Fairminds DYO mailkit (review + winactie)

DSC_0877

Ik had het al aangekondigd: ik ga een leuke samenwerking met Fairminds doen, en het heeft te maken met papier. Hier is ‘ie dan: de DYO (design your own) mailkit!

Fairminds is een co-creatie platform gericht op fairtrade, waar ze jonge consumenten en ondernemers bekend willen maken met fiartrade producten. Dit doen ze door middel van allerlei leuke en interactieve activiteiten, zoals workshops en het ontwikkelen van DYO kits.

Eerder was er al een baristakit, een bakingkit en een mocktailkit, nu is het de beurt aan de mailkit! Ik review ‘m vandaag voor jullie en mag er ook eentje weg geven.

DSC_0878

DYO mailkit
De kit komt precies op het juiste moment: nu de dagen steeds kouder en regenachtiger worden is het tijd om binnen lekker aan de slag te gaan met lijm en papier. Ouderwets knutselen, volgens mij vindt elke creatieveling dat stiekem nog steeds leuk.

De afgelopen jaren heeft het ‘snailmailen’ (het versturen van slakkenpost, oftewel ‘echte post’ en geen digitale post) een enorme opleving gekregen. Washi tapes, papiersets, Flow Magazine die dikke papierboeken uitgeeft.. En nu is er dus de Fairminds DYO mailkit, een doos vol mooie fairtrade papierwaren om je eigen snailmail mee te maken.

Wie mij al langer volgt kan zich misschien nog mijn post project uit 2011 herinneren: A Flood of Memories. Een tijd lang verstuurde en ontving ik post van over de hele wereld. Kleine pakketjes van mooi papier, opgeleukt met washi tape en vol kleine verrassingen zoals bijzondere theezakjes, glitters en stempels. Voor een voorbeeld kun je een kijkje nemen op mijn blog waar ik het project destijds bijhield.

Niet zo verwonderlijk dus dat Fairminds mij uitkoos als een soort ambassadrice van deze box. De komende maanden ga ik namelijk ook snailmail workshops verzorgen, in de pop-up store van Fairminds in Utrecht. Maar daarover later meer, eerst even een kijkje nemen in deze leuke box.

DSC_0879 DSC_0881

Inhoud van de mailkit
Elke doos is helemaal fairtrade en gercycled en daarmee ook uniek: de printjes en kleuren kunnen verschillen per doos. Wel komt de inhoud verder overeen, en bevat elke doos:

– 1 groot vel gercycled fairtrade krantenpapier, dat met de hand bestempeld is door vrouwen uit de sloppenwijken van Bangladesh
– 12 vellen fairtrade papier, dat bestaat uit drukwerk restanten uit India (denk aan mooie printjes en glitters!)
– 3 postkaarten met daarop winnende quotes van de DYO Postcard wedstrijd
– 2 blanco kraft papieren postkaarten om zelf te versieren
– Een authentieke fairtrade batik stempel uit Bangladesh, waarmee je zowel papier als stof kunt bestempelen
– Gekleurde Bonfimlintjes uit Brazilië voor een dosis geluk
– Een rolletje MT washi tape

De doos kost €18,50 en is verkrijgbaar in de webshop van Fairminds, wereldwinkels én de Fairminds Pop-up store in Utrecht. Gelukkig mag ik ook een van jullie blij maken met deze kit. Laat in een comment weten voor wie jij een mooie snailmail creatie in elkaar zou zetten met deze box, en wie weet kun je volgende week al aan de slag!

Stay tuned, binnenkort zal ik wat leuke DIY’s delen met de mooie inhoud van deze box. En heb je zin om zelf ook aan de slag te gaan, volg dan een workshop snailmailen bij mij in Utrecht!

DSC_0882

Fairtrade: echt uniek
Sinds ik me een beetje verdiept heb in de Fairtrade wereld weet ik dat het organiseren van projecten soms nogal lastig kan zijn. De communicatie verloopt soms net even wat langzamer, daarnaast wordt alles met de hand gemaakt.

