet!

 16. Elisa

  Ik ben geen film kijker maar meneer had thuis Chef opgezet. Ik moet toegeven, ik heb echt met plezier gekeken :)

 17. Laura

  If I stay, chef en boyhood wilde ik alledrie al heel graag zien, en nu kan ik haast niet meer wachten. ‘t Klinkt allemaal heel gaaf en fijn: ik heb zin in een avondje bioscoop! (:

 18. Lotte

  Lijken me stuk voor stuk leuke films! Vooral Boyhood en the Equalizer zien er goed uit x

 19. Linda

  Chef, Boyhood en If I stay wil ik alledrie nog graag zien. Zelf heb ik de laatste tijd maar weinig films gezien, dus geen tips van deze kant. Ik had wel precies hetzelfde probleem met TFIOS als jij. Het kon me maar niet ontroeren op een of andere manier, terwijl ik het boek super droevig vond.

Geef een reactie