Recipe: Tacobowl

DSC_0735

Ik hou van lekker eten, en ik vind het leuk om in de keuken te staan maar toch heb ik er vaak te weinig tijd voor. Of dan heb ik wel tijd, maar besteed ik die liever aan iets anders.
Recepten moeten voor mij dus niet te ingewikkeld zijn, maar wel lekker. Vandaag zo’n recept in deze categorie. Verwacht geen culinair hoogstandje, maar lekker is het wel. Het voordeel van dit recept is dat je al je restjes er doorheen kunt gooien, en je hebt gelijk chips voor bij de film in huis.

Tegenwoordig zie je veel ‘bowlrecepten’, waarbij allerlei ingrediënten in een kommetje gaan en dit samen een gerecht vormt. Want welja, waarom zou je ook een bord mooi opmaken als het uiteindelijk allemaal in je maag terecht komt. Daarnaast lenen deze bowls zich perfect voor comfortfood. Lekker op de bank, met je kommetje in de hand.

Vandaag maken we tacobowls, en dat is eigenlijk een taco, maar dan uit een kommetje. Ideaal aan dit recept is dat je al je restjes er doorheen kunt gooien, en het zo lekker kunt maken als je wilt. Comfortfood moet een verwennerij zijn, en daarom liet ik de mais eruit (logisch ingrediënt maar ik ben er niet dol op) en voegde ik feta (gekke combinatie maar ik ben dol op fetakaas) toe.

Ziet het recept dus ook als een soort richtlijn, maar varieer er op los!

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– 100 gr biologisch gehakt
– 1 à 2 tomaten, in blokjes
– ¼ komkommer, in blokjes
– 50 gr fetakaas, in blokjes of gekruimeld
– naturel nachochips, in stukjes gebroken
– guacamole
– cheddarkaas, in reepjes

Eventuele toevoegingen: mais, paprika, crème fraîche, bruine bonen, jalapeños, avocado.

Bereiding
Bak het gehakt aan in de pan. Snijd ondertussen de tomaat, komkommer en feta in stukjes. Kruid het gehakt goed voor een extra lekkere smaak. Doe het gehakt in je kommetje en schep de tomaat, komkommer en feta er doorheen. Kruimel wat nacho chips over je mengsel en schep dit nog eens om. Voeg een dikke klodder guacamole toe en top af met cheddar kaas.

Niet het meest gezonde gerecht, maar wel heerlijk voor op de bank. Het is zo gemaakt, de meeste ingrediënten zul je al in huis hebben. En de rest van de zak nacho chips eet je ’s avonds lekker met de guacamole op voor de tv, om de avond compleet te maken! ;-)

DSC_0738

Deze post heeft 23 reacties

 1. omg hier hou ik van! het ziet er goddelijk uit, ik heb ook een beetje een verslaving aan nacho ships!
  Liefs, Tessa

 2. Leuk recept! Ik hou wel van simpele gerechten in een bakje. Denk dat ik dit wel eens ga proberen! :)

 3. Oh wat ziet dit er lekker uit! En simpel, echt iets voor deze niet-keukenprinses! Ik ga het ook proberen.

 4. Dit moet ik dit weekend gewoon maken! Met een filmpje erbij!

 5. Wat super lekker idee, ik heb deze meteen in de agenda genoteerd als idee om te maken binnen kort een keer :)

 6. Dit ziet er lekker uit zowel als avondeten als snack, perfect dus! :)

 7. Ik heb zelf een heuse nachoverslaving gehad, ik at het echt meerdere malen per week. Uitjes, chorizo, nachochips en heel veel kaas uit de oven, met wat avocado: verrukkelijk! Dit is dus een stuk gezonder, en ga dit wel een keertje proberen! (nog even niet, ik ben nu op algehele nacho-onthouding)

 8. Oh, vooral op die laatste foto! Zou zo een hapje willen nemen, haha.

 9. Oeh, lekker! Ik eet nog wel eens burrito’s maar dit is net wat makkelijker denk ik :)

 10. ok, dit ga ik deze week zeker (een paar keer) maken, yum!
  xo, cheyenne

 11. Ohh wat ziet dat er ongelofelijk lekker uit, zeg! Ik krijg nu helemaal zin in mexicaans eten, haha!

 12. Dit is echt fantastisch lekker!!! wat een zalig recept!

 13. Wow wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Ga ik binnenkort zeker proberen :)

 14. oehh ziet er echt superlekker uit, het zal vast heel lekker zijn :)

 15. oeh dit lijkt me zooo heerlijk ik ga het zeker onthouden!

 16. Ooh ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker een keer maken (als ik een avondje alleen ben).

Geef een reactie

Sluit Menu
×

Winkelmand