Book: My life, an autobiographical journal

DSC_0894

Wanneer ik in Amsterdam ben loop ik altijd graag even de American Book Center in, om te snuffelen bij alle mooie en leuke ‘doe-boeken’. Zo spotte ik laatst dit mooie boekje genaamd ‘My Life, an autobiographical journal‘.

Het is een boekje vol met persoonlijke vragen aan de hand van het alfabet, welke je zelf moet invullen. Zo ontwikkel je uiteindelijk een soort autobiografisch boekje vol lijstjes over jezelf. Leuk om nog eens terug te lezen wanneer je 70 bent ;-).

DSC_0893 DSC_0895 DSC_0896

Het boekje is ingedeeld op de letters van het alfabet. Per letter zijn er een aantal vragen die iets te maken hebben met de letter (zoals hierboven bij de ‘H’: ‘Hobbies to pick up’). Verder zit hier geen thema aan vast, en zijn de vragen dus heel willekeurig. Het enige wat elke vraag gemeen heeft is dat het je aanzet om iets persoonlijks te vertellen.

DSC_0897 DSC_0900

Ik ben dol op lijstjes en vind het leuk om een persoonlijk overzicht te hebben, helaas ben ik niet zo goed in het bijhouden van dagboeken. Met dit boekje voel je niet de druk om elke dag een stukje te schrijven, je kunt de vragen zelfs meerdere keren beantwoorden (bijvoorbeeld door de jaren heen).

Hij ligt nu bij mijn bed, en wanneer ik zin heb vul ik een vraag in. Zo wordt ‘ie steeds voller, en schrijf ik mijn eigen autobiografie. Het boekje kost €11,99 en is o.a. hier te koop.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 27 reacties

 1. Ellis

  Jaa! Deze is leuk Xd. Ook fijn dat de vormgeving zo leuk is!

 2. Lauriëtte

  Super leuk concept! Het boekje ziet er ook nog eens heel mooi uit :) Wel fijn dat het niet aan een dag gebonden is. Je hebt bv ook die Q&A boekjes die je elke dag moet invullen, dit is veel handiger! :)

 3. Dagmar

  Aah wat een superleuk boekje, heerlijke inspiratie en fijne tip!

 4. Rosanne

  Oh wat een leuk idee! Ik heb hetzelfde probleem met iedere dag iets ‘moeten’ schrijven, dan lukt het niet, haha. Thanks!

 5. Tessa

  Wat een leuk boekje. Ik heb hetzelfde probleem met dagboeken etc, zodra het een ‘verplichting’ wordt ga ik het vergeten of verwaarlozen. Wat raar is omdat ik gek ben op alles opschrijven en echt een lijstjesfetisjist ben. Het boekje naast je bed houden en af en toe een vraag beantwoorden is een leuke vrijblijvende manier om zo alles op te schrijven. Wat zal dat leuk zijn als je er later doorheen bladert!

 6. Karlijn

  Ik heb ook zoiets, alleen dan nog met wat plak en tekenruimte voor creatieve uitspattingen :)

 7. Claudia

  Ik vind dit zo leuk! Alleen heb als soortgelijke en het is een kunst om zoiets langer dan week bij te houden. Maar leuk is het wel!

 8. Isabel

  Wat een leuk boekje! Het lijkt me echt heel gaaf om terug te lezen over een paar jaar, dan kan je ook zien hoe erg je verandert bent.

 9. Karin

  Wat een leuk boekje en hij ziet er ook zo mooi uit!

 10. Anne-Fleur

  Oooh super leuk! Ah de ABC.. als ik in Amsterdam ben gaat daar echt het meeste geld aan op. Ik kan daar uren (zonder te overdrijven) rondlopen en kijken. Misschien dat ik het boekje ook wel aanschaf! Leuk voor later:)

 11. Leuk! Ik heb een schriftje waar ik vragen aan my future self stel. Om de paar jaar beantwoord ik de vragen en verzin nieuwe vragen voor de volgende keer. Ik doe het al vanaf dat ik een klein kind was en het is grappig om te zien wat voor vragen ik mezelf toen stelde en wat voor dingen ik toen belangrijk vond (‘hoe lang is je haar nu?’).

 12. Laura

  Wat een leuk boekje zeg! Die lijkt mij best wel leuk om ook eens een keertje te kopen :)!

 13. Manon

  De buitenkant van het boekje ziet er al heel erg leuk uit, laat staan de binnenkant. Wat een orgineel boek!

 14. Kim

  Wat leuk! Deze kende ik nog niet :) Ik het laatst het Q&A boek voor mijn verjaardag gekregen, ook super leuk!

 15. Stephanie

  Jaa tof, ben gek op zulke boekjes!
  Ik hou het alleen niet lang vol :$ .. ik heb een Q&A boek voor 5 jaar, maar ik heb deze maar 3/4 maanden lang ingevuld, nu alweer 5 maanden niet :(. Meh

 16. lisa

  Super leuk! Ik moet weer eens langs die boekenwinkel :)

 17. Eline

  Echt super leuk! Ik ben echt dol op invulboekjes ^^

 18. Iris

  Ik wil dit hebben! Ik ben zelf ook slecht met het bijhouden van dagboeken. Ik heb dat One Line a Day boekje en na 2 maanden heb ik er al niets meer ingeschreven. Oeps. Dan is dit handiger!

 19. Jacolien

  Wat super leuk dit!
  Ik hou enorm van lijstjes, dus dit is echt ultiem genieten voor mij.
  Hij komt denk ik om m’n sinterklaas lijstje dit jaar!

Geef een reactie