Travel guide: Kopenhagen hotspots en tips

Kopenhagen hotspots
Afgelopen zomer ging ik samen met Maura naar Kopenhagen. Op uitnodiging van het Trailerpark festival en hostel Downtown Copenhagen mochten we de stad gaan verkennen. Kopenhagen stond al een hele tijd bovenaan mijn lijstje, en vandaag deel ik mijn Kopenhagen hotspots met jullie.

Ik ben dol op Scandinavië, en dan met name het design en de stijl die de mensen hier hebben. Als interieur-lover viel ik van het ene paradijs in het andere, er zijn hier zo ontzettend veel leuke winkeltjes! Natuurlijk hebben wij onze ogen en oren goed open gehouden, en hebben we alle leuk adresjes opgeslagen en uitgebreid gefotografeerd.

Bij dezen presenteer ik jullie: mijn uitgebreide gids vol Kopenhagen hotspots!

travel guide: kopenhagen hotspots

Naast design kun je in Kopenhagen ook terecht voor heerlijk eten. In de zes dagen dat we er waren hopten Maura en ik van het ene leuke restaurantje naar een hippe smoothiebar om vervolgens te eindigen met een heerlijke burger. Hotspot tot hotspot, Kopenhagen zit er vol mee!

Gelukkig hadden wij local en topblogger Cecilia naast ons zijde. Cecila is foodblogger op Copenhagencakes.com, ze is bekend van de Deense Masterchef en brengt binnenkort haar eigen kookboek uit. Ze heeft ons meegenomen naar een heleboel leuke adresjes, dankzij haar kwamen we op plekken waar we anders zeker niet waren geweest!

Praktische zaken

Kopenhagen is het gemakkelijkst te bereiken per vliegtuig. In minder dan een uur land je in Kopenhagen Airport, en net als Schiphol is dit ook gelegen op slechts een metro-ritje van het centrum. Onder andere KLM en Norwegian vliegen direct op Kopenhagen vanaf Amsterdam, voor ongeveer €100.

In Kopenhagen betaal je met de Deens Kroon, je euro is ongeveer 7,5 kroon waard. Toch is Denenmarken (en eigenlijk heel Scandinavië) vrij duur voor ons Europeanen. Voor een simpele koffie zit je al snel op vier euro. Omdat wij geen zin hadden om met Deens Kronen over te blijven hebben wij voornamelijk gepind. Pinnen kan bijna overal met je Nederlandse bankpas, houdt wel rekening met een paar cent transactiekosten bij elke betaling.

Qua vervoer kun je het beste een fiets huren. Met een fiets bereik je net iets meer dan te voet, daarbij is het ook heel voordelig en blend je zo goed in bij de locals. Het hostel verhuurt fietsen, maar er zijn genoeg andere plekken waar je een fiets kunt huren.

Zelf hebben we slechts twee keer gebruik gemaakt van de metro, en dat was van en naar het vliegveld toe. We kochten samen een 10-rittenkaart van 150 kronen waarmee je samen op en neer kan naar het centrum. Dit is goedkoper dan een los kaartje, let hier dus op bij het kopen van een ticket.


Kopenhagen hotspots

Verblijf
Omdat Kopenhagen een vrij dure stad is, kun je het beste besparen op je verblijf. Er is zoveel te doen en te beleven in Kopenhagen, dat je hoogstens een bed nodig hebt. Wil je voor een voordelig verblijf gaan, boek dan een kamer  via Airbnb of bij een hostel.

Wij hoefden die keuze niet te maken, Art Rebels nodigde ons uit om bij hostel Copenhagen Downtown te komen logeren. Dit hostel zit midden in de stad, en vanaf hier kun je bijna alles lopend of te fiets bereiken. Het hostel is nog vrij nieuw, wat je ziet aan de moderne en schone inrichting. Je kunt kiezen voor een bed op een slaapzaal of in een privékamertje met eigen douche en toilet.

Kopenhagen hotspots

Elke avond is er happy hour en kun je aanschuiven voor een gratis maaltijd. Je leest het goed: 100% gratis, zolang je maar op tijd een plekje bemachtigd hebt aan een van de eettafels kun je aanschuiven voor een bord pasta, nasi of andere simpele maar lekkere maaltijd.

Daarnaast vind je heerlijke chillruimtes in de huiskamer van het hostel en grote zitzakken voor de deur, en ook doet de wifi het alleen in de huiskamer. Dit alles om er voor te zorgen dat iedereen gezellig beneden komt zitten en een praatje maakt. De sfeer is gezellig, en je kunt hier gemakkelijk in je eentje verblijven. De eerste avond hadden wij gelijk al een groep internationale vrienden gemaakt!

Kopenhagen hotspots

Het hostel heeft vriendelijk personeel dat goed Engels spreekt, er is geen avondklok en de prijzen voor een hapje of drankje zijn laag. Zo is er elke ochtend een All you can eat ontbijt, waarbij je voor 65 kronen zoveel broodjes, eitjes en yoghurt kunt eten als je wil. Daarnaast hebben ze veel extra voorzieningen: zo kun je er fietsen huren en bieden ze gratis tours aan door Kopenhagen. En ze hebben zelfs een voorraad tandenborstels en oordopjes, mocht je de jouwe vergeten zijn.

De prijzen zijn acceptabel, gemiddeld betaal je zo’n €25-35 p.p.p.n., een beetje afhankelijk van wat soort type kamer je kiest. Tel daar de goede service, de extra voorzieningen en de geweldige locatie bij op en dan heb je een mooie prijs, zeker voor in Kopenhagen!

Wij hebben het in ieder geval heel goed naar ons zin gehad. We hebben heerlijk geslapen, geen geluidsoverlast gehad en vonden vooral de ligging erg fijn.

Kopenhagen hotspots

Kopenhagen Hotspots per buurt

Kopenhagen is niet ontzettend groot, maar je kunt je er prima meerdere dagen vermaken. Zelf vind ik het fijn om altijd een extra dagje te plannen voor een citytrip, zodat je ook eens een middag in het park kunt liggen of naar het strand kunt gaan.

Kopenhagen bestaat uit 7 buurten, waarvan de meeste toeristen niet veel verder zullen komen dan City en Christianshavn. Toch heeft elke buurt z’n hotspots. Wij hebben geprobeerd zoveel mogelijk hotspots te bezoeken, maar zullen zeker nog een keer terug moeten om ons hele lijstje af te werken ;-).

City
Een van onze favoriete straten in deze buurt was de Kompagnistraede. Deze straat ligt om de hoek bij het hostel, en eindigt uiteindelijk midden in het centrum bij de grote winkel straten. In deze straat vind je onze favoriete hotspot: Kompa’9, een heleboel andere hotspots en leuke winkeltjes.

Ook het gebied rondom de universiteit, de studiestraede met z’n vele zijstraatjes zijn erg leuk. Hier vind je o.a. het Paludan Bogcafé en de geweldige interieurwinkel Notre Dame.

Kopenhagen hotspots Kopenhagen hotspots

Kompa’9
Deze koffiebar was een van onze favoriete hotspots. Je kunt hier terecht voor heerlijke koffie en een typisch Deens ontbijtje of lunch. Denk aan roggebrood met smeersels en apple porridge, maar ook aan heerlijke zoetigheden zoals cake en gebak.

In de zomermaanden verandert de zaak op donderdag- en vrijdagavond in een hippe wijnbar, en sta je tussen de Deense soapsterren te nippen aan een heerlijk wijntje en Deense hapjes.

Niet alleen de zaak is mooi ingericht, maar ook het eten wordt stijlvol gepresenteerd. Prijzen zijn gemiddeld, zo’n 30-50 kronen per broodje en 25 kronen voor een cappuccino. Ga zeker eens langs Kompa’9 voor een koffie, maar nog liever bezoek je zo’n heerlijke zomerse wijnavond!

Kopenhagen hotspots

Retrovilla
Deze mooie zaak zit iets verderop in dezelfde straat, hier kun je terecht voor allerlei mooie stofjes en behangetjes. Daarnaast verkopen ze ook mooie papierwaren, kleine accessoires voor in huis en keramiekwaren. Hier kijk je je ogen uit en wens je dat je een grotere koffer had meegenomen..

Gelukkig hebben ze ook een webshop, dus kun je na afloop van je  trip thuis rustig alles nabestellen.

Kopenhagen hotspots

Mant
Ook Mant is zo’n typisch Scandinavisch winkeltje. Je vindt dit winkeltje als je de Kompagnistraede uitloopt, en automatisch op de Laederstraede terecht komt.

Hier vind je mooie plantjes, servies, posters en hebbedingetjes voor in huis. Allemaal in een industriële stijl, precies waar ik van houd. Zelf kocht ik zo’n legergroen opbergmandje, die je op de linkerfoto ziet.

Kopenhagen hotspots

Hay House
Wanneer je de leaderstreade uitloopt kom je op een plein, waaraan het prachtige Hay House gelegen is. Dit grote appartement is helemaal ingericht volgens Hay stijl, en alles wat je ziet is te koop. Van pennetjes en schriftjes tot keukengerei en meubels. Alles is zo ontzettend mooi!

Omdat het zo’n toffe hotspot is zal ik er in een apart artikel nog uitgebreid op terugkomen, met meer foto’s en uitleg. Vergeet deze niet op je lijstje te zetten!

Kopenhagen hotspots

Plint
Wanneer je vanuit de grote winkelstraten doorloopt naar het universiteitsgebied loop je vanzelf langs Plint. Deze winkel kan je het best omschrijven als een soort Dille & Kamille, maar dan met hoog Scandinavisch design gehalte.

Je vindt hier prachtig kookgerei, maar ook mooie opbergdozen, glazen potjes en draadmanden. Op de schappen liggen mooie producten van merken als House Doctor en Bloomingville uitgestald. Ook hier is het lastig om de hand op de knip te houden, gelukkig liggen de prijzen niet belachelijk hoog.

Kopenhagen hotspots

Notre Dame
Van alle leuke Deense hebbeding-design winkeltjes is Notre Dame denk ik mijn favoriet. Bij Notre Dame vind je werkelijk van alles, van mooie posters tot servies en van draadmandjes tot papierwaren. Bekijk de webshop voor een beeld van hun aanbod, helaas verzenden ze niet buiten Denenmarken.

Je vindt Notre Dame aan de Nørregade, een zijstraat van de Studiestraede. 

Kopenhagen hotspots Kopenhagen hotspots
Paludan Bogcafé
Dit bijzondere café is tegelijkertijd ook een boekhandel en antiquariaat. Je vindt het café in de Fiolstraede, vlakbij de universiteit. Hier kun je terecht voor een kop koffie of lunch, maar je kunt je ook terug trekken in een van de vele hoekjes met je studieboek. Geen wonder dat je bij Paludan vaak studenten spot.

De prijzen zijn vrij goedkoop, naar Deense standaarden en de gerechten zeer uitgebreid. Neem hier vooral een smoothie, voor €6 krijg je een halve liter vers geblende smoothie! Zeker een van de lekkerste van de stad. Maar ook de brunch is zeer uitgebreid en perfect om je dag mee te starten.

Kopenhagen hotspots

Barburrito
Ik had niet verwacht dat we in Denenmarken nog Mexicaans zouden gaan eten, maar wat was dit lekker! Barburrito zit in de Skindergade, vlakbij de universiteit. Van buiten ziet het tentje er niet zo bijzonder uit, de tattooshop erboven trekt nogal de aandacht. Toch is het de moeite waard om hier aan te schuiven aan een picknicktafeltje, want het eten is er heerlijk!

Het menu bestaat uit mini taco’s en dikke burrito’s, wat maakt dat je het prima samen kunt delen. Zo sneden wij een burrito doormidden, en bestelden we allerlei kleine taco’s. Het vlees op de taco’s was ontzettend mals, en de burrito smaakte heerlijk! Bij het eten namen we een Mexicaans biertje en een Mojito limonade, perfect bij het Mexicaanse eten.

Kopenhagen hotspots

Islands Brygge
Dit is zo’n typische buurt die je als toerist overslaat, maar waar toch een paar geweldige adresjes zitten. Wij ontdekten de buurt door Cecilia, die ons Café Alma tipte.

Ons deed Islands Brygge een beetje denken aan het Brooklyn van New York: slechts een brug verwijderd van het centrum, maar het voelt toch als een eigen dorp binnen de stad. Hier zit je tussen de locals en de creatievelingen!

Daarnaast is het hier zomers heerlijk aan de kade, en spring je zo de zee in voor een verkoelende duik.

Kopenhagen hotspots Kopenhagen hotspots
Café Alma
Dit restaurant alleen al is een reden om Islands Brygge te bezoeken. Het eten hier is ontzettend lekker! Maura bestelde special van de dag en kreeg een heerlijk malse tender loin. Ik ging natuurlijk voor de burger en ik zweer: hier droom ik soms nog steeds van. Zo ontzettend lekker!

Hier waren we de enige toeristen, je zit verder tussen de locals wat het extra bijzonder maakt. Wij zaten lekker buiten op het terras, maar ook vanbinnen is het restaurant prachtig met bakstenen muren en houten vloeren.

Mocht je Kopenhagen bezoeken, steek dan even de brug over en ga dineren bij Café Alma.

Kopenhagen hotspots
Il Pane di Mauro
Deze heerlijke authentieke pizzabakker  Il Pane di Mauro vind je aan de boulevard bij Islands Brygge. De pizza’s worden hier vers voor je neus gebakken. Haal hier een lekkere slide en eet ‘m op in de zon aan de kade, met je voeten in het water.

Voor ongeveer €3-4 krijg je een groot stuk pizza wat een prima lunch maakt.

Kopenhagen hotspots Kopenhagen hotspots

Foodshop no 26
Om de hoek bij de italiaan vind je Foodshop no 26. Hier kun je terecht voor heerlijke broodjes en salades, ook to go. Het is ietwat fancy, zeker voor de buurt, maar het eten is wel heerlijk!

Ook hier hebben ze weer heerlijke smoothies, lekker koud wat perfect was voor deze warme zomerdag.

Kopenhagen hotspots

Amagerbro
Deze buurt zag je niet op het kaartje staan, maar eigenlijk ben je ook hier binnen vijftien minuutjes fietsen. Amagerbro ligt achter Christianshavn, aan de zee. In de zomer kun je hier heerlijk naar het strand, en in de verte zie je Zweden liggen.

Dit is echt een woonwijk, toeristen zul je hier niet tegen komen. Toch is de wijk in opkomst, er worden dure appartementen gebouwd en steeds meer mensen beseffen dat het een mooi plekje is om te wonen: lekker rustig aan zee, en toch zo in de grote stad.

Kopenhagen hotspots

Wulff og Konstali
Ook deze plek is een van onze favorieten hotspots die we dankzij Cecilia hebben ontdekt. We waren uitgenodigd voor de brunch, waar Wullf og Konstali inmiddels bekend om staan. Na ongeveer een kwartiertje fietsen ontdek je tussen alle bedrijfspanden en hoge flats opeens een leuk tentje, met picknicktafels voor de deur. Dat is Wulff og Konstali!

Al het eten is hier typisch Deens en vers bereid. De inmiddels erg populaire brunch bestaat uit vijf tot zeven gerechtjes naar keuze, die je kunt aankruisen op een bestelkaart. Het was nog best lastig kiezen, gelukkig konden we allemaal van elkaar wat proeven. Voor een uitgebreide brunch betaal je 129 kronen, inclusief een sapje en koffie.

Je begrijpt dat ik meteen fan was van het brunchen, ik probeer dit thuis nog vaak na te doen. Naast brunch kun je er ook terecht voor heerlijke broodjes, zoet gebak smoothies en salades. Elke dag wordt er een vast lunchgerecht geserveerd voor 75 kronen, wisselend van een heerlijke risotto tot lasagne en salade. Dit menu wisselt elke week, dus bekijk voor je bezoek even de kaart op hun website.

Kopenhagen hotspots

Vesterbro
Vesterbro is een voormalige arbeidersbuurt, en zoals in veel grote steden is deze buurt in de loop der jaren flink opgeknapt en vind je er nu voornamelijk jonge creatievelingen. Direct achter het station vind je nog een klein stukje van dit oude Vesterbro, met veel seksshops en gekraakte huizen.

Verder is dit juist een erg hip gedeelte van de stad geworden, waar je goed kunt uitgaan en waar veel artiesten wonen. Vooral om de Vaernedamsvej vind je allerlei leuke caféetjes en winkeltjes. Hier vind je misschien wel de leukste Kopenhagen hotspots!

Kopenhagen hotspots

Rist Kaffebar
Rist is een schattig klein koffietentje aan het begin van de Vaernedamsvej. Je kunt hier terecht voor een koffie en een typisch Deens ontbijtje zoals yoghurt of roggebrood met avocado. In de zomer is het ook een heerlijk plekje om in het zonnetje een koude ‘islatte’ te drinken.

Voor bij de koffie hebben ze kleine zoetigheden zoals homemade koeken en repen, vrijwel allemaal zonder gluten en suikers. Lekker gezond dus!

Kopenhagen hotspots

Granola
Aan de overkant in dezelfde straat vind je Granola, een leuk zaakje waarbij het lijkt alsof je terug in de tijd stapt. De bar stamt uit een oude kroeg in Parijs, en in de vitrines liggen verpakkingen van oude producten. Zelfs de milkshakes worden in jaren ’50 stijl glazen geserveerd!

Ook hier kun je terecht voor een lekker ontbijtje, maar Granola staat vooral bekend om z’n zoetigheden.

Kopenhagen hotspots

Shop Dora
Ook hier is het lastig om met lege handen naar buiten te lopen. Leuke hebbedingetjes, mooie spullen voor in je interieur én een hele hoek met vintage meubelen. Bij Shop Dora vind je altijd wel iets leuks voor een mooi prijsje, al liggen er genoeg design items tussen van hele andere prijs.

Kopenhagen hotspots

Nørrebro
Nørrebro is de multiculturele wijk van Kopenhagen, maar het trekt ook veel studenten. Ook hier vind je veel leuke hippe zaakjes, en de historische begraafplaats Assistens Kirkegard waar Hans Christian Andersen ligt begraven. In de zomer dient het als een soort park, waar mensen gewoon picknicken tussen de graven. Een beetje bizar wel, maar het heeft ook wel iets vrolijks.

Een leuke straat in Nørrebro is de Jaegersborggade, waar leuke barretjes en eetcafeetjes zitten maar ook bijzondere winkeltjes.

Kopenhagen hotspots

Grød
Bij Grød draait alles om pap, precies waar de Denen gek op zijn. Naast gewone havermoutpap vind je hier ook pap van quinoa, risotto of gort. Zo kun je hier terecht voor een lekker ontbijtje met pap met yoghurt en vruchten, maar kun je ook prima ‘pap’ eten voor de lunch!

Vooral in de wintermaanden houd ik wel van een bordje warme pap, maar eigenlijk is pap altijd een goede start van de dag! Er zijn twee vestigingen van Grød in Kopenhagen. Deze is klein, maar wel wat rustiger. Zorg wel dat je er op tijd bent, erg veel zit plek is er namelijk niet.

Kopenhagen hotspots

Rod
Rod is een groentenwinkel en juicebar in een. Bij Rod stel je je eigen groenten- en fruitmand samen, of mix je ter plekke een juice van je eigen gekozen groentes en fruit. Alles ecologisch en fairtrade, want dat vinden ze belangrijk bij Rod.

Naast fruit en groentes kun je er ook terecht voor een koffie of thee (er is ruime keuze!), en een klein ontbijtje.

Frederiksstaden
Ook Frederiksstaden zie je niet op het kleine kaartje staan. Frederiksstaden is het noordelijke deel van het centrum, waar o.a. het Koninklijk Paleis staat. Het is een chique buurt met leuke maar wel vrij prijzige hotspots.

Kopenhagen hotspots
Atelier September
Een goed voorbeeld van zo’n hotspot is Atelier September: prachtig interieur (volgens Cecilia misschien wel de meest vastgelegde hotspot van Kopenhagen op Instagram), hippe gasten maar ontzettend duur. Voor een roggebrood met avocado betaal je al gauw tien euro.

Wij hielden het dus bij eventjes binnenkijken, maar lieten de lunch aan ons voorbij gaan.

Kopenhagen hotspots

Big Apple Juice Bar
Waar we dan wel lunchten? Bij de Big Apple Juice Bar! We ontdekten dit leuke zaakje helaas pas op onze laatste middag, want wat een heerlijke panini’s verkochten ze hier!

De broodjes bestaan uit een soort grote dubbelgevouwen broodkorst, gevuld met allerlei lekkers. Zo had ik een warm broodje met buffelmozzarella en serranoham, Maura had een broodje met geitenkaas, komkommer en avocado. En ook hier hadden ze heerlijke juices die voor je neus gemaakt werden.

Er zijn twee vestigingen van de Big Apple Juice Bar in Kopenhagen. Eentje zit vlakbij Paludan in de Fiolsstraede, en deze zit tegenover het Koningspark. Ideaal als je in de zomer wilt picknicken. De goedgevulde broodjes kosten hier ongeveer €6,50.


Kopenhagen hotspots
Kopenhagen hotspots
Trailerpark Festival
Onderdeel van onze trip was een bezoekje aan het Trailerpark Festival, waarvoor we waren uitgenodigd door Art Rebels. Op het festival kun je terecht voor live optredens, fijne DJ-sessies, heerlijke gerechtjes uit leuke foodtrucks en een boel creativiteit.

Er komen voornamelijk Deense artiesten, maar dat maakt eigenlijk helemaal niet uit. De muziek is leuk, we zijn hier helemaal los gegaan! Het is ook een goede plek om je tussen de locals te begeven en wat vrienden te maken, wie weet hebben zij nog leuke adresjes voor je.

Een dagkaartje kost 200 kronen, en voor een weekendticket betaal je 500 kronen. De kaartjes zijn aan de deur te koop, mits het niet uitverkocht is. Het festival vindt eind juli plaats, houd de site in de gaten voor up to date info.

Kopenhagen hotspots

Handige info & extra tips

Tijdens onze trip hebben we veel gebruik gemaakt van de 100% Kopenhagen gids. Veel adresjes uit mijn guide staan niet in het boekje, maar het boekje bevat ook weer een heleboel adresjes die hier nog niet genoemd zijn. Een goede aanvulling op elkaar dus.

Daarnaast is de site Visit Copenhagen erg leuk en heel compleet. Ook hier vind je leuke en bijzondere hotspots, naar de smaak van de locals. Ook de blog van het Hostel waar wij verblijven plaatst regelmatig leuke gidsen van bijzondere gasten. Zo verscheen er al eerder een mini cityguide van mijn hand op hun blog. En natuurlijk moet je niet vergeten Maura’s cityguide van Kopenhagen te bekijken!

Gebruik ook de Google Maps kaart boven aan dit artikel, waar alle adresjes in een handig overzicht staan.

 

Dit was mijn enorme lijst met leuke Kopenhagen hotspots en ik kan je vertellen: dit is pas het begin! We hebben nog zoveel meer leuke adresjes gezien, dat we snel terug moeten. Natuurlijk komt er dan een vervolg op deze lijst.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 44 reacties

 1. Tessa

  Ik hoor altijd zulke leuke dingen over Kopenhagen! Ik ben echt benieuwd naar deze stad, als ik er naartoe ga ga ik zeker een bezoekje brengen aan notre dam, dat klinkt superleuk! En wat een lekker eten allemaal!
  Liefs, Tessa

 2. Dina

  Hier zou ik zo graag eens naartoe willen, want: KIJK DIE HUISJES! <3

 3. Eline

  Het ziet er echt super mooi uit! Al die leuke spulletjes en het eten ziet er echt lekker uit ^^ Ik wil hier zeker een keer heen!

 4. Anne

  Wauw wat een heerlijk uitgebreide cityguide is dit en wat hebben jullie veel gezien en gedaan! Ik ben in april een weekendje in Kopenhagen geweest en was meteen verliefd op de sfeer, de fijne koffietentjes en de schattige huisjes en kan niet wachten om nog een keertje terug te gaan. Dan neem ik deze guide zeker mee, trouwens :)

  1. Ja, achteraf sta ik er ook versteld van. Nou waren we er ook net iets langer dan een gemiddelde citytrip (5 dagen), en hadden we onze local Cecilia wat een hoop gezoek naar adresjes scheelde.

 5. Merel

  Wow, wat heb je dat geweldig aangepakt! Ik wil nu echt heel erg graag naar Kopenhagen, dus dan gaat dit artikel zeer goed van pas komen. Top!

 6. Mirne

  Wat een kleurrijke en geweldige stad! Mooie foto’s!

 7. Joëlle

  Oh nu wil ik zo graag terug naar Kopenhagen! Ik was er voor werk en kon dus niet heel veel zien, maar vond het een hele gemoedelijke stad. Ik verbleef in een AirBnB in Amagerbro wat inderdaad echt een fijne wijk is; dat kan ik iedereen aanraden. ‘s Ochtends een stukje langs het strand hardlopen, lekkere broodjes halen bij een bakkertje aan de overkant, en inderdaad: je zit echt tussen de Denen. Hierdoor heb ik wel vooral de oostkant van Kopenhagen verkend, dus ik wil echt nog eens terug om al jullie adresjes in het westen aan te doen! Superleuke en inspirerende cityguide!

 8. Suzanne

  Oh, wauw! Dat ziet er super uit! Als ik (hopelijk snel) ooit naar Kopenhagen ga, ga ik zeker je blog erbij pakken!!

  xx

 9. Wat een toffe tips allemaal! Als ik op een dag naar Kopenhagen ga, zal ik zeker even deze blogpost erbij pakken.

 10. Ada Z

  Wauw! Wat een prachtige reportage. Ik zou heel graag een keer naar Kopenhagen willen gaan.

 11. Maura - YLT

  AAAAH, heimwee! Als ik dit allemaal lees wil ik écht NU meteen gelijk terug. Wat was het leuk hè :)

 12. Elianne

  leuk stuk en PRACHTIGE FOTO’S!!
  Ik wil ook naar kopenhagen en misschien wel met jou! Liefs Mama

 13. Con leche

  Wat is de cityguide ontzettend mooi geworden, tof! Mijn vriend en ik waren van de zomer enigszins onverwachts in Kopenhagen en hebben toen uitgebreid gebruik gemaakt van de cityguide van Maura, echt top! Super veel goede tips hadden jullie. Zo hebben we uiteraard de brunch gegeten bij Wulff og Konstali (helaas was Cecilia er niet), zijn we bij de Big Apple Juice bar geweest, hebben we Mexicaans gegeten bij Bar Buritto en ontbeten bij Paladun, ook een koffie bij Kompa’9 mocht natuurlijk niet ontbreken. En als fan van Scandinavisch design kun je in Kopenhagen natuurlijk ook echt je hart ophalen. Nog een klein tipje om toe te voegen voor de wijk Nørrebro: coffee collective. Echt een super goede koffiebar waar ze zelf koffie branden in de zaak. Er schuin tegenover zit een heerlijke bakker, en je kunt je broodjes van de bakker gewoon bij het koffiezaakje opeten. Aanrader dus!

 14. Ellen

  Wauw, superleuke post! Kopenhagen staat al héél lang op mijn verlanglijstje omdat ik ook gek ben van Scandinavische landen. Wanneer ik ga, ga ik zeker jouw lijst meenemen! Precies de dingen waar ik ook van hou ;) TOP! Het hostel ziet er ook echt heel gezellig uit, leuk zo met die paletten!

 15. Angelina

  Superleuk gedaan meid! Een aantal kende ik nog niet dus ik komen zeker op mijn lijstje ;-) can’t wait!!

 16. RoosRCPTN

  Omygod, wat is deze guide prachtig geworden. Ik wil nu zo graag terug dat ik er zelfs een beetje emotioneel van werd, haha! Je hebt de sfeer van de stad echt mooi weten weergeven!

 17. Suuz

  Wauw dit klinkt echt fantastisch!! waanzinnige foto’s! en Kopenhagen komt op mijn lijstje te staan! ABSOLUUT! geen twijfel meer over mogelijk! :-)

  1. Jaa, ik weet zeker dat je het geweldig vindt! Heel anders dan een zonnige bestemming zoals Ibiza, maar Kopenhagen is op een andere manier heel erg leuk en relaxed.

 18. Inge

  Ziet er super uit! Toen ik een paar jaar geleden met mijn ouders in Denemarken was wilde ik eigenlijk ook naar Kopenhagen, maar dat was toen eigenlijk wat te ver rijden. Jammer!

 19. Jade

  Dat hostel is echt zo mooi ingericht, wauw. Ik wil al tijden naar Scandinavië en met name Kopenhagen en Stockholm staan als steden hoog op mijn lijstje. Als ik er ooit eens geraak, gaat deze cityguide zeker mee, mooi gedaan!

 20. Kristien

  Ik wil al eeuwen naar Kopenhagen! Bij deze bookmark ik je blogpost want er staan echt zoveel leuke adresjes in :)

 21. Linda

  Kopenhagen lijkt me zo’n leuke stad! Fijne hotspots ook!

 22. Wing

  Ohh, wat leuk deze uitgebreide guide! Ook gewoon fijn dat je je eigen sfeerfoto’s hebt gemaakt. Duidelijk veel moeite in dit artikel gestoken en ik wil nu ook naar Kopenhagen!:)

 23. Kim

  Wat een ontzettend leuk artikel heb je ervan gemaakt! Ik ben in april in Kopenhagen geweest en toen helemaak verliefd geworden op de stad. Zou daar heel graag een semester willen sturen, voelde me daar helemaal thuis. En sinds Kopenhagen vind ik in Nederland niets meer duur, haha. ;P

 24. Milou

  Ik was met Anne op hetzelfde tripje haha. Ik sluit me helemaal aan bij haar: wat is Kopenhagen een heerlijke stad. En wat fijn dat je zo’n hechte blogvriendin hebt :)

 25. Siroon

  Wauw! Ik heb er 7 maanden gewoond en geprobeerd zoveel mogelijk te zien, maar zeker meer dan de helft hiervan is nieuw voor mij! Tip: Probeer een volgende x ook Frederiksberg, daar zijn ook vreselijk veel leuke hotspots :)

 26. Caroline

  Ha, wat leuk, zoveel enthousiasme voor mijn thuisstad. Ik raak er weer hernieuwd door getriggerd en ik moet toch maar eens naar Wulff + Konstali bij mij om de hoek. Leuk ook dat je Amager zoveel aandacht geeft – ik woon er en vind haar dodgy reputatie geheel onterecht (zie daarvoor ook mijn blog http://kleindeensgeluk.eu/waarom-je-juist-wel-naar-amager-moet/). Ohja en dit jaar werkte ik als vrijwilliger op Trailerpark (http://nordicvibes.com/2015/08/11/trailerpark-festival-denmark-volunteer/). Superleuke manier om het festival gratis en van binnenuit mee te maken. Groetjes vanaf Amager!

 27. Eva

  Wat een heerlijk uitgebreid artikel! Gaat zeker van pas komen over een paar weken :))

Geef een reactie