Zo gebeurt het soms dat een opdracht niet helemaal wordt begrepen, en zo ontstaat er opeens een reuze stempel. Best logisch eigenlijk, want van origine worden deze batikstempels gebruikt om stoffen mee te bedrukken. ‘En wat moet je met zo’n ministempel?’ zullen ze in Bangladesh gedacht hebben. En zo waren er opeens niet alleen mini stempels, maar ook een paar hele grote. En dat maakt fairtrade extra persoonlijk en heel erg uniek!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fairminds.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 48 reacties

 1. cheyenne

  wat een toffe kit :) perfect voor het herfstweer. ik doe mee! ik zou een heel mooi pakketje samenstellen voor mijn beste vriendinnetje in nederland, die ik nu een half jaar moet missen!
  xo, cheyenne

 2. bibi

  Wat super leuk! Ben gek op post en zou dan ook graag mooie post maken voor mijn moeder… Weet zeker dat post haar gelukkig maakt… zo ben je toch een beetje bij elkaar ;o)

 3. Nienke

  Wat een tof concept! Ik zou ‘m naar m’n oma sturen die jaarlijks tijdens de winterperiode (‘t is net een trekvogel ;)) in Portugal verblijft.

 4. Maaike

  Wat een onwijs leuke kit! Ook super dat je workshops mag geven zeg, misschien dat ik wel een keertje langskom (als ik ooit tijd heb…). Als ik de DYO kit zou winnen dan zou ik een brief schrijven aan mijn vriendinnetje (BFF jeweetzelluf) die momenteel naar Zuid-Korea is verhuist. Haar roots liggen daar en ze gaat een jaartje lesgeven. Ik mis haar enorm :(

 5. Jantine

  Super leuk! Ik ga binnenkort met een ’round robin’ project meedoen, dus ik ben nu al allerlei leuke papiertjes en spulletjes aan het verzamelen.. Ik zou het heel graag winnen!
  Groetjes, Jantine

 6. Babette

  Ooh leuk!! Ik stuur meestal post na me oma, maar wie weet stuur ik het met deze kit ook nog wel na andere mensen, je kan er zoveel leuke dingen mee doen!

 7. Ingeborg

  Wat mooi en nog duurzaam ook. Ik zou een brief schrijven naar een vriendin die 800 kilometer van mij woont, maar al 20 jaar mijn vriendin is. We gingen naar dezelfde basisschool. Tegenwoordig is email dan het medium of zelfs whatsapp om te laten weten hoe het gaat. Maar een mooi brief krijgen en sturen is een vorm van gelukkig zijn, geloof ik.

 8. Nikkie

  oooh echt een leuke actie :)! ik zou de kit gebruiken voor briefjes en kaartjes voor een vriend die voor een jaar in Japan zit!

 9. Elisa

  Wat leuk, het zou zo leuk zijn om het te gebruiken voor de brieven te versieren die ik verstuur naar een vriendin :)

 10. Arjanne

  Wat een leuke post weer! Ik ben benieuwd naar je snailmail workshop! :)
  Ik zou de kit wel willen winnen om een snail mail naar mijn zusje te sturen die ik niet super vaak zie, omdat we het allebei druk hebben..

 11. Amber

  Wat leuk! Ik wil al heel lang gaan snailmailen en dit semester heb ik het net wat minder druk dus dat zou ideaal zijn! Ik zou naar mijn oma sturen omdat zij heel erg van zulke tastbare dingen houdt. Ook zou ik naar onbekende mensen over de wereld willen sturen. Hoe bijzonder is dat niet om mensen via brief te leren kennen en kleinigheidjes van over de wereld te kunnen verzamelen?

 12. sam

  Hele toffe kit! Ik scrapbook regelmatig en blijf dol op papiertjes en washi tape :)

 13. Laura

  Wat is deze samenwerking gaaf! Superleuk dat je workshops mag geven, wie weet kom ik nog eens langs! Ik zou naar mijn beste vriendin die verhuist is een mooie brief sturen, we zien elkaar (helaas) niet meer zo vaak omdat de afstand wat groter is. Dit lijkt me leuk om haar te verrassen!

 14. Anne-Fleur

  Wat tof! Ik zou een mooie snailmail naar mijn beide oma’s toesturen. Als ik íemand er blij mee zou maken zijn zij het wel. Mooie fijne spulletjes zitten er in!

 15. Aaah, dit is echt té leuk! Ik zou echt heel veel mensen een mooie brief willen sturen, maar vooral naar mijn lieve broer en schoonzus die sinds dit jaar in Barcelona wonen, en dus nauwelijks meer zie!

 16. cathy

  Zalig mooi ! Ik doe aan snailmail via Tante Jannie ‘s postkamer , zou het daar voor gebruiken , liefs Cathy

 17. Anna

  Dit is echt een hele leuke winactie! Ik weet wel zeker dat ik dan een aantal mooie brieven naar een meisje uit Japan zou sturen, want zij was mijn gastzusje tijdens een uitwisseling en we wisselen nog steeds dingen uit, maar een echte brief die leuk versierd is met fairtrade dingen is nog extra leuk!

 18. Jolijn

  Ik zou m’n knutselwerkje naar m’n ouders sturen. Ik wil ze bedanken voor alle goede zorgen, dat ze zo lief voor me zijn besef ik me nu nog meer sinds ik op mezelf woon.

 19. Jelly

  Ik zou het als excuus gebruiken om eindelijk eens met snailmail te gaan beginnen. Ik heb het al zo lang in gedachten dat ik daar eens mee wil beginnen, maar met zo´n mailkit moet je wel (;

 20. Lore

  Wat een leuke winactie! Ik doe graag mee. Ik zou een mooie brief sturen naar mijn nichtje. Ze verblijft momenteel voor 6 maanden in Spanje, en stiekem mis ik haar wel.

 21. Wilja

  Wat een super leuke winactie! Ik zou iets moois maken met de kit voor mijn zus die nu zwanger is van haar eerste kindje. Een bijzonder moment waarbij ik graag zelf iets voor haar maak om haar te verrassen.

 22. Edmee

  Wauw wat een mega gave win-actie, ik doe heel graag mee! Ik zou graag een snailmail creatie in elkaar willen zetten voor meerdere mensen. Ik ben sowieso heel erg fan van zelf kaartjes maken maar dit lijkt me echt helemaal top. Ik zou er één willen maken voor:

  – Mijn beste vriendinnetje, zij heeft 3 jaar in Australie gewoond en is net weer terug in NL. Ik ben super blij dat ze weer terug is =).
  – Verder zou ik er één maken voor mijn opa en oma. Ik heb een hele goede band met mijn opa en oma en ze zijn zo lief. Daarom verdienen ze af en toe wat extra’s.=)

 23. Britt

  Super leuk! Ik doe graag mee. Mijn vriend studeert in Australië en ik heb hem al drie maanden niet gezien. Met zo’n pakketje bij de post kan ik hem vast verrassen.

 24. Nadine

  Wat leuk!! Mijn briefjes gaan dan naar een ziek vriendinnetje. Ze verdient het echt om opgevrolijkt te worden.

 25. Tine

  Oh mijn god, dat is zo fantastisch! Al die mooie papiertjes en dingetjes en alles en leukheid!!
  Ik zou 3 kaartjes maken voor de verjaardagen van mijn vriendengroepje. 2 van hen waren al jarig, één van hen is bijna jarig, maar we gaan het allemaal vieren in de vakantie, dus het zou leuk zijn als ik hen een zelfgemaakt kaartje zou kunnen geven. :D
  En waarschijnlijk zou ik ook super egoistisch dingen voor mezelf gaan maken, haha. Maar oké, jezelf is ook een belangrijk persoon zeker?! :)

 26. Laura

  Leuk! Ik doe ook graag mee met het winnen van zo’n pakketje. Ik denk dat ik deels zelf zou gebruiken voor mijn agenda en de rest zal ik gebruiken om mijn pen pal een leuk pakketje te versturen!

 27. Lisa

  Ik doe mee! Ik wil zeker eentje maken voor mijn beste vriendin, gewoon omdat zij er altijd voor me is!

 28. Linda

  Aaah super leuk! Ik zou wat leuks maken voor m’n vriendje die helaas 200 km verder woont, maar wel dol is op zelfgemaakte dingen! ;D

 29. Dit pakket ziet er echt super uit en is echt iets voor de herfst en zoooo mijn ding, dus ik doe zeker mee. Ik zou hem maken voor mijn moeder die op dit moment ziek is.

 30. Verony

  Wat een leuk geschreven stukje. Zelf review ik duurzame producten voor Mystyle. Dus herken je verhaal wel :) Ik zou heel graag de box winnen om fair snail mail te versturen. Ik stuur al wel eens snail mail naar mijn moeder. Maar met de DYO box is het extra leuk en duurzaam. We wonen qua afstand niet eens zo ver van elkaar, maar nu ik door omstandigheden verder van haar vandaan woon dan ik zou willen probeer ik haar o.a. hierdoor wat vaker te verrassen.

 31. Suzan

  Wat een leuke box! Ik zou er een briefpakket sturen naar 2 goeie vriendinnen die een half jaar in Ghana vertoeven :D Post krijgen als je heel ver weg bent is altijd leuk! xx

 32. Christel

  Oh dit is echt geweldig! Ik stuur altijd kaartjes naar een van mijn bff’s en zij naar mij, dus ik zou zeker iets voor haar maken en opsturen :)!

 33. Hannelore

  Heel fijn dit! Ik ben ondertussen bijna 2 jaar terug van mijn Erasmus in Lissabon en ik schrijf nog regelmatig brieven naar de vrienden die ik daar gemaakt heb. Ik zou deze mooie papiertjes dus versturen naar mijn allerliefste Erasmusvriendjes over heel Europa!

 34. Anita H.

  Wat leuk! Voor een goede vriendin.

 35. Wat een superieur initiatief. Ik ben een sucker voor alles wat in een mooie doos komt, dus ik doe graag mee met de winactie.
  Ik heb door bloggen een vriendinnetje gemaakt in Londen (Tea) die ik afgelopen zomer voor het eerst een bezoekje heb gebracht. Het zal waarschijnlijk een tijdje duren voordat we elkaar weer zien, dus snailmail is the answer!

 36. Coby

  WAUW!!! Wat een super leuke box!! Ik zou heel graag wat dingen versturen aan mijn penvriendin uit USA (als speciaal cadeautje omdat ze op 30 oktober gaat trouwen) & ook wat papier voor snail mail aan vriendinnen & familie. Want hoe leuk is het om ook je eigen bekenden te verassen met leuke, vrolijke post!

 37. Pleun

  Holimoli, wat een geweldig, leuke, mooie box :) Ik zou de kaarten naar mijn vriendinnen die sinds dit jaar ergens anders studeren/wonen sturen. En een groot deel zelf houden, natuurlijk:) veel te mooi om allemaal weg te geven. De muur in mijn kamer kan nog wel wat versiering gebruiken.

 38. Anneleen

  Wat een mooi pakket, echt prachtig! Ik doe heel graag mee! Ik zou een snail mail sturen naar een vrienden van me die in Thaïland woont! Ze heeft hier twee jaar geleden één jaar gewoond en gestudeerd bij ons op school als AFS-student.

 39. Lieske

  Hele leuke winactie, dit soort pakketjes zou je overal moeten kunnen kopen. Zo leuk dat er weer meer aandacht aan brieven besteed wordt. Ik doe zeker mee. Alles in deze doos is het waard om te winnen. Vooral die stempel is geweldig, die zou ik gebruiken om mijn eigen briefpapier van te maken, ik heb nog een paar rollen kraftpapier liggen die wat versiering kunnen gebruiken, en de met de rest van al die leuke spullen, daar komt het ook zeker goed mee, ik heb nog zat leuke brieven en uitnodigingen te versturen.

 40. Maya

  OO wat leuk! Ik zou hem naar mijn nichtje sturen :) We sturen nog steeds regelmatig ‘ouderwetse’ brieven, dat is zoveel echter dan facebook ofz! En zo hoor ik nog eens wat van haar, ik denk dat ze er heel blij mee zou zijn!

 41. Eline

  Ah wat leuk! Ik zou een brief sturen naar mijn oudtante, ze is al 91, en komt haar huis niet meer uit, omdat ze heel erg benauwd is en slecht kan loen. Ik denk dat ze er heel vrolijk van zou worden als ze post op de mat zou vinden :)

 42. Jacolien

  Wat een enorm fijne winactie is dit weer! Dus ja, ik doe mee.
  Sowieso is echte kaartjes enzo sturen altijd fijn, maar zelf maken is veel leuker en persoonlijker.
  Ik zou een mooi kaartje maken voor m’n oma met wie t niet zo goed gaat en ééntje voor een vriendin die zwanger is na veel behandelingen e.d.

 43. Hannah

  Oeh nice! Door dit soort printjes heb ik zo veel zin om te reizen;)
  Ik zou een brief sturen aan een hele lieve vriendin aan de andere kant van het land. Vorig jaar zijn we begonnen met snailmailen en we hebben afgesproken alleen contact te hebben met brieven, waardoor het echt speciaal is. Op de een of andere manier krijgt zij het altijd voor elkaar om prachtige papiertjes en frutsels te sturen, dus ik wil haar wel een overtreffen!;)

 44. Lisa

  Waauuw wat ziet dat er mooi uit! Ik zou voor mijn zus haar 18e verjaardag iets maken. Haar 18e verjaardag betekent namelijk dat ze binnenkort al opzich zelf gaat wonen in Amsterdam, vanuit Zeeland! Zo’n mooi kaartje maakt alles toch iets specialer.

Geef een reactie