What’s on my iphone 5s?

DSC_0730

Nadat mijn telefoon in juli gestolen was, bleek dat ik ‘m goed verzekerd had en dat ik zo een nieuw exemplaar kon ophalen. Helaas (;-)) was mijn model (iPhone 4s 32gb) niet meer leverbaar, en zo kreeg ik zomaar een upgrade naar een iPhone 5s.
Ik begon weer met een schone lei, downloadde meteen mijn favoriete apps maar ontdekte ook weer wat nieuwe apps. Vandaag deel ik de highlights van mijn app-collectie op mijn telefoon, van de gouwe ouwe tot een aantal nieuwe apps.

Recap: welke apps gebruik ik 3 jaar later nog?

Inmiddels zijn we drie jaar verder en ben ik eigenlijk alweer toe aan een nieuwe telefoon, misschien wel de iPhone 8?  Bij een nieuwe telefoon begin ik graag met een schone lei: ik kopieer niet al m’n apps, maar download alleen de apps die ik echt nodig heb. Welke apps uit dit lijstje mogen mee verhuizen naar de nieuwe telefoon?

Sowieso Instagram, Spotify en de weer-apps, die gebruik ik nog dagelijks. Verder is Timehop nog steeds leuk voor een kijkje terug in de tijd, en Afterlight zal ik meenemen (al gebruik ik tegenwoordig vaker de bewerkingsapp VSCO-cam). Dat was het eigenlijk wel, tijd om leuke nieuwe apps te zoeken voor op m’n nieuwe iPhone 8. Iemand nog tips?

whatsonmyphone

1. Afterlight – Mijn lievelings fotobewerkingsapp, ik kan niet meer zonder. De app heeft zoveel functies, en ze blijven er telkens nieuwe aan toevoegen zonder dat je daar exra voor hoeft te betalen. Zeker een aanrader.

2. Livre – Deze app is een diary en planner in een. Door middel van leuke smileys, korte tekstjes en foto’s kun je kort je dag vastleggen. Ik houd ‘t nooit vol om een dagboek trouw bij te houden, maar mijn telefoon heb ik toch dagelijks op zak. Daarnaast kun je ‘m ook als planner gebruiken: zo staat de koffie smiley voor een dag dat ik moet werken, en de monitor voor een blogdagje.

3.  Duolingo – Met duolingo kun je op een toegankelijke manier een taal leren, of in mijn geval een taal bijhouden. Zelf wil ik graag mijn Spaans blijven oefenen, want zonder gesprekspartner valt de stof snel weg. Via deze app doe ik elke dag wel even een oefening, met name om mijn woordenschat te vergroten en de grammatica bij te spijkeren.

4. Weer – Ik ben een weatherjunkie, en houd altijd in de gaten of het mooi weer wordt. Met buienalarm kun je heel nauwkeurig zien wanneer het precies gaat regenen en hoe hard. Per locatie staat het tot in de milliliters vermeld, waardoor het soms verstandiger is om nog even 5 minuten te schuilen. Daarnaast gebruik ik de app van Weeronline, met name om de weersvooruitzichten te checken.

5. Bloglovin – Mijn favoriete manier om blogs bij te houden is bloglovin. Het nadeel van het lezen van blogs via mijn telefoon is dat ik minder geneigd ben om comments te plaatsen, maar het is zo fijn om onderweg of in bed nog even wat blogs te lezen via je telefoon.

6. Do it tomorrow – Ik ben gek op to-do lijstjes, het maakt mijn planning een stuk productiever. Dit is zo’n to-do app, maar wel een bijzondere. Je kunt taken namelijk echt afstrepen (dat geeft zo’n fijn gevoel), of.. verplaatsen naar de volgende dag! Dat is natuurlijk ietwat riskant voor een procastinator als ik, maar het is wel heel fijn dat je de planning kan meenemen naar de volgende dag.

7. Timehop – Met timehop kun je terug in de tijd! De app connect met je social media en fotoalbum, en laat vervolgens elke dag zien wat jij op diezelfde dag deed, maar dan 1/2/3/4/etc jaar geleden. Erg leuk om zo spontaan herinneringen op te halen.

8. Spotify – Het duurde een tijdje voordat ik wat begreep van Spotify, maar inmiddels ben ik om. Ik heb een premiumaccount, en luister dus muziek waar en wanneer ik wil vanaf mijn telefoon. Scheelt weer een heleboel ruimte op mijn telefoon, en stiekem heb ik ook een gruwelijke hekel aan iTunes. Vooral de velen playlists die er te vinden zijn vind ik erg fijn, bijvoorbeeld als ik naar de sportschool ga.

9. Instagram – Misschien wel mijn meest gebruikte app op mijn telefoon.. ik ben verslaafd! Lees ook mijn 10 instagram tips. Ik kan hier niet zoveel over kwijt, behalve dan dat ik niet meer zonder deze app kan.

Wat zijn jullie favoriete apps?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 26 reacties

 1. Tessa

  Jaa ik gebruik ook instagram en bloglovin, alleen zorgt dat ervoor dat ik op de helft van de maand al door mijn mb’s heen ben haha! Ik ga eens kijken naar die do it tomorrow app!
  Liefs, Tessa

 2. Elisa

  Ik heb bewust niet al te veel apps, wil niet verslaafd raken aan een mobiel zoals de meeste ;) Daarnaast hou ik erg van lijstjes met de hand en in mijn (papiere)agenda

 3. Loranne

  Die do it tomorrow app klinkt heel handig! Duolingo doe ik ook vaak, heel leuk om te doen.

