Instameeting Utrecht #utrechtmeet

Afgelopen zaterdag was het zover, na anderhalve maand voorbereiden vond de instameet Utrecht editie plaats. In juli was ik uitgenodigd voor de Amsterdam editie (klik hier voor een verslag van deze dag), waarna het begon te kriebelen en ik graag zelf een tour wilde organiseren voor ‘mijn’ Utrecht.

Een instagram meeting is kort gezegd een tour met mede-instagrammers langs allerlei hotspots. Overal krijgen we een korte beleving van de zaak: we snuffelen wat rond, we krijgen wat te proeven en de eigenaar vertelt het verhaal achter de zaak. Het doel is om zo een heleboel leuke nieuwe hotspots te leren kennen. Dit alles hebben we gedeeld met de hashtag #utrechtmeet, zodat iedereen deze leuke adresjes kan ontdekken.

Vandaag nog een kort verslag van deze leuke dag. Hopelijk volgt er snel weer een nieuwe instameet!

Ik organiseerde de meeting samen met Anja. Verder bestond de groep uit de volgende instagrammers: @88forever, @beaubonjoli, @judithverkuil, @bydavina, @madebyellencom, @yellowlemontreeblog, @lauresque, @story154 en @prepiuk. Allemaal zeer de moeite waard om even te bekijken!

DSC_0794 DSC_0796

Yoghurt Barn
We begonnen onze dag met een ontbijtje bij Yoghurt Barn. Ik heb zelf een tijdje bij Yoghurt Barn gewerkt en ik ken geen zaak met leuker en vriendelijker personeel dan hier! Hier haal je heerlijke yoghurtjes (van boeren yoghurt tot frozen en mijn favoriet hangop) en heb je keuze uit allerlei toppings. Geen chemische snoepjes of siropen, hier kies je uit vers fruit, noten, superfoods of (de beste topping naar mijn mening) brownie.

Er waren heerlijke croissantjes, koffie van Bocca, allerlei baby yoghurtjes en granolarepen. Yoghurt Barn is ideaal voor een goede start van de dag, maar je kunt er ook heerlijk high tea-en, of een frozen yoghurt als toetje halen. Er is gratis wifi en er zijn genoeg stopcontacten waardoor het ook een ideale plek is om te studeren. Je vindt Yoghurt Barn aan de Neude in Utrecht, maar ook in de Pijp in Amsterdam.

DSC_0804 DSC_0806 DSC_0810 DSC_0811 DSC_0812 DSC_0814

Daen’s
Daen’s was een beetje het pareltje van de dag. Bij Daen’s kun je lunchen en drankjes doen, maar ook shoppen en zelfs overnachten! De zaak zit al 20 jaar in Utrecht, maar is door de jaren heen veranderd van locatie en concept. Zo was het ooit een herenmode zaak, nu is het een van de mooiste concept stores van Utrecht.

Gek genoeg kennen veel mensen Daen’s nog niet, wat eeuwig zonde is. Je kunt er heerlijk eten (van ontbijt tot lunch en heerlijke planken vol lekkers), ze verkopen mooie kleding en prachtige spullen (denk aan merken zoals French Connection, Republiq, Ruby Tuesday en de prachtig skincare van L:A Bruket).

Sinds kort hebben ze ook een hotelkamer. Het plan is om deze B&B nog uit te breiden met meerdere kamers door de stad heen. De kamer is net zoals de zaak zeer stijlvol ingericht. Zoek je dus nog een plek om te overnachten in Utrecht, slaap dan bij Daen’s! Je vindt Daen’s midden in het centrum, aan de Ganzenmarkt.

Smoothie Company
Vervolgens maakten we een korte stop bij de Smoothie Company. Deze zit pas sinds kort in Utrecht, en hier kun je terecht voor heerlijke verse smoothies en juices. Er zijn verschillende combinaties bedacht door Smoothie Company, maar je kunt ook je eigen smoothie samenstellen. Vervolgens wordt het verse fruit voor je neus geblend.

We proefden ook een shotje tarwegras, maar daar was ik niet zo’n fan van. Van de smoothies des te meer, vooral die met granaatappel is erg lekker. Je vindt de Smoothie Company in de Lange Elisabethstraat, naast (hoe ironisch) de Febo. Voorlopig is dit de enige plek in Utrecht waar je van die heerlijke verse dikke smoothies kan krijgen.

DSC_0761
DSC_0825

Broei
Ondertussen brak het zonnetje door en werd het heerlijk weer. Perfect voor de korte wandeling richting onze volgende hotspot aan de Oosterkade: Broei! Hier schreef ik laatst al een uitgebreid artikel over (klik hier om deze te lezen), deze prachtige zaak mocht natuurlijk niet ontbreken in onze tour.

Bij Broei kregen we heerlijke salades voorgeschoteld. Vooral de quinoasalade en de kikkererwtensalade waren erg lekker! Broei is in slechts 6 weken ontstaan, waardoor er snel knopen moesten worden doorgehakt bij de ontwikkeling en inrichting van de zaak. In dit geval heeft het goed uitgepakt: het interieur is prachtig en de kaart staat vol lekkere dingen.

Al het eten is zo duurzaam mogelijk en bijna de hele kaart is vegetarisch. Daarnaast is het een plek voor creatievelingen, naast tafeltjes om aan te eten zijn er ook werkplekken met voldoende stopcontacten en gratis wifi. En er is een prachtige muur waar (beginnende) kunstenaars hun kunst kunnen exposeren.

DSC_0830 DSC_0835

Frietwinkel Dapp
We sloten de dag af met de lekkerste frietjes van de wereld: de biologische frietjes van Frietwinkel Dapp. Je kent ze misschien al van de frietfiets, welke je soms op foodmarkets en festivals ziet. Deze frietjes zijn zo lekker dat ze een eigen winkel verdienden!

Ze zijn net open, maar het is er elke avond druk om dat iedereen lekkere dikke biologische frietjes met schil wil. Naast biofrietjes verkopen ze ook biologische kroketjes (runderkroketjes en garnalenkroketjes) en zijn alle sauzen ook biologisch. De frietjes zijn verser dan vers: de aardappels worden voor je neus in de etalage tot frietjes gesneden.

Ook bijzonder voor een ‘snackbar’: het interieur is bijzonder stijlvol. Mooie industriële muren en ingelijste aardappelschilmesjes aan de muur.

DSC_0770
DSC_0767
DSC_0777

De goodiebag
Een event is natuurlijk niet compleet zonder een goodiebag. En dus stelden we samen met onze toffe hotspots een super leuke goodiebag samen! De inhoud van de goodiebag bestond uit:

– een mooi canvassen tasje, hippe tandpasta en een tegoedbon voor een koffie of thee van Daen’s
– een pas met daarop tegoed voor 2 medium smoothies van Smoothie Company
– zelgemaakte pruimencompôte van Broei
– homemade granola en een bon voor gratis koffie of thee bij je yoghurtje van Yoghurt Barn
– een canvassen tasje van Dille en Kamille (daar kun je er nooit genoeg van hebben)
– een voucher om de Domtoren te beklimmen van Gemeente Utrecht

 

Het was een ontzettend leuke dag! Alle instagrammers en hotspots: bedankt voor het mede mogelijk maken van deze dag. Mocht je binnenkort een dagje Utrecht aan doen, bezoek dan zeker deze hotspots uit de Utrecht meeting.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Naomi

  Het klinkt zo leuk! De volgende keer wil ik er ook bij zijn haha, echt heel erg gaaf.

 2. Anne-Fleur

  Wat leuk! Volgende keer wil ik ook mee doen! Daen’s ziet er echt prachtig uit, maar kende het inderdaad nog niet! Volgende keer als ik in het centrum ben ga ik het eens opzoeken.

 3. Con leche

  Heel erg leuk! Snel weer eens een keer naar Utrecht

 4. suusjeq

  Oooh wat leuk zeg! Volgende keer ben ik er bij! Als het mag natuurlijk!
  xx

 5. Nanda

  Wat een leuke dag! Wat is Utrecht toch een leuke stad :)

 6. Ruurdje

  Ik woon zelf in Utrecht maar een paar van deze hotspots kende ik nog niet. Binnenkort maar ‘ns een bezoekje brengen :)

 7. Leonie

  Wat lijkt het me tof om zoiets te organiseren in Nijmegen! (Of anywhere eigenlijk). Ziet er uit als een hele leuke dag :)

 8. Pauline

  Ik ben vaak in Utrecht, dus ik ga zeker even deze hotspots ontdekken!
  Ziet er uit als een gezellige, fijne dag!

  Liefs,
  Pauline

 9. Wow, wat een lekkere tour door Utrecht. Ben er zelf nog nooit geweest, maar lijkt me de moeite waard :-)

 10. Marjolein

  Wat een leuk idee om een Instameeting te organiseren :D ik heb een keer een ijsje gegeten bij de yoghurtbarn en dat vond ik wel erg lekker! Mooie foto’s heb je gemaakt van de dag.

 11. Ines

  Zo tof! Misschien zou ik dit wel eens willen doen in mijn eigen stad :D Echt een leuk initiatief!

 12. Nora

  Wauw, ik kan altijd met volle bewondering naar het interieur van deze zaken kijken! Hotspot nr 1 spreekt me zeker aan, ideaal als je ‘s morgens geen tijd had om te ontbijten en gauw iets voor school kan kopen.

  Ik vind het altijd zo grappig als je zowel kan eten als winkelen in één zaak :p

Geef een reactie