Recipe: Moscow Mule cocktail with cucumber

DSC_0713txt

Mijn favoriete drankje van deze zomer is de Moscow Mule cocktail, een frisse en pittige variatie op de Mojito. Deze cocktail bestaat uit vodka, ginger beer, limoen en munt maar mijn favoriet is de ‘Mediterraanse variant’ waarbij schijfjes komkommer worden toegevoegd.
Ik dronk de cocktail voor het eerst deze zomer in Kopenhagen, maar ook op Ibiza deden ze ‘t erg goed. Gelukkig is ‘ie simpel thuis te maken, zowel met als zonder alcohol. Lees verder voor het recept!

DSC_0719

De cocktail ontstond in de jaren ’40 van de vorige eeuw op de bekende Sunset Strip in Hollywood. In die tijd was vodka nog niet bekend in Amerika, maar daar kwam verandering in toen een verkoper een mix bedacht van vodka met het populaire en alombekende ginger beer.
De cocktail werd ‘gefinetuned’ met wat limoen en munt, ét voilà: de Moscow Mule was geboren. Oorspronkelijk wordt de cocktail uit een koperen ‘mule’ gedronken, een soort mok met ijzeren handvat. Maar zo’n cocktail komt natuurlijk veel mooier uit in een Mason jar!

DSC_0722

Recept
– 2 delen vodka
– 4 tot 6 delen ginger beer
– sap van een halve limoen
– 2 à 3 schijfjes komkommer
– enkele blaadjes munt
– ijs

Bereidingswijze
Voeg het ginger beer toe aan de vodka. Ginger beer is alcoholvrij ‘bier’, met een sterke gembersmaak wat de cocktail ietwat pittig (en daardoor ook zo speciaal!) maakt. Je kunt het ginger beer eventueel afwisselen met spuitwater, om de gember smaak ietwat te verzachten.
Knijp een halve limoen uit boven je cocktail, gooi de schijfjes komkommer en ijsblokjes erbij en roeren maar! Plaats een schijfje limoen en een blaadje munt aan de rand van je glas ter garnering.

Mocktail
Deze cocktail is zo lekker, dat ik ‘m ‘t liefst de hele dag door drink. Gelukkig is hij makkelijk alcoholvrij te maken: vervang de vodka voor Sprite. Wanneer je niet zo dol bent op gember kun je het ginger beer ook vervangen voor vlierbessenlimonade. Hierdoor krijg je een iets andere smaak, maar het idee blijft hetzelfde.

DSC_0724

Proost! Wat is jullie favoriete cocktail?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Tessa

  Hij ziet er alleen al zo lekker en fris uit! Zo leuk met dat limoentje erop!
  Liefs, Tessa

 2. Ojaaaa, die was lekker hè! Hij lijkt wel wat op mijn limoen komkommer limonade, maar dan met alcohol. Ook een van mijn favorieten. In Barcelona heb ik G&T’s helemaal ontdekt.

 3. Linda

  Ohh die ziet er lekker uit! Ik ben het meest fan van uhh mierzoete cocktails, welke dan ook ;-)

 4. Elisa

  Ziet er heel zomers uit, maar ik ben ni echt van de alcohol ;)

Geef een reactie