Interior beauty: An historic school turned into a home

Ik heb altijd een bepaalde fascinatie voor bijzondere woonhuizen. Oude kastelen of overheidsgebouwen die zijn omgebouwd tot bewoonbare ruimtes, of bijvoorbeeld deze oude school uit Enkhuizen. Het pand stamt uit 1880 en heeft naast een school ook een politiebureau gevestigd. Het zit vol prachtige details, maar is verder modern ingericht en heel erg leefbaar.

Binnenkort wordt het pand omgebouwd tot verschillende appartementen (wat eigenlijk hartstikke zonde is), maar nu is het nog een mooi geheel. Ook grappig: je kunt er zelfs overnachten, mits je diep in de buidel tast. Lees verder voor een uitgebreid kijkje in dit prachtige huis.Het huis is lekker licht ingericht, en heeft een mooie houten vloer. Voordeel van zo’n oud schoolgebouw: het plafond is lekker hoog!Waar meteen mijn oog op viel: deze prachtige ruime woonkeuken. Later wil ik ook een mooie open keuken met een grote houten tafel, waar je de hele dag door aan kan zitten.
Iets wat ik ook erg gaaf vind: een vide (een halve verdieping) in het huis. In mijn ouderlijk huis hadden we er ook een, en deze diende ook als werkkamer. Zo kon je je rustig terugtrekken, maar zat je toch nog een beetje in de gezelligheid.
Het huis heeft prachtige oude details, zoals de boog in de hal en de originele houten vloer op de eerste verdieping.
Ook de kamers zijn erg gaaf: ze hebben allemaal een andere kleur en ook hier vind je bijzondere elementen terug. Zoals de oude roeiboot op de blauwe kamer, en de vintage commode op de gele kamer.


Wat een gaaf huis is dit. Hier zou ik graag willen wonen.. Zelf een keertje uitproberen? Of verder wegdromen bij nog meer foto’s van dit prachtige huis? Hier vind je de advertentie op Airbnb, waar ik dit huis spotte.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Vera

  Wat een prachthuis zeg, die inrichting is ook heel erg mooi!

 2. Naomi

  Wauw, wauw, wauw. Dit huis vind ik prachtig! Alles valt samen maar is toch anders, als iemand me geld geeft om het over te kopen ;)…

 3. Eline

  Wauw het ziet er echt super mooi uit! Heel mooi ingericht. Ik zou er wel willen wonen ^^

 4. Karlijn

  Wajoo, wat mooi! Kunnen we niet allemaal geld gaan verzamelen om het te kopen? :’)

 5. cheyenne

  waaauw, wat een paleisje zeg! zoiets wil ik ook wel, even flink doorsparen haha :’)
  xo, cheyenne

 6. Fleur

  Hele gave inrichting! Ik zou er zo kunnen wonen, haha!

 7. Sabrina

  Ah wat gaaf!! Ik hou ook van gebouwen die een hele andere functie hebben gekregen, bij mij in de buurt is er ook een kerk die nu als woonhuis dient. Heel leuk! (:

 8. Ilse

  Wauw, wat ontzettend gaaf! Ik vind woonkamer met die vides zo leuk. Dat speelstukje! En dan die werkkamer inderdaad! Mij lijkt het gaaf om later een in huis vide te hebben. =3

 9. Demi

  daar zou ik zo kunnen intrekken.. precies mijn stijl!

 10. Heeeeeeel erg gaaf! Mijn prachtige oude authentieke basisschool is nu omgetoverd tot Thomashuis. Ook een hele mooie bestemming. En ze hebben veel oude details in ere gelaten!

 11. Hannelore

  Oh wauw! Ik sta momenteel op de interieur biënnale in Kortrijk met Baroness O. en zij mochten hun ding doen met een leegstaand klaslokaal in een school die afgebroken wordt. Ik ben al zo vaak het gebouw gaan verkennen en elke keer weer vraag ik mij af waarom het afgebroken wordt. Zo’n huisje als dit zou ik hier ook wel zien zitten!

 12. Anneleen

  Wauw wat een prachtig huis! Ik bezocht afgelopen een school voor buitengewoon onderwijs. Deze school was in een oud herenhuis, ik keek mijn ogen uit… Ik vond het daar zo mooi en sfeervol! Kan daar echt van genieten…

 13. Elze

  Wat een ontzettend gave plek! Zo veel leuke en aparte hoekjes en kamertjes, ik hou ervan! Lekker persoonlijk ingericht ook :)

Geef een reactie