TGIF: welcome to the weekend! #27

tgif

Ook afgelopen week vloog weer voorbij voor mijn gevoel. Zeker nu de avond al rond een uur of vijf valt en het zo vroeg donker is. Dan lijkt een dag zo om!

Morgen start alweer de maand November.. Het gaat zo snel. Ik zie overal al kerstversiering opduiken en stiekem heb ik wel zin in al die gezelligheid. Maar eerst nog even de TGIF van deze week, weer vol tips en links om het weekend door te komen.

Behind the scenes

Afgelopen woensdag was ik bij een perslunch van O My Bag, een prachtig tassenmerk uit Amsterdam. Bijzonder aan dit merk is dat de productie geheel fairtrade is (past goed zo in de Fairtrade Week!) en de meeste tassen worden van eco-leer gemaakt.

Het was erg gezellig en ik ging met een mooie goodiebag naar huis. Ondertussen liet ik ook mijn oog vallen op de Fly Violet, het model op de onderste foto (maar dan met suède zijkanten). Is ‘ie niet prachtig? Nog even goed over nadenken (en goed doorsparen..).

Binnenkort meer over dit prachtige merk!

Freebie

De freebie van deze week is de app Roadmovies, van Honda. Ik ontdekte de app via een collega, maar in Japan scheen het vorig jaar al een grote hit te zijn. De app is eigenlijk heel simpel: je schiet verschillende korte beelden achter elkaar (met een totaal van 24 seconden), kiest een filter en een leuk muziekje, en vervolgens maakt de app er een mooi geheel van.

Mijn collega maakt er allerlei leuke en grappige filmpjes op werk mee, maar ik weet niet of mijn collega’s het zo leuk vinden als ik die deel ;-) Gelukkig vond ik op youtube een ander leuk voorbeeld. De app is gratis te downloaden voor de iPhone.

Font + Quote
quote_salome

Het was leuk om maandag alle quotes even op een rij te zien, maar we gaan weer gewoon door! Dit keer met het font Salomé, wat me een beetje aan de jaren 20 van de vorige eeuw doet denken. Waarom weet ik niet precies, het heeft in ieder geval iets ouderwets en chics. Je kunt ‘m hier gratis downloaden.

Favorite blogposts
– Lonneke plaatste een recept voor een kruidnoten smeersel voor op brood. Yum!
– Angelina deelt haar favoriete interieurwinkels in Groningen.
– Jenny’s tips voor ‘what to do when you’re having a bad week‘ kwamen goed van pas.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Linda

  Leuk om te lezen weer! De tassen van O My Bag vind ik heel gaaf!

 2. Yara Miora

  Hele leuke post! Die app wil ik echt meteen downloaden zometeen en die gratis font is echt heel cool :)

  Liefs,
  Yara

 3. Charlotte

  Ik zag die tassen al passeren op je Instagram en ben gisteren eens gaan rondneuzen op de website. Inderdaad een paar mooie exemplaren – en als ze fair trade zijn, is het niet zo erg als ik er eentje koop, toch? ;-)

 4. Danielle

  Een Oh My Bag staat nog steeds op mijn wishlist! <3 En die app lijkt erg op wat je kunt doen met vine!

 5. Woah, het model van de bovenste tas in de bovenste foto is inderdaad echt prachtig! Oh en dat kruidnotensmeersel leek mij ook heel lekker ja (:

 6. Karlijn

  Altijd leuk om te lezen op vrijdag! Weekend :) Wat gaaf dat je bij O My Bag was, zij hebben prachtige tassen. Ik was even in het tuincentrum net en ik werd omvergeblazen door alle kerstlichtjes, ik ben gillend weggegaan want voor mijn gevoel is kerst nog heel ver weg. Fijn weekend!

 7. Evelien

  Heel leuk artikel weer! Die tassen van O my bag zien er prachtig uit.

 8. cheyenne

  die tassen van o my bag zijn zo zo zo geweldig! staat al een tijdje op mijn verlanglijstje :) en die app is ook onwijs tof, meteen gedownload. thanks! :)
  xo, cheyenne

Geef een reactie