De afgelopen tijd bracht ik weer veel bezoekjes aan de bioscoop én hield ik wat filmavondjes. Vandaag het resultaat: een klein overzicht met mijn filmtips. Dit betreft zowel films die op dit moment in de bioscoop draaien, als oudere films.

Ik ben inmiddels een film-fan geworden en zit dankzij mijn Pathé pas elke week wel in de bioscoop. Deze week staat Interstellar nog op de planning, maar eerst nog de tips van de afgelopen maand.

SAMBA

Samba
Samba is gemaakt door dezelfde regisseurs van Intouchables. Daarnaast speelt ook in deze film Omar Sy de hoofdrol en is er muziek van Ludovico Einaudi in verwerkt. Er hangt dus een ‘Intouchables-sfeertje’ over de film, maar alleen maar op een positieve manier.

Want ook deze film is ontroerend en grappig tegelijk. Samba Cissé is een asielzoeker zonder verblijfsvergunning die al 10 jaar in Frankrijk woont, en allerlei rotklusjes opknapt om rond te komen. In het asielcentrum ontmoet hij Alice, die daar als vrijwilliger werkt tijdens haar burn-out. Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee, samen proberen ze er voor te zorgen dat Samba legaal in Frankrijk mag blijven.

Ik zag deze film in de sneak preview waardoor het een verrassing was welke film ik zou zien. Gelukkig was het een echte aanrader: de film heeft een goed verhaal, Omar Sy en Charlotte Gainsbourg spelen fantastisch en zo nu en dan lag de hele zaak in een deuk. Zeker kijken als je Intouchables leuk vond!

ft_fury

Fury
Deze film bezocht ik samen met een collega. Het was niet mijn eerste keus, maar met Brad Pitt en mijn pathépas als excuus ging ik toch mee. Achteraf een goede keuze, want Fury was veel beter dan verwacht!

Brad Pitt is niet meer de hunk zoals hij geweest is, maar spelen kan ie nog steeds goed. Fury vertelt het verhaal van 5 Amerikaanse soldaten die tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog vechten tegen de Duitsers. De film speelt zich grotendeels af in en om de tank waarin het vijftal zich bevindt, waardoor de focus op het acteerspel komt te liggen.

Juist daardoor bleek dat er een erg mooi en dramatisch verhaal in de film zat, het is zeker niet de standaard oorlogfilm waar het vooral om het geweld draait.

ft_pakvanmijnhart

Pak van mijn Hart
Sinds Love Actually wordt er elk jaar wel een Nederlands equivalent uitgebracht. Zo ook dit jaar met Pak van mijn Hart. De film combineert zowel Sinterklaas als kerst wat het de perfecte decemberfilm maakt. Niet erg origineel en zeker niet zo leuk als Love Actually, maar het kijkt wel lekker weg.

De film gaat over twee broers die samen een Sinterklaas-verhuur bedrijf runnen. De ene broer is een ex-soapie op zoek naar roem, de ander is verlaten door z’n vrouw en stort zich volledig op de hulpsinterklazen. Maar dan komt knappe Julia vanuit Amerika met de opdracht: het drankje Santa Cola aan de man brengen. Een kerstdrankje midden in de Sinterklaasperiode.. dat zorgt natuurlijk voor heel veel clichés en hilariteit, en dat is eigenlijk ook hoe deze film het beste samen te vatten is.

Netflix
Dan nog een paar Netflix tips, want ook daar zijn weer een heleboel films aan de collectie toegevoegd:
– Django Unchained
– Les Misérables
– The Princess Diaries
– Fight Club
– The Prestige

Kleine tip: op flixfilms.nl staat een overzicht van alle nieuwe films en series die op Netflix zijn toegevoegd. Handig is als je het gevoel hebt alles al te hebben gekeken. Het wordt vaker geupdate dan je denkt!

Gerelateerd

23 reacties op “Filmtips #3

 1. toffe lijst! ik ben al zo lang niet meer naar de bioscoop geweest.. vooral fury wil ik zelf nog zien. :)

  en die link is een goeie tip zeg! soms heb ik ’t gevoel echt helemaal niks nieuws meer op de site tegen te komen, zo zie je maar weer ;)
  xo, cheyenne

 2. Samba en Pak van mijn Hart lijken me hele leuke films! Die ga ik binnenkort eens kijken! Voorheen ging ik ook nog wel eens naar de sneakpreview maar ik werd eigenlijk te vaak teleurgesteld dat ik toen maar besloten heb om niet meer te gaan :( Toen waren er best wel vaak horror films en als ik ergens niet van hou is dat het wel ;)

  1. Oh echt? De vorige keer zat The Equalizer in de sneak en die vond ik ook tof (ook omdat ik die anders waarschijnlijk geskipt had). In principe zijn het gewoon films die binnenkort uitkomen toch? Misschien zat jij net in een tijd van horror-films :p Ik ga morgen weer!

 3. ha meisje, dank je voor de tips, ik heb zaterdag ook een mooie film gezien, the disappearance of Eleanor Rigby, Him &Her twee film eigenlijk en daardoor een lange zit maar ik heb genoten en ik zag dat hij ook in Palthe draait! Goeie week xx mama

 4. Leuke tips! Pak van mijn hart lijkt me best een goede film voor de december maand. Zal eens kijken of ik een fatsoenlijke versie kan downloaden zodat ik in Azië ook sinterklaas heb ;)
  En fury ken ik ook nog niet, klinkt als een goede film!

 5. Samba lijkt me zo’n mooie film! En die Pak van mijn hart, dat vind ik echt zo’n ‘het is een druilerige zondag en ik heb toch niks beters te doen’ film. Ik hou daar wel van, op z’n tijd!

 6. Ja Interstellar is goed, behalve het einde dan, maar ok, je kan niet alles hebben. Ik heb pas ook éindelijk Django gekeken, Fight Club staat ook al klaar op mijn computer!

 7. Veel toffe films! Samba lijkt me erg mooi. Ik ga donderdag naar het filmhuis. Daar is altijd 50% korting op alle films die die dag in première zijn gegaan. De films daar zijn vaak wat zwaarder, maar wel heel origineel. Je hebt van die tijden dat er bij pathe alleen maar van die hele slechte familiefilms draaien, dan is het filmhuis een fijn alternatief. :)

 8. Ik heb ook Interstellar op de planning staan voor deze week, lang leve mijn pathepas. Fury trekt me totaal niet, het voorfilmpje heb ik al veels te vaak gezien en het verhaal trekt me niet. MAar goed, wie weet.
  Je Netflix tips ben ik het allemaal mee eens! Ik heb dan wel geen netflix, maar ik heb ze wel bijna allemaal op dvd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *