Beautiful brand: O My Bag

omybag

De Fairtrade Week is inmiddels voorbij, maar ik ga nog even vrolijk door, ik heb namelijk nog een heel mooi fairtrade merk dat ik onder de aandacht wil brengen: O My Bag. Dit Nederlandse merk maakt de prachtigste leren tassen en accessoires die stukje bij beetje ook voor een mooiere wereld zorgen.

Alle tassen worden namelijk fairtrade geproduceerd, en de meeste tassen worden gemaakt van eco-leer. Goed excuus dus voor de aankoop van een nieuwe tas, want deze tassen zijn goed voor het milieu én dragen bij aan een eerlijkere wereld.

Afgelopen week bracht ik een bezoekje aan het hoofdkantoor van O My Bag waar eigenaresse Paulien Wesselink me alles vertelde over haar mooie merk. Als O My Bag fan (ik ben inmiddels al de trotse eigenaar van 2 tassen van dit merk) vertel ik dit graag door aan jullie.

In 2010 reist Paulien af naar India, om daar op zoek te gaan naar een geschikte fabrikant voor ‘haar’ perfecte tas. Deze tas moet zowel mooi als praktisch zijn, een tas die je zowel naar je werk als naar de stad draagt. Daarnaast heeft ze een nobel doel voor ogen: de tas moet ook nog eens eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd worden.

In India ontmoet ze Patrick Lee, een revolutionair leerlooier die een nieuwe vorm van eco-leer ontwikkelt. Hierbij wordt niet alleen bespaard op energie en water, er komen ook geen schadelijke chemicaliën zoals chroom aan te pas. Daarnaast komt het leer niet – zoals gebruikelijk – van koeien uit Afrika of Zuid-Amerika, maar van lokale Indiase koeien. Een schoner en veiliger looiproces, een beperkte CO2-voetafdruk en leer dat wordt gemaakt met respect voor de omgeving.

IMG_3558

DSC_0972

Daarnaast is het ook een merk dat mensen een kans biedt op een beter leven. In een klein plaatsje vlakbij Kolkata in India, wordt iedere O My Bag geboren in een poel van inspiratie. De lokale fair trade producent E.M.A. leidt minderbedeelden op en biedt ze een werkplaats in één van de ateliers.

Daar werken vrouwen, gehandicapten en andere kansarme groepen samen in een sociale omgeving. Voor een eerlijk salaris, met eerlijke arbeidsvoorwaarden en onder eerlijke omstandigheden. Zo krijgen hardwerkende mensen de prijs die ze verdienen voor de tassen die ze met zoveel liefde maken.

DSC_0974 DSC_0977

Maar laten we eerlijk wezen: de tassen van O My Bag zijn vooral heel erg mooi. Toch is het fijn om ten tijde van instortende kledingfabrieken te weten dat jouw tas helemaal eerlijk en fairtrade is geproduceerd.

Dat vind ik ook het mooie aan O My Bag: ze creëren een ontmoeting tussen de fairtrade wereld en mensen die van mooie dingen houden. De meerderheid zal vooral op het uiterlijk van de mooie tas afkomen, maar wordt door de aankoop hopelijk toch iets bewuster  van de fairtrade wereld. Er is namelijk maar een ding mooier dan een leren tas: een leren tas met een goed verhaal.

DSC_0973

Zelf ben ik ook groot fan van het merk! Ik had al een Little Frankie, een iPad sleeve en een portemonneetje in mijn bezit, afgelopen week voegde ik er de Fly Violet met suède (links onder op de foto) aan toe. En ik kan je nu al zeggen: m’n nieuwe lievelingstas!

Enthousiast geworden van het prachtige verhaal achter dit mooie merk? Shoppen kan gewoon vanaf je bank op Omybag.nl. Daarnaast komt er binnenkort weer een sample sale aan, waar tassen met minuscule productiefoutjes voor zachte prijsjes over de toonbank gaan. De datum van deze sample sale is nog niet bekend, maar via Facebook blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes (en dus ook de sample sale!).

DSC_0979

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Tessa

  Oeeh wat ziet dat er tof uit zeg! Ik vind hun naam ook zo leuk bedacht!
  Liefs, Tessa

 2. Anneleen

  Wauw wat een mooie tassen! Vooral die lichtbruine vind ik heel bijzonder!

 3. Dionne

  Leuk stukje! Ik ben grote fan en heb ondertussen al twee mooie tassen!

 4. Guusje

  Wat een mooi project en dan zijn het ook nog super leuke tassen!

 5. Liliane

  Ik vind de O My Bag tassen altijd zo mooi! Het verhaal erachter is ook goed dus dat maakt de tassen extra leuk :)

 6. Ruth

  Jaaa! Ik heb al tijden een tas van ze op het oog… Heel mooi en verantwoord. Wat wil je nog meer….

 7. Evelien

  Ik vind de tassen echt prachtig en er zit een goed verhaal achter. Nog even sparen voor zo`n beauty :)

Geef een reactie