Diary: week 41 & 42

Afgelopen twee weken waren een beetje dubbel. Ik had een heleboel leuke afspraken, maar er gebeurden helaas ook wat vervelende dingen. Vandaar dat deze diary ook een dagje op zich liet wachten.
Lees verder voor een uitgebreid verslag van de afgelopen twee weken.


Ik ging langs mijn moeder, en samen doken we de boekwinkel in. Ik kocht het boek ‘Gone Girl’, omdat ik na de film heel graag meer van het verhaal wilde begrijpen. Uiteindelijk ben ik er nog niet veel aan toegekomen, maar dat ga ik komende twee weken goedmaken.

Mama maakte lekkere lunch!

En toen zoeffffde ik weer met de lift naar beneden, terug naar huis.

Het was best een drukke week, waardoor ik ‘s avonds bekaf was. Dus lastte ik een chillavondje in met mijn huisgenoot: lekker veel comfortfood (worst, kaas, brood met hummus) en een van mijn lievelingsfilms: Crazy Stupid Love.

Leuk nieuws: mijn baas heeft er een kindje bij. Een dochtertje, en dus aten wij beschuit met roze muisjes. Yum!

Vanaf nu vind je me elke zondagmiddag in de Pop-up store van Fairminds, waar ik ook de snailmail workshops voor ga geven. Daar hebben ze een enorme voorraad Tony’s Chocolonely chocola.. niet goed voor me! :p Ik nam al de Coffee Crunch en de nieuwe drop-chocola (die super lekker is!) repen mee naar huis..


Maandag werkte ik overdag, en at ik vervolgens samen met een collega bij de Hema. €2,50 voor een vol bord boerenkool.. best wel prima eigenlijk!

En vervolgens eindigden we ook nog in de wijnbar. Op maandagavond. Wie zei dat maandagen stom zijn??

Ik werkte veel aan mijn blog afgelopen week, op mijn eigen werk! Ik heb veel collega’s die zelf ook een eigen bedrijfje hebben of nog iets er naast doen. Dus spreken we af en toe af om samen te werken of te studeren, op werk. Voordeel is dat er altijd wel lekkere koffie aanwezig is ;-)

Sowieso heb ik hele leuke collega’s! Woensdag ging ik spontaan tapas eten met een oud-collega. We hadden heel last-minute afgesproken en besloten om heel willekeurig maar tapas te gaan eten. Super leuk (en lekker!).


En toen ik thuis kwam lag er een groot pakket van Loavies op me te wachten! Doen jullie al mee met de winactie? Ik mag op instagram €100 shoptegoed van Loavies.com weggeven. Meedoen kan hier.


Ook heel erg gaaf: ik sta deze maand in Fashionista, met mijn studentenkamer! Super leuk, ik ben er erg trots op :-) Ik sta zelfs op de cover!

Een van mijn collega’s kan heel goed pannenkoeken bakken, en bakte deze heerlijke stapel voor mij. Ik moest relatief vroeg werken, dus ik kon zo aanschuiven voor een ontbijtje en weer door naar werk. Nu wil ik elke dag ontbijten met pannenkoeken!

Vrijdag ging ik met 2 collega’s de stad in. Ik aasde al een tijdje op deze mooie enkellaarsjes, maar vond ze te duur. Gelukkig had invito een kortingsactie: 50% korting op het tweede paar. M’n collega was ook wel aan nieuwe schoenen toe (uiteindelijk werden het net iets andere schoenen dan op de foto) en zo kon ik ook die van mij kopen! Super blij mee :-)

Die week kreeg ik ook ‘s ochtends een telefoontje van mijn vader met erg verdrietig nieuws over een sterfgeval binnen onze familie. Ik wil er niet te veel over uitweiden want ik vind het te privé, maar het gaf wel een enorme keerzijde aan de week. Gelukkig had ik lieve vrienden en vriendinnen om me heen en ben ik zoveel mogelijk met anderen op stap geweest zodat ik niet alleen thuis hoefde te zitten.


Zo gingen we bijvoorbeeld lekker eten, want burgers zijn altijd een goed idee. Hoe leuk is dit bakje met mini burger en frietjes? Ik at ‘m bij Café Stathe in Utrecht, een leuke plek voor een biertje (of een mini burger!).

Als ‘voorgerecht’ aten we deze kaasstengels (heel classy zo, met dat pakje sigaretten er naast. Don’t worry, ze zijn niet van mij ;-)). Ik ben echt gek op deze dingen, en kan soms midden in de nacht wakker worden met kaasstengel-zin.


Zaterdag was een heel relaxte dag. Ik paste samen met een collega op de hond van een andere collega. Wat was het heerlijk weer! We hebben lekker langs de singel gelopen. Het was heel fijn om even uit te waaien en aan lekker niks te denken.


We stopten even bij Broei voor een heerlijk pompoen-zoete aardappel curry soepje.


Vervolgens haalden we nog een ijsje (kinderbueno-ijs!), wat was het heerlijk weer! Het was zo’n heerlijke relaxte zen-dag.


De schok was dus ook extra groot toen ik thuis kwam en lieve dikke pip vredig in zijn kooitje zag liggen, dood. Dat Pip relatief oud was voor een cavia (4,5 jaar) wist ik natuurlijk wel, maar het was toch behoorlijk plotseling. Het was zo’n lieve leuke knuffelcavia! Hij kon met gemak een uur zindelijk op schoot zitten, was extreem knuffelig en bovenal heel erg lief.

Stiekem ben ik er best wel verdrietig over, vandaar dat ik totaal geen zin had om een diary in elkaar te zetten. Ik pakte mijn koffer en besloot lekker naar huis te gaan, en nam Pip mee. Die heeft nu een mooi plekje in de tuin bij mijn vader :-)

Ik vond dit mooie gedichtje van Lars van der Werf en plaatste deze op instagram. Ik denk dat ik me hier maar ook aan vasthoud :-)

Gisteren was ik bekaf na zo’n hectische week, het zuigt toch meer energie dan dat je doorhebt. Gelukkig kwam lieve Jona knuffelen!

Komende dagen ben ik nog bij mijn vader, de rest van de week zit weer vol afspraken en werk. In ieder geval genoeg afleiding! Ik zie jullie weer over 2 weken, met hopelijk een iets vrolijkere diary :-).

Een kleine edit: bedankt voor al jullie lieve reacties! Ik vind het altijd heel moeilijk om me goed te uiten via mijn blog, waardoor het soms lijkt alsof mijn leven een groot feest is. Nou, niet altijd dus. Anderzijds is het soms ook heel erg fijn om op mijn blog even te doen alsof er niks aan de hand is, en over koetjes en kalfjes te praten. Dus dat. Ik wilde even laten weten dat ik al jullie reacties heel erg waardeer :-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 47 reacties

 1. Lisanne

  Ah Marlous wat ongelooflijk verdrietig van het sterfgeval binnen de familie en je lieve caviaatje. Fijn dat pip een plek in de tuin van je vader heeft gekregen. Je mag er ook heus verdrietig om zijn. Je verliest toch een maatje. Hopelijk zijn de komende twee weken wat fijner.

 2. Jennifer

  Ah, sterkte met het verlies. Ik hield mijn hart ook vast toen mijn cavia ouder en ouder werd, maar ik heb mijn cavia 8 jaar gehad. Ze was ook rustig ingeslapen. Maar na al die jaren ga je je toch ontzettend aan zo’n diertje hechten. …

  1. Wauw, 8 jaar! Wij hebben vroeger ook caviaatjes gehad, maar allemaal hebben ze het ongeveer 4 jaar uitgehouden. Vandaar dat ik het ergens wel een beetje zag aankomen. 8 jaar is wel heel erg bijzonder :)

 3. Aline

  Ahh nee arme pip :( Wat een matige dingen allemaal, zo vlak na elkaar! Fijn dat je lieve mensen om je heen hebt die je opvangen.

 4. Nicole

  Mooie foto’s weer en heel veel sterkte gewenst!!

 5. Roos

  Hee lieve Marlous,

  wat een kakzooi. Goed dat je veel afleiding zoekt en jezelf de tijd geeft. Sterkte, sterkte, sterkte.

  Liefs, Roos (van GO ;))

 6. Hedwig

  He bah, wat een boel verdriet zo vlak achter elkaar :( wel fijn dat je nu even thuis kunt zijn en fijne dingen kunt doen met vrienden, dat helpt hopelijk. Sterkte!

 7. Gerda

  Verdrietig, maar toch ook een mooi, warm verhaal. Sterkte X

 8. Noesjn

  Oh, wat jammer van de cavia!
  En super erg van het sterfgeval in je familie, dat is altijd onverwacht en echt niet leuk…
  veel sterkte gewenst!
  lieve groetjes
  Nausikaä

 9. Christa

  Gecondoleerd met het sterfgeval binnen de familie, en ook met lieve Pip in dezelfde week, wat ontzettend rot. Fijn om te zien dat je lieve familie en vrienden (en een knuffelkat!) om je heen hebt. Sterkte Marlous!

 10. Sam

  Een heleboel leuke dingen zie ik, gecondoleerd met familie lid en de cavia, altijd heel verdrietig als er iemand sterft zo ook je huisdier. Sterkte ermee!

 11. Veerlez

  Ondanks dat er verdrietige dingen gebeuren, is het je toch gelukt om je diary er vrolijk uit te laten zien!
  Heel veel sterkte!

 12. Julia

  Wat naar van het sterfgeval in je familie en overleden Pip :( Veel sterkte. Ik ben ook hartstikke gehecht aan mijn caviaatjes dus ik kan me heel goed voorstellen dat je je er verdrietig om voelt.

 13. Danielle

  Oohhh al dat eten, nu heb ik honger! ;-) Ook superleuk dat je in Fashionista staat!

 14. Kim

  Ik ben zo ontzettend nieuwsgierig naar Gone Girl van Gillian Flynn en wat gaaf dat je in Fashionista staat!

 15. Iris

  Je mag best heel verdrietig zijn als je kleine vriend er ineens niet meer is. :-( Sterkte en knuffel maar nog vaak met Jona! Gelukkig doe je veel leuke dingen en kan je, je daar ook een beetje aan vasthouden.

  Liefs, Iris

 16. Leonie

  Och jeetje, wat zielig van Pip en dat overledene familielid :( Heel begrijpelijk dat je er helemaal geen zin in had om een diary te typen, wel goed dat je jezelf voldoende af hebt proberen te leiden. Sterkte met het verlies en dat deze week maar wat minder hectisch mag zijn!

 17. Anne-Fleur

  Ah wat naar van het sterfgeval en van Pip.. Fijn dat je hem een mooi plekje hebt kunnen geven. Maar toch :( sterkte!

 18. Laura

  Ah wat naar allemaal, dikke knuffel! Sterkte deze week en verwen je zelf maar extra!

 19. Eline

  Wat naar! Veel sterkte en doe het maar lekker rustig aan!

 20. cheyenne

  ahhh, wat rot om te horen :( heel veel knuffels & sterkte! dat de komende twee weken een stuk fijner mogen worden. veel afleiding zoeken met leuke dingen :)
  xo, cheyenne

 21. Linda

  Jeetje wat een verdrietig nieuws. Heel veel sterkte!! <3

 22. Julia

  Oh sterkte met je dubbele verlies! Wat naar en ook nog zo vlak na elkaar :( Ik snap dat je even lekker weer naar huis wilde! Doe maar lekker rustig aan hoor aankomende tijd!

 23. Tessa

  Ahh heel veel sterkte lieverd! Je krijgt gelukkig allemaal van die lieve reacties en volgens mij heb je hele fijne mensen om je heen!
  Liefs, Tessa

 24. Merel

  He kut, echt helemaal niet leuk om te lezen. En dan bedoel ik: voor jou. Uiteraard niet: ik wil leuke dingen lezen ;) Ik vind het ontzettend rot voor je. En wat betreft die lieve kleine Pip, ik zou dagen lang mijn ogen uit mijn hoofd huilen, dus je hoeft echt niet te zeggen dat je er ‘stiekem best verdrietig’ over bent.

  Ik ben blij om te lezen dat je een fijn contact met je ouders hebt en je lieve vrienden en collega’s om je heen hebt. Take care!

 25. Laura

  Ja dat is toch logisch joh dat je verdrietig bent over Pip, en veel sterkte ook met het sterfgeval in je familie.

 26. Con leche

  Jeetje wat een heftige weken heb je achter de rug! *Dikke knuffel* Veel sterkte, maar ook veel plezier deze week. Geniet ervan, dergelijke zaken doen mij altijd maar weer des te meer realiseren Hoe vluchtig het allemaal kan zijn… liefs!

 27. nenacecilia

  Arme Pip. Een huisdier kan je zo missen hé!
  Veel sterkte ook met het andere sterfgeval… xxx

 28. Joyce

  Ahh al dat eten en die tony’s! <3

 29. Inge

  Heel veel sterkte! Ik hoop voor je dat je je snel wat beter voelt.

 30. Patricia

  Marlous, wat rot van het sterfgeval binnen de familie en ook van lieve Pip. Het is knap dat je het toch durft te vertellen, ook dit soort dingen horen bij het leven en ik vind het mooi dat je dat in deze dairy meenam. Heel veel sterkte! X

 31. Nanda

  Sterkte met het verlies van van Pip! Kan me voorstellen dat het een schok is.

  Even heel iets anders: Vind je schoenen van loavies tof! <3

 32. Jacolien

  Wat een moeilijke weken moet je hebben gehad.
  Ik heb zelf ook een knuffelbeestje thuis en als ik alleen al denk aan de dag dat ze er niet meer zal zijn, worden m’n ogen nat.
  Heel veel sterkte en herinner idd de leuke/mooie/normale momenten.

 33. Aline

  Wat verdrietig zeg! Ik wens je veel sterkte en stuur je dikke knuffels!

 34. Anneleen

  Ik wens je heel veel sterke! Ik hoop dat je je ondertussen al een stuk beter voelt. Dikke knuffel! X

Geef een reactie