TAG: Internet ABC

DSC_0229

Als blogger (maar ook als internet junkie) spendeer ik heel wat uurtjes op het web. Zo heb ik een scala aan favoriete bloggers en websites opgebouwd, die ik vandaag met jullie deel. Ik spotte de tag al eerder bij Younique en besloot ‘m over te nemen. Wie weet ontdekken jullie zo ook weer nieuwe favorieten!

A – Die is natuurlijk van A Beautiful Mess, de godmothers van het bloggen. Ik ben dol op hun blog en leer veel van ze. Het is niet per se een droom van mij om ook zo groot te worden met het bloggen, maar ik vind het wel heel gaaf en inspirerend om te zien hoe het hun afgaat.

BBloglovin! Mijn favoriete feed programma, waar ik ook een heleboel nieuwe blogs mee leer kennen. Op saaie regenachtige dagen check ik altijd even de popular page en kan ik weer even vooruit. Oh ja, de B is stiekem ook van Beautygloss. Mascha’s vlogs zijn een beetje mijn guilty pleasure ;-)

C – De C is van A Cup of Life, de vrolijke DIY-blog van Shifra. Ik heb Shifra ontmoet, en in het echt is ze net zo vrolijk als op haar blog. Overigens is de C ook van Chapter Friday, de site van Yara waar ik veel inspiratie uit haal.

D – De D is natuurlijk van Des, die blogt op Desschrijft. Ik lig altijd in een deuk om haar stukjes, en ze heeft de meest schattige kids ever.

E – Nog zo’n guilty pleasure: het Ellegirl forum, met de altijd interessante topics zoals het beutyblogtopic of het ‘grote geheim topic’ waar iedereen onder een anoniem account kan posten. Ik ben vooral een meelezer, maar heb wel al bijna 10 (!!) jaar een account.

F – Duh, Facebook! Of ik het nou wil of niet, ik check toch wel dagelijks even Facebook (al is het maar om mijn eigen blogpagina te updaten).

G – De G is van de Groene Meisjes, die mij stiekem toch iets ‘groener’ doen laten leven. De G is ook van Google Analytics waarmee ik al jullie bezoekjes in de gaten houd… Grapje, zo creepy ben ik niet. Ik ben alleen lichtelijk gefascineerd door de ‘real-time’ functie waarmee je letterlijk kan meekijken bij elk bezoek.

H – De H is van Hyves.. grapje! Ik wist het even niet, dus typte ik de ‘h’ in bij mijn browser. Eerste resultaat? Hm.com. Terwijl ik al heel erg lang niets meer besteld heb. Echt waar!

I – De I draag ik op aan Ikbenirisniet, een van mijn lievelingsblog(ger)s.

J – Ik volg niet veel Amerikaanse blogs, maar een van mijn favorieten is toch wel A cup of Jo. De relationship & kids artikelen skip ik vaak, maar de recepten en reisartikelen lees ik graag.

K – Zo af en toe scroll ik door de blog van Kenza. Bizar hoe groot haar blog is geworden door de jaren heen.

L – De meest bezochte site met een L is voor mij natuurlijk mijn blog, maar daarnaast kijk ik zo af en toe ook op Livelifegorgeous. Vooral hun vlogs vind ik erg leuk, omdat ze zo lekker gewoon zijn. Ook Lonneke’s blog bezoek ik graag om haar mooie foto’s en leuke DIY’s.

M – De M is van mail, die ik dagelijks check maar niet altijd beantwoord. Er komt vaak zoveel tegelijk binnen, dat ik ook alles in een keer wegwerk. Oh en Marktplaats, waar ik altijd op zoek ga naar vintage schatten.

N – Een paar keer per dag check ik Nu.nl. Niet per se de beste nieuwssite, maar wel lekker actueel. Daarnaast vind je bij de N natuurlijk ook Netflix!

O – De O is van Ourfavourites, de blog van lieve Lizzy die gezellig bij mij om de hoek woont.

P – De P is van Paperboats, de blog van Aline. En van Papered Thoughts, van toen ik nog een brievenproject had. De P is natuurlijk ook van Pinterest, waar ik heel wat inspiratie op doe.

Q – Bij de Q moest ik even lang nadenken. Totdat ik me bedacht dat ik zelf nog een tumblr blog heb met een Q: Quiver. Deze bestaat al bijna 6 jaar en is ook niet heel actief meer. Maar ik vind ‘t zonde om ‘m weg te doen.

R – Bij de R verschijnt in mijn geschiedenis RTLgemistIk ben niet zo’n tv-kijker, maar ik kijk wel graag programma’s terug op tijdstippen die mij uitkomen. Bijvoorbeeld HNTM (guilty!) en RTL Late Night.

S – De S is van Sweet Harvest Moon, de blog van Sara. Ze update niet heel vaak, maar altijd met mooie foto’s.

T – De T is natuurlijk van Twitter (volgen jullie mij al?). Maar ook van Thuisbezorgd en van de vrolijke blog Team Confetti!

U – Op Facebook klik ik altijd door naar de geinige lijstjes van Upcoming. “Time you enjoy wasting is not wasted”. Dus! ;-)

V – Op Veggieproof vind je allerlei leuke en hippe adresjes waar je vegetarisch kunt eten.

W – Ik ben een echte weerfreak, en check dus regelmatig weeronline. En maar hopen op zon en 24 graden..

X – De X is de enige letter waarbij geen blog of site op popt in mijn geschiedenis. Iemand een suggestie?

Y – De Y is natuurlijk van Yellow Lemon Tree, de mooiste kookblog van Nederland. En Your Lifestyleguide, van mijn andere blogvriendinnetje Jolien.

Z – Een van de weinige beautyblogs die ik volg: Zolea.
Dit was mijn blog en website ABC. Komt ‘ie een beetje overeen met die van jullie? Of hebben jullie nog leuke toevoegingen voor mijn lijstje?

 

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 32 reacties

 1. Karin

  Wat een gaaf idee categorie zeg, hele orginele post!

 2. nenacecilia

  Ik volg veel meer beauty en fashionblogs, terwijl jij net meer lifestyle en ‘groene’ blogs volgt :) Leuk om eens te zien!

 3. Tineke

  Wat leuk, er stonden ook een aantal site`s tussen die ik nog niet ken.
  Liefs

 4. Mirne

  Ik zou de websites van een niet blogger wel eens willen zie, bij de bloggers lijstjes is het zo opvallend dat het bijna alleen maar bloggers zijn. :D

 5. Maura - YLT

  Cool idee dit! En lief je compliment. De X zou ik ook zo niet weten… Haha en stiekem wel Hyves ;) jammer dat het niet meer bestaat haha.

 6. Susanne

  En bedankt! Nog meer blogs ontdekt om het studeren zo veel mogelijk uit te stellen haha!

 7. Manon

  Deze tag is echt heel leuk om nieuwe blog-inspiratie op te doen, die foto erboven is ook zoo leuk! Heb je die zelf gemaakt, zo ja waar kan ik dat nijlpaard kopen hihi? :)

 8. Zoë

  Leuke lijst! En merci voor de Z ^^ Ik ga deze tag overnemen! Lang geleden dat ik er nog eens eentje deed x

 9. Iris

  Hé wat leuk, ik kende Veggieproof nog helemaal niet. Verder hebben wij best veel dezelfde favoriete blogs, geloof ik! Misschien dat ik deze ook overneem, ik vind het een heel leuk lijstje :D

 10. Sylvia

  Haha, mijn lijst ziet er behoorlijk anders uit, dus ik heb genoeg nieuwe blogs om te gaan bekijken nu ;)

 11. Cat

  Wat een leuke lijst Marlous, dank voor je tips! Wij (De Rijke Meisjes) gaan jouw blog volgen en ook een aantal uit je geweldige lijst. Thanks voor de inspiratie en succes met je blog!

 12. Linda

  Een van de weinige tags die ik leuk vind om te lezen. Fijne inspiratie!

 13. Hoi, hier nog één die niet zo weg is van tags. Maar deze vind ik inderdaad wél heel leuk. Heel fijn om te lezen en ik bedoel: nieuwe toffe blogs vinden is altijd oké (:

 14. Karlijn

  Een leuke tag mét inspiratie! Dit is een blijvertje, haha.

 15. Anneleen

  Leuk om te lezen! Tof om verschillende blogs dat ik zelf ook lees voorbij te zien komen!

 16. Stephanie

  Dit vind ik zo’n leuke tag :D ik ga hem zo ook even invullen! Ben benieuwd welke websites ik vaak bezoek naast hotmail & facebook ha ha.

 17. Ha, wat’n leuke tag om te lezen! (de w van weer, hihi.) En thnx voor je lieve woorden! :) L- L – L: Last days of Spring, lief en leuk. :)

 18. Leuk om te lezen! Ik kwam via de ABC tag va Zolea bij jou uit! Leuke blog! Ik heb je gelijk toegevoegd op bloglovin! :D Als ik straks klaar ben met het schrijven van mn eigen blogpost ga ik eens lekker rond neuzen op je mooie blog! :)

 19. Jacolien

  Wat een super leuk lijstje dit.
  Ik heb weer wat nieuwe fijne sites ontdekt, bedankt!

 20. Evelien

  Dit vind ik echt een leuke tag om (voor mij) nieuwe blogs/sites te ontdekken. Ik ga dus gelijk een kijkje nemen op die ik nog niet kende.

 21. Wat leuk dat we er tussen staan! En ik kan ook altijd gefascineerd naar de realtime functie kijken. Het is als een lavalamp, het blijft langzaam veranderen…

Geef een reactie