Make mondays fun!

DSC_0740

Maandag.. voor de meeste mensen niet de favoriete dag van de week. Ook ik heb lang een hekel gehad aan deze dag, en bleef ‘s ochtends liever nog even in bed liggen.

Maar het tij is gekeerd en ik ben zelfs een beetje van maandag gaan houden! Ik zie het niet langer als een struikelblok, maar als het begin van iets nieuws.
Vandaag deel ik mijn tips om maandag om te zetten van verschrikkelijke dag tot je nieuwe favoriete dag van de week.

DSC_0743

Verander je denkpatroon
De eerste en misschien wel belangrijkste stap is het veranderen van je denkpatroon. Maandagen stom? Hoezo eigenlijk? Draai het eens om, en zie maandagen als iets positiefs. Zo begint elke maandag een nieuwe week, vol kansen en mogelijkheden en sluit je daarmee tegelijkertijd vervelende (werk)weken af.

Zit lekker in je vel
Begin je maandag goed: zet je wekker op tijd, zodat je niet hoeft te haasten. Trek een goede outfit aan waardoor je je zelfverzekerder voelt, en eet een goed ontbijt.

Zorg dat je genoeg geslapen hebt en zet een vrolijke playlist op. Een ochtendhumeur is nergens voor nodig, dus geef het ook geen kans!

Wees productief
Ondanks dat je heus wel rustig mag beginnen, is er niets lekkerder dan goed productief aan de slag te gaan. Blijf niet te lang hangen in het weekend, maak een to-do list en werk ‘m af.

Op die manier schakel je meteen over van weekendmodus naar werkweekmodus, en dat gaat nou eenmaal het snelst als je het vlot doet. Een beetje zoals het verwijderen van een pleister. Wanneer je op maandag maar wat aanklungelt hoopt het werk alleen maar op, en blijft het zo’n doelloze dag waarop je niet vrij bent maar ook niet echt werk verricht.

DSC_0742

Verdeel het werk
Probeer niet al je (huis)werk uit te stellen tot de nieuwe week, zodat je op maandag meteen een boel weg te werken hebt. Maak een planning en verdeel het werk. Zorg dat je de week er voor al wat vooruit hebt gewerkt, zodat je op maandag door kan gaan waar je gebleven bent.

Plan iets leuks
Maak van maandag een leuke dag door iets leuks in te plannen, of jezelf te belonen. Maak van maandag bijvoorbeeld comfortfood-dag, waarbij je elke maandag op de bank bij een film je favoriete maaltijd eet. Of plan een leuke cursus op de maandagavond. Op die manier heb je iets om naar uit te kijken op maandagen, in plaats van dat je er tegen op ziet.

DSC_0745

Share the happiness
Door een positieve mindset wordt alles beter, zelfs regenachtige maandagochtenden. Toch is het soms lastig om in een happy mood te komen, zeker als je net wakker bent.

De beste oplossing? Maak iemand anders blij! Geef een compliment, houd de deur voor iemand open of neem wat werk van een ander over. Zomaar, omdat het kan. Je maakt iemand belangeloos blij, en geeft dat stiekem niet een goed gevoel? Wie weet doet een ander het ook een keertje terug.

Relax op zondag
Als laatste stap, ter voorbereiding van een goede maandag: relax op zondag! Zorg dat je goed ontspant en genoeg slaapt zodat je er maandag (en de rest van de week) weer tegen aan kan. Leg al vast wat spullen klaar en bedenk welke kleren je de volgende dag aan doet. Scheelt een paar minuten die je weer langer in je bed kan doorbrengen.

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Lauriëtte

  Hele goede tips! Hoewel ik nu met kleine oogjes op de bank zit en heel graag weer terug wil naar bed haha. Denk dat er ook een groot verschil in zit of je werkweek uit leuk werk bestaat! Dat maakt het ook allemaal wat minder erg, als je je werk leuk vindt is het meestal ook leuk om weer aan de slag te gaan :)

 2. Manon

  wat een fijne tips, zelf zie ik nooit zo erg op tegen maandag maar ik kijk wel uit naar het weekend. Sommige mensen in mijn omgeving zijn op zondag al aan het zuchten omdat ze de volgende dag moeten werken, maar dat vind ik zo zonde, je gaat je vrije dag daardoor toch niet laten verpesten, geniet er juist van :)

 3. cheyenne

  goeie tips! normaal heb ik niet zo’n laats van de monday blues, maar vandaag zou ik toch het allerliefst weer terug in bed kruipen in plaats van naar m’n werk lopen ;) vooral nu ik het heel erg druk heb met een nieuwe stage, ik ga deze tips er zeker even bij houden!
  xo, cheyenne

 4. Elisa

  Wat een mooie tips, ik heb normaal niet echt last van de maandag. Me vriend wel, die is op zondag avond al chagrijnig aan het worden omdat hij maandag moet beginnen. Misschien is mijn luxe wel dat ik altijd op woensdag weer vrij ben.

 5. Laura

  Goede tips! Ik moet zeggen dat het bij mij allemaal nog wel meevalt op de maandagmorgen. Tot nu toe vind ik mijn studie leuk en heb ik elke dag nog zin in school en zin om productief te zijn!

 6. Laura

  De ene keer zie ik maandag inderdaad als een nieuw begin, vol nieuwe kansen. Maar als ik écht een onwijs fijn weekend heb gehad baal ik altijd enorm dat het weer voorbij is.. haha

 7. Mirne

  Ik heb eigenlijk nooit iets tegen maandag gehad. :D

 8. LNNK

  Ik heb er nu nooit meer zo’n last van, maar een paar jaar geleden kon ik echt balen dat het weer maandag was. Nu probeer ik me lekker te focussen op de positieve dingen :)

 9. Hannelore

  Vooral het denkpatroon veranderen doet het hem, à la ‘decide every morning that you are in a good mood’ Leuke tips! Ga ‘plan iets leuks’ eens proberen toepassen op de komende maandagen :)

 10. Karin

  Juist van de zondag een relax-dag te maken, wordt mijn maandag hopeloos… Als ik te weinig doe kan ik zondagavond niet slapen, waardoor maandagochtend VEEEEEEL te vroeg komt :'(

 11. Karlijn

  Zo’n dag heb ik eigenlijk wel eens elke week, niet standaard op maandag zeg maar :) En ik merk echt dat het helpt als ik mezelf aan het ‘werk’ zet. Dus even naar buiten, afspraken maken, maar ook even niets doen en daarna weer verder gaan. Goede tips :)

 12. Suuz

  Wat een geweldig artikel! Love monday!

 13. Tessa

  Ik vind de maandagen eigenlijk nooit zo erg, maar toch geef je hele fijne tips! :)
  Liefs, Tessa

 14. Linda

  Leuke tips! Ik zie maandag ook altijd als “een nieuw begin” van de week, vooral positief dus. Na het weekend heb ik altijd weer zin om aan de slag te gaan :-)

 15. Fleur

  Echt een artikel voor mij aangezien ik op maandag altijd net iets minder lekker in mijn vel zit dan alle andere dagen. Goede tips en lekker positief! :D

 16. Lizet

  Leuke tips! Ik heb zelf een heel vaag ritme, en daarom niet zo heel veel moeite met maandagen (op een of andere manier zijn mijn dinsdagen vervelender).

  Maandagen zijn in het televisieseizoen juist mijn favoriete dag! Want alle epische series zijn in Amerika op zondag, dus op maandag kan ik lekker de nieuwste aflevering Game of Thrones, Breaking Bad (niet meer helaas) en weet ik wat allemaal kijken. Heerlijk.

 17. Inge

  Goeie en leuke tips! Ik probeer op zondag altijd zoveel mogelijk huiswerk te maken en andere dingen zodat ik maandag weer rustig kan beginnen.

 18. Ik houd ook van maandagen! Lekker verse week en alles is nog mogelijk. Meestal kom ik er dan donderdag achter dat alle plannen die ik op maandag had, niet haalbaar waren binnen 1 week, haha.

Geef een reactie