DSC_0761

Een van de mooiste plekjes van Utrecht, de Oosterkade bij het Ledig Erf, is een nieuwe hotspot rijker: Broei! Bij Broei kun je terecht voor een heerlijke en verantwoorde lunch, om eventjes te studeren of om ’s ochtends de krant lezen.

Het is ook een fijne plek om te werken: er is wifi, goede koffie en als je van het prachtige interieur niet geïnspireerd raakt.. Lees verder voor een kijkje binnen bij Broei.

DSC_0752
broei

Broei is ruim opgezet, zowel van binnen als van buiten. Buiten is er een groot en gezellig terras, al kan ik me voorstellen dat je in de zomer je broodje ook recht aan de kade met je voeten in het water wilt opeten. Gelukkig hoef je dan slechts een trapje af.

Binnen zijn er leuke losse tafeltjes, een chillbank, een werktafel (met genoeg stopcontacten voor iedereen) en een leestafel. Veel verschillende zitplekken en altijd wel een reden om naar Broei te gaan dus. Of je nou je verslag moet afmaken of gezellig met een vriendin wilt bijkletsen, het kan allemaal.

DSC_0760

Wij bestelden allebei een sapje, Maura had een Sinaasappel-komkommer-munt sapje, en ik had een peer-banaan-kokos sapje (wat meer een dikke smoothie was, lekker!).

Op de kaart staan verschillende broodjes (zoals deze heerlijke ‘boterham’ met pastrami hierboven afgebeeld), goed gevulde en originele salades, en borrelhapjes. Daarnaast hebben ze ook soep en een dagelijks wisselend ‘wat-de-pot-schaft’ gerecht voor 8 euro.

DSC_0763

Dan nog even over het interieur: is het niet prachtig? Mooie meubelen, en een geweldige ‘wall of fame’ waar je als kunstenaar je werk tentoon kunt stellen. Ik raakte in ieder geval helemaal geïnspireerd en ik kan me voorstellen dat het een fijne werkplek is.

Je vindt Broei aan het einde van de Oosterkade, op nummer 24. Ze zijn van woensdag tot en met zondag geopend en je kunt er terecht van ontbijt tot late lunch. Meer informatie vind je op hun site.

Tags: ,

Gerelateerd

18 reacties op “Hotspot: Broei Utrecht

  1. Wow, wat is het daar prachtig ingericht! Ik vind die witte stoeltjes echt fantastisch. Heel leuk concept ook. Als ik in Utrecht ben dan ga ik daar zeker een keer lang, superleuk!

  2. Wat is utrecht toch een leuke stad! Wil er graag weer eens een dagje naartoe, en dan mag deze plek (samen met nog 10 andere plekken…) niet overgeslagen worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *