TGIF: welcome to the weekend #20

DSC_0732

Wauw, dit is alweer de twintigste editie van TGIF! Al meer dan twintig weken lang vind je (bijna) iedere week deze rubriek op vrijdag op mijn blog. Vinden we het nog een beetje leuk? Zelf vermeed ik vaste rubrieken liever, omdat het toch een hoop verwachtingen schept die je niet altijd waar kunt maken. Maar eigenlijk vind ik de TGIF erg leuk om te maken, en ik geloof dat jullie ‘m graag lezen. Feedback is altijd welkom, dus mocht je nog wat kritische puntjes hebben dan hoor ik het graag. Dan nu over op alle leuke links en tips voor dit weekend..

Behind the scenes
Begin deze week had ik een leuke afspraak op het kantoor van Fairminds. Ik ga in het najaar een leuke en bijzondere samenwerking met ze aan. Jullie het vanzelf terug zien op de blog, en ik beloof dat het iets heel leuks zal zijn – waar jullie ook echt iets aan zullen hebben! Lekker cryptisch, maar dit is wat ik er voorlopig over loslaat ;-)

Daarnaast was ik ook aanwezig op het Hema blogacademy event, zie de foto hierboven voor een kleine sfeer impressie.. Het was nogal massaal, en totaal niet wat ik er van gedacht had. Het komt er op neer dat Hema graag gratis content wil van bloggers op hun blog, in ruil voor uitnodigingen voor hun persevent (???).

Afijn. Het was wel erg leuk om medebloggers Shifra en Michelle weer te ontmoeten, en ook de blogtalk van Yara Michels van Chapter Friday was erg inspirerend. Zo werd het toch nog een leuke dag.

Daarnaast ben ik ook nog druk bezig met het organiseren van de Utrechtmeet! Deze zal plaatsvinden op 20 september, en er zijn nog 2 plekjes vrij. We gaan die dag langs allerlei leuke hotspots waar we overal wat mogen proeven. Wil jij er ook bij zijn? Check dan mijn instagram account hoe je kans maakt op deelname aan deze super leuke toer! Morgen wordt de winnaar bekend gemaakt.

Freebie

Op de blog van Teamconfetti.nl kwam ik een geweldige planner tegen. Eentje die zo ongeveer alle mogelijke to-do’s bevat, van het drinken tot genoeg glazen water tot het opruimen van je bureau en het plannen van je maaltijd. Er is zelfs ruimte voor een kleine doodle! Het beste van alles: hij is gewoon gratis te downloaden, op hun blog.

Quote + Font
quote_littlebird

Hoe leuk is dit font? Ik dacht eerlijk gezegd dat het een betaald font was, maar hij is gewoon (hier!) gratis te downloaden. Het font heet Little Bird, en maker Benjamin Wyler heeft nog veel meer mooie gratis fonts ontworpen.

Favorite blogposts
– Het recept voor ‘Chocolate Pumpkin bread‘, van de dames van ABM. Perfecte herfstrecept!
– Een leuke herfstige DIY voor in je interieur, van Elise.
– Weer een mooie binnenkijker op de blog van Angelina.
– Marlies geeft een kleine sneak peek in de nieuwe Flow boekjes. Super leuk, ik wil ze ook!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Mirne

  Oeh, die to do lijst ga ik ook downloaden! Bedankt!

 2. cheyenne

  aaahh leuk, die meet! jammer dat ik nu niet meer in utrecht woon o: en dat brood ziet er echt heeerlijk uit. misschien ga ik die dit weekend wel maken!
  xo, cheyenne

 3. O, man, ik had zo de pest in dat ik niet geselecteerd was voor de hema blog acadamy. Ik had al wel een voorgevoel dat ze zoiets in gedachten hadden, maar ik was er toch graag bij geweest. Alleen al om al mijn favoriete bloggers bij elkaar te zien en een keer hoi tegen te zeggen. Fijn dat je blij bent met mijn to do list! Ik moet zeggen, ik kan nu zelf ook niet meer zonder, haha. Vooral het vakje ‘kan wachten tot morgen’ is een persoonlijke favoriet. Die ga ik misschien nog iets groter maken.

 4. Manon

  Leuk om te zien, ik was ook bij de blog academy en denk dat het voor “beginnende” bloggers wel wat kan zijn, maar dat hadden ze van tevoren wel even wat beter mogen vermelden, het was allemaal zo lekker onduidelijk wat er van je verwacht zou worden. Achja, wel een mooi lettertype zeg, die ga ik downloaden! :)

 5. Inge

  Ik was wel uitgenodigd voor dat event, maar ben toch blij dat ik niet gegaan ben aangezien ik er 2,5 uur enkele reis voor zou moeten reizen. Wel een beetje jammer dat ze weer gratis content willen, HEMA is zo’n leuk bedrijf ze hadden wel beter en leuker kunnen maken de samenwerking met bloggers.

 6. Angelina

  Ik hoor niet zulke leuke berichten over het Hema blogacademy event… Jammer zeg, ik had er ook al wel meer van verwacht! En wat leuk, dankjewel voor de vermelding. :))

 7. Michelle

  Was erg gezellig, Marlous! En toch nog wat van opgestoken ;) see you the 20th! Zin in..

 8. Hé lieve Marlous! Het was ontzettend leuk jou daar te zien! ;-) En misschien was Hema inderdaad niet zo spetterd als verwacht, Yara was wel érg leuk en interessant met haar speech, en het was een leuke gelegenheid om elkaar weer eens te zien! Nou hopelijk tot snel weer! X
  P.s Die planner van Teamconffetti is geweldig leuk he! Ik zag hem ook al voorbij komen!

 9. Eline

  Dat font is inderdaad heel erg mooi. En dat to-do / plan lijstje ga ik ook eens onder de loep nemen ;)

 10. Evelien

  Wat een leuk font en die to do list is handig. Heb ‘m gelijk gedowmload!

 11. Tessa

  Oh dat recept klinkt zo goddelijk, ik ga snel kijken!
  liefs, Tessa

 12. Marlies

  Hee leuk dat je mij noemt! :) Ben ook echt fan van de Flow weekly!

Geef een reactie