TGIF: welcome to the weekend #30

DSC_0049
Nummer 30 alweer! Deze keer een extra uitgebreide TGIF met een leuke uit-tip: de markt Le Bazarre in Utrecht. Wellicht een leuke rubriek om er in te houden, mochten er nog meer leuke events in de toekomst zijn.

Lees snel verder voor weer een heleboel inspiratie en leuke linkjes. Voor nu: fijn weekend!

Behind the scenes
DSC_0072
Afgelopen week was ik druk met de eerste snailmail workshop die ik voor Fairminds geef. De eerste heeft inmiddels al plaatsgevonden en ook de tweede workshop van zondag zit al helemaal vol. Super leuk om een paar van mijn lezers te ontmoeten in het echt :-)

Wil jij er ook bij zijn reserveer dan snel een plekje via www.fairminds.nl. Deelname is gratis!

Freebie
buitenmarkt

Ken je die bordjes langs de weg, met  ‘verse asperges!’ of ‘appelen en peren te koop’? Verse producten rechtstreeks van de boer zijn het allerlekkerst, maar dan moet je wel even weten waar je zo’n boerderijwinkeltje kan vinden. Gelukkig is daar nu de oplossing voor: de Buitenmarkt app.

Via deze app kunnen boeren en andere verkopers hun waar aanbieden (bijvoorbeeld verse groenten en fruit, maar ook graan en vleesproducten). Voor ons als consument ontstaat er een heel handig kaartje met aller verkooppunten. Je hebt gelijk een route en telefoonnummer bij de hand, het enige wat je hoeft te doen is even langs te gaan en je mandje vullen met verse producten!

Ik vind het een super leuk idee! De app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Quote  + Font
quote_reckoning

Bij een grappige quote hoort een grappig font. Dit font heet Reckoning en ik vond ‘m iets vrolijks hebben. Hij is hier gratis te downloaden.

Event this weekend

Nog geen plannen dit weekend? Morgen vindt van 12 tot 17 de leuke markt La Bazarre plaats op de Neude in Utrecht. Op deze leuke markt vind je kraampjes van lokale makers, creatievelingen, verzamelaars, artiesten, kunstenaars, idealisten, boeren en mensen die hun kasten hebben doorzocht naar mooie spulletjes en deze te koop aanbieden.

Daarnaast zijn er ook wat rollende keukens en lokale bierbrouwers, zodat het een echt mini festivalletje wordt. Aanwezig zijn o.a. Liekeland met haar prachtige prints, en Christel Ball met onderstaande sieraden. Perfecte zaterdagmiddag besteding!

Favorite blogposts
– De leuke filmtips (met voornamelijk Michael Cera in de hoofdrol <3) van Anouck.
– Superleuke DIY en winactie in een van The Life Factory.
Recept voor wortelfrietjes van Danielle.
– Super leuke DIY van Shifra!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Tessa

  Oeeh die markt lijkt mij zo leuk! Maar Utrecht is best ver voor mij.. Ik ga snel kijken naar de wortelfrietjes!
  Liefs, Tessa

 2. Die snailmail workshop ziet er leuk uit maar is spijtig genoeg te ver weg voor mij. Mjam, die wortelfrietjes lijken mij lekker en gezond :-)

 3. Leuk! Leuk! Leuk! Ah Utrecht is zo’n leuke stad, ik wou dat ik wat dichter in de buurt woonde, dan zou ik zeker aanschuiven voor je snailmail workshop!

 4. sam

  Als Utrecht wat dichterbij was dan ging ik zeker even naar die markt. Vind die quote heel leuk, weer is wat anders als mooi en serieus :)

 5. Frauke

  Die app, wat leuk! Jammer dat het in België zo te zien niks doet :(. Dankjewel om onze DIY te vermelden, zo’n compliment <3! X

 6. Resy

  Die app klinkt echt heel handig, want vers eten blijft toch altijd wel het lekkerst! Daarnaast mooie quote ook weer

 7. Shifra

  Ha, wat lief! Thanks for mentioning!!
  En ik ben heel blij dat je de app noemt, ik las hem pas ergens, maar ik wist de naam niet meer! Gelijk downloaden nu zodat ik hem niet meer uit het oog verlies. :) En ik vind het heel tof dat je workshops geeft! Ik las je artikel er al over, het ziet er heel gezellig uit! Fijn weekend! X

 8. Fleur

  Leuk om weer te lezen! Die app lijkt me erg handig!

 9. Liliane

  Jaaa, leuk die workshops! Lijkt me leuk om bij te zijn, zeker omdat ik onlangs (eindelijk) begonnen ben met postcrossing.
  Wie weet tot snel!

 10. Iris

  Ik vind dit zo’n leuke rubriek! En wauw die sieraden, die lijstjes zijn mooi.

 11. Daphne

  Mijn favo rubriek op LDOS! :). Vraagje trouwens: waar komt die kaars wild fig & grape vandaan? Klinkt erg goed namelijk.

  1. Hij is ook erg lekker (beetje subtiel, en ook echt vijg/druivig!). Hij is van Dille & Kamