Things to do when it’s raining

De herfst is duidelijk begonnen: hallo regen, harde wind en onweersbuien! Nou zijn wij Nederlanders al aardig gewend geraakt aan het regenachtige weer, maar zo vlak na de zomer is het toch altijd een domper.

Regen verpest mijn plannen vaak een beetje, toch is regen ook wel een beetje gezellig. Mits je niet naar buiten hoeft natuurlijk. Vandaag een paar tips en ideetjes om te doen op zo’n regenachtige dag.

1. Ruim je kast op
Met de komst van een nieuw seizoen kan je kledingkast ook een opruimbeurt gebruiken. Ruil je zomerjurkjes en bikini’s in voor dikke truien en maillots. Kijk wat nog een seizoen mee kan, en gooi de rest weg (of verkoop het via Marktplaats). Beloning voor dit harde werk? Nieuwe outfits shoppen! Wel online natuurlijk, zodat je niet door de regen naar buiten hoeft.

2. Gamenight!
Niks gezelliger dan ouderwets spelletjes spelen terwijl de regen tegen de ruiten tikt. Verzamel wat spellen, nodig wat vrienden uit en maak er een leuke avond van. Organiseer bijvoorbeeld een heel toernooi, of speel in teams. Haal daarbij genoeg lekkere dingen in huis, zodat je de hele avond zoet bent (pun intended).

3. Binge-watching
Het regenachtige weer leent zich perfect voor ‘binge-watching’, oftewel het houden van serie- of filmmarathons. Download Netflix (eerste maand is gratis!) en kies een serie uit. Nog relaxter als je het gewoon op je laptop vanuit bed kijkt, in je pyjama. Klik hier voor mijn Netflix favorieten & aanraders.

4. Wees creatief
De ultieme indooractiviteit: knutselen! Ga lekker kleuren, laat je inspireren door een van mijn DIY’s of duik de keuken in en maak bijvoorbeeld deze heerlijke melanzane.

5. Ontdek nieuwe blogs
Een van mijn favoriete hobby’s: blogs lezen! Door blogs ontdek ik weer nieuwe dingen, en raak ik altijd geïnspireerd. Bekijk mijn lovely blog categorie voor mijn persoonlijke aanraders, of bekijk de popular page van Bloglovin.

En omdat er onder mijn bloglezers ook wat blogpareltjes zitten een kleine oproep: laat in de comments je blog url + een korte omschrijving van je blog achter. Op die manier ontstaat er een oneindige lijst van leuke blogs om te lezen, wanneer het buiten los gaat.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 32 reacties

 1. Naomi

  Superhandige tips! Netflix is inderdaad een aanrader, want wat hou ik daar toch van. (Zoek ook even Popcorntime op ;)) Mijn blog is http://www.Littlekeystohappiness.com, een lifestyle en fashionblog! Maar vooral ook met gezellige kletspraatjes, en food artikelen! Een beetje alles en nog wat.
  Liefs,

 2. Nienke

  Ha dat zijn inderdaad dingen die ik ook doe als het regent. Zeker als het zo hard giet als gisteren!

  Mijn blog is een persoonlijke lifestyleblog. Ik heb het veel over mijn belevenissen, film/tv, boeken, reizen & mindstyle: http://www.dromeninpixels.nl

 3. Danielle

  Soms vind ik dat herfstweer niet eens zo erg. Genoeg leuke dingen te doen! En extra gezellig met de open haard en kaarsen aan. Wij spelen dan graag Colonisten van Catan of ticket to ride met vrienden. Allemaal bloedfanatiek!

  Mijn blog is http://www.basichic.nl. Ik ben pas begonnen en dus nog een beetje zoekend naar wat het beste bij me past. Alle feedback van jullie is dus welkom. Ook een leuke bezigheid op een regenachtige dag toch?

  Fijne dag!
  Danielle

 4. Yara Miora

  Haha ik vind het dus echt heerlijk dat het herfst is :) Mooie foto ook van de regen! Op mijn blog http://www.liveourtwenties.blogspot.nl deel ik het liefst muziek, reisverhalen, koffietentjes en eigenlijk van alles wat mijn hartje sneller doet kloppen ;) Ik ben nog niet heel lang geleden begonnen dus ik ben nog in de start-up fase but I’m already getting slightly addicted! Ben benieuwd naar wat jullie vinden en ga nun gauw de andere blogs lezen!

  Liefs,
  Yaar

 5. Nina

  Aah ik vind de herfst echt fijn! Binnen met buiten regen is echt gezellig, hihi :) Leuke tips!

 6. Marloes

  Wat een leuk artikel! Ik vind het heerlijk om in de bank series te kijken of achter mijn laptopje te kruipen als het buiten regent!

 7. Kimberley

  Hele goede ideetjes! Game-night vind ik altijd leuk. En nieuwe blogjes ontdekken! Ik zal zo de rest hierboven even bekijken :) Mijn blog staat op http://www.NoahJade.nl / Mijn persoonlijke blogje met daarop een hoop geklets vanaf mij en mijn lieve reageerders. Gezellig als je ook even langs komt!

 8. Karlijn

  Ik vind het fijn als het regent, dan lijkt het net alsof ik een goede reden heb om binnen te zitten met de laptop en niets te doen :P

 9. Dionne

  Leuke dingen! Het regent vaak, dus genoeg dagen om dit lijstje af te werken!

 10. Kristien

  Ik hou echt van herfstweer! Lekker binnen zitten met een warm theetje (of chocomelk) en naar de druilerige regen buiten kijken. Liefst nog met een boek of lekker series binge-watchen (hm…Netflix heeft precies het ultieme moment gekozen om in België te lanceren). Ook een fijne bezigheid tijdens herfstweer: cake/pannekoeken bakken! En dan ruikt alles ook nog eens lekker :)

  Als het niet regent durf ik ook wel eens mooie sfeerfoto’s te maken buiten en die vind je dan op mijn blog: http://www.cosmiccloudcadet.com ;)

 11. Pauline

  Ik hou hier wel van. Lekker knus binnen zitten en inderdaad bakken of series kijken. De herfst/winter kan soms heel fijn zijn als je de deur niet uit hoeft.

  Liefs,
  Pauline

 12. laura

  Ik heb gisteren de helft van de dag op de bank gelegen en SATC gekeken. Heerlijk onder een dekentje terwijl het buiten onweerde!

 13. Nanda

  Af en toe een dag zo door brengen is echt prima! En kledingkast opruimen vind ik vreselijk, ik heb echt een mini kast dus moet elk seizoen wisselen zo ongeveer, dat is niet zo heel leuk.
  De hele dag series kijken daarentegen wel!

 14. Anneleen

  Fijne tips! Mijn kledingkast heb ik onlangs goed uitgemest. Kan er echt van genieten dat deze terug netjes is! Ik vind het ook zalig om in de herfst lekker binnen te blijven met een dekentje en lekkere geurkaarsen. Een goede serie op of filmpje en de dag is goed begonnen… :)

 15. nenacecilia

  Mijn kast is net opgeruimd. Zalig gevoel!

  nenacecilia.blogspot.com Een Belgische blog met hoofdzakelijk beauty!

 16. Tessa

  Ik vind het ook zo heerlijk om lekker op mijn kamer te tutten als het buiten toch slecht weer is! Kopje thee erbij en ik ben blij :)
  Liefs, Tessa

 17. Linda

  Fijne tips! Mijn kledingkast moet nodig opgeruimd worden, haha!

 18. Inge

  Ik moet nodig eens mijn klerenkast uitmesten, maar is duidelijk niet mijn favoriete activiteit. Ik ga liever Orange is the New Black binge-watchen ;)
  En mocht je op zoek zijn naar leuk, lekkere en gezonde baksels dan moet je een kijkje nemen op mijn blog http://www.debakparade.nl

 19. Linda

  Lekker binnen blijven op zo’n regenachtige dag. Ik vind het stiekem best wel lekker. Vooral heel veel series kijken & blogs lezen is bij favoriet net als bij jou. Ik heb een persoonlijke blog over boeken, sporten en ditjes en datjes. Je kunt ‘m hier vinden: http://www.ineigenwoorden.com

 20. Mylène

  Opruimen is echt iets wat ik doe als het regent, omdat je dan de hele tijd naar die rommel aan het kijken bent. En series/films kijken. Mijn lievelings van dit lijstje.

 21. Noesjn

  inderdaad een goed idee, dat van de kast uitkuisen ;) maar momenteel gaat het schoolwerk wat voor..
  mijn blog is: thewonderfulworldofnoesjn.blogspot.com

 22. Sanne

  Hey Marlous! Je hebt een ontzettend leuke blog! Leuke tips voor regenachtige dagen :)

  Mijn blog is http://simplysanne.com ! Een blog voor als je het moeilijk hebt met jezelf, vol met tips, mijn levensverhaal en een positieve kijk op het leven..

  Liefs Sanne

 23. Vandaag was het fantastisch weer, maar het schijnt echt het laatste mooie weekend te zijn. Ik ben toevallig kleding aan het verkopen op marktplaats en via de post komen er binnenkort een mega warme sjaal en regenlaarsjes met een comfy voetbed mijn kant op. Perfect tegen vieze miezer!

  Over mijn blog: lifestyle, DIY, inspiratie, free printables, dierenasiel, webshops, een eigen agenda ontworpen, personal update en een hele berg creativiteit en plezier! Dat is http://www.teamconfetti.nl!

 24. Eva C

  Eigenlijk vind ik de regen en de herfst niet zo erg. De dingen die je daar opsomde zijn eigenlijk een paar van mijn favorieten om te doen :) Ook heel leuk, met je hond in de regen gaan wandelen om daarna een warme kop thee te drinken terwijl je opgerold in een dekentje naar een film kijkt.

  Aangezien je hier toch even een kans geeft om je blog te posten, ga ik dat maar ook doen. Op We Doen Eens Zot zet ik DIY’s, leuke dingen die ik vond op het internet, kleine obsessies van mezelf en nog een hele hoop andere dingen die eigenlijk niet in een categorie thuis te brengen zijn. Het is mijn plekje op het internet waar ik als introvert mijn extravert kantje kan laten luchten in alle rust en vrede :)
  http://www.wedoeneenszot.blogspot.com

Geef een reactie