 4. Dagmar

  Aah wat een leuke tips en handig artikel! Timehop lijkt mij echt heel leuk, ik ga gelijk een kijkje nemen :)

 5. Karlijn

  De app Time Square vind ik heel fijn, daarmee kun je tot 3 / 4 maanden vanaf de dag zelf alle concerten in Nederland zien en op welk podium ze staan. Fijn voor een concertjunkie zoals ik ;)

 6. Naar afterlight ben ik heel benieuwd, jij besteedt altijd zoveel aandacht aan de foto’s die je op instagram plaatst, dat wil ik ook meer doen. Mijn favoriete app van het moment is citymaps2go. Daar kun je kaarten van steden of regio’s op downloaden en die kun je offline gebruiken! Het stipje geeft aan waar je bent en je kunt zelf hotspots op de kaart prikken in verschillende categorieën. Ik ga binnenkort op citytrip naar Londen en Edunburgh en ik ben mijn kaartjes helemaal aan het volproppen met leuke hotspots. :)

 7. Leonie

  Fijne post, zoals ik al zei ;)

  Oh wauw, had ik maar zo’n opgeruimde telefoon met alleen maar apps die ik gebruik. Haha, *schrijft op to-do list*, mijn mobiel staat vol met dingen die ik eens in de maand gebruik maar da’s dan weer te vaak om ze te verwijderen.

  Heb je zelf ook nog apps voor je blogstatistieken die je aanraad? :)

 8. Nathalie

  Ik heb do it tomorrow een tijd op mijn telefoon gehad. Helemaal vergeten! Maar was een hele fijne app! Ga ik snel weer downloaden!

 9. Marjolein

  Super leuk om te lezen :D ik ben ook een Instagram junkie, haha. Ik vind het jammer dat Afterlight niet voor Android bestaat… De do it tomorrow heb ik ook een hele tijd gebruikt, maar de laatste tijd gebruik ik weer gewone lijstjes.

 10. Noelle

  Spotify is mijn all-time favourite! Ik heb een Iphone 4s met 16gb en door foto’s en apps is hij eigenlijk altijd vol. Spotify neemt wel wat ruimte in, maar veel minder dan wanneer ik al mijn muziek gedownload had. Duolingo heb ik ook, maar ik vind dat echt lastig om bij te houden. Ik kijk er misschien eens per maand naar en dan beloof ik mezelf dat ik het vol ga houden, maar het komt er nooit van :P

 11. Lauren

  Wat recente faves:

  – Lift (om je good habits bij te houden en te enforcen, wow ik kan echt geen Nederlands)
  – Human (zorgt dat je elke dag minimaal 30 minuten beweegt)
  – Headspace (ge-wel-dig-e meditatie app! Echt een aanrader!)
  – Pocket (artikelen en webpagina’s opslaan voor later)
  – Foursquare (leuke plekken ontdekken in de buurt)
  – Swarm (inchecken waar je bent en zien waar je vrienden zijn, helemaal niet creepy)
  – WeTransfer (ik gebruik dit om een boel foto’s naar mezelf van telefoon naar computer te sturen, is makkelijker dan e-mail)
  – myMail (de e-mail app die ik op dit moment gebruik, motiveert me echt om m’n e-mails te checken!)
  – UP Coffee (als je heel veel koffie drinkt is dit een goede: je houdt bij hoeveel koffie je drinkt en de app zegt wanneer je waarschijnlijk in slaap kan vallen etc.)

  Ik heb Livre gedownload om uit te proberen! Ik gebruik op dit moment Grid Diary, maar ben nog niet helemaal trouw. :)

  1. Wat een leuk lijstje! Headspace ken ik ja en vind ik ook erg fijn. Pocket heb ik van gehoord en moet ik eens downloaden. Verder ga ik ook zeker je mail-app bekijken want ik zoek nog een goeie!

 12. Manon

  wat leuk om te zien, ik gebruik zelf veel Spotify, Instagram en VSCO Cam

 13. Claudia

  Yes weer wat nieuwe apps leren kennen. Altijd leuk dit soort artikels.

 14. Hele leuke apps! :-) Ik heb zelf nog een verrotte samsung (ja echt, mijn telefoon doet stom) maar ik wil komende maand graag een Iphone aanschaffen. Kan niet wachten om dan ook ‘lekker veel’ apps te downloaden want doordat mijn samsung zo traaaaaag is en vaak vastloopt heb ik zo weinig mogelijk apps!

 15. Eline

  Ondanks dat ik geen smartphone heb, vind ik dit wel leuk om te lezen! Zo zie ik maar wat ik mis ;) de app die ik heel graag zou hebben is instagram, voor de narcist in mij.

 16. Tamarah

  Wat tof dat je gewoon een Iphone 5s hebt ontvangen!! Inderdaad goed verzekerd dan! Ik heb timehop nu ook eindelijk geïnstalleerd. Ik had hem al op meerdere blogs voorbij zien komen. Jammer genoeg is Livre niet beschikbaar voor Android, althans ik kan hem niet vinden in de store..

 17. Leuke apps. Heb eigenlijk weinig apps op mijn smartphone staan, enkel Bloglovin en Pinterest, maar Afterlight en Livre lijken me wel interessant :-)

 18. Wauw nice dat je een iPhone 5 kreeg. Dan mogen ze mijn 4S ook wel even stelen als ik er een 5 voor terug krijg haha. Nee dat is gemeen, het is nogal klote als je telefoon gejat wordt.
  Leuke apps! Vooral afterlight vind ik zo’n fijne app, ik gebruik hem bijna voor elke instagram foto.

Geef een reactie