DSC_0317

Ik ben dol op Deens design, denk aan de Vlinderstoel van Arne Jacobsen of de minimalistische meubels van Hans Wegner. Nog steeds blinken de Denen uit op gebied van design, met als perfect voorbeeld het Deense merk HAY.
HAY werd in 2002 opgericht, en de laatste jaren is het enorm populair geworden met haar eenvoudige en strakke ontwerpen. Zelf ben ik ook groot HAY fan, gelukkig heeft Amsterdam zijn eigen HAY-store waar ik terecht kan. Toch kan die niet tippen aan het prachtige HAY House midden in Kopenhagen.
Ik bracht uiteraard een bezoekje, en probeerde een glimp van de prachtige spulletjes voor jullie vast te leggen.

DSC_0318 DSC_0321 DSC_0323

Het HAY house is een winkel ingericht als appartement. Er zijn verschillende themakamers met bijbehorende spullen. Zo vind je op de ‘slaapkamer’ mooi beddengoed, plaids en verzorgingsproducten. In de eetkamer vind je stellagekasten vol met servies en keukengerei.

Alles wat je ziet is van HAY en dus te koop, toch voelt het alsof je door een echt appartement loopt.

DSC_0325 DSC_0326 DSC_0327

Het HAY house ligt midden in het centrum, aan de Østergade. Vanuit het pand heb je prachtig uitzicht over de stad, en kijk je uit op Amagertorv, een mooi plein midden in de stad.

Iets verderop in de stad zit nog een vestiging van HAY, aan de Pilestraede. Deze winkel is echter een stuk kleiner en niet zo bijzonder ingericht als dit appartement.

DSC_0329 DSC_0330

Het HAY House is van maandag tot en met zaterdag geopend. Toegang is gratis, maar neem wel je portemonnee mee. Met lege handen naar huis gaan is namelijk erg lastig!

Tags: ,

Gerelateerd

21 reacties op “Hotspot: Hay House Copenhagen

  1. Oh, dit ziet er wel heel mooi uit, ja! Vooral van alle tafels ben ik groot fan. En dit appartement is zo mooi licht, komt alles ook extra goed tot zijn recht. Leuk!

  2. Het Hay house is echt zoo mooi, je wilt inderdaad echt wel alles mee naar huis nemen. Het bureau met het donker groene blad staat erg hoog op m’n verlanglijstje. Laatst in Amsterdam hebben we de koperen Lup (dat is die kandelaar) gekocht, echt zo mooi!

  3. Oh, dit ziet er echt prachtig uit! Ik vind HAY heel erg leuk, maar wel heel prijzig. Maar het ziet er altijd zo mooi uit, mooie strakke lijnen en kleuren, love it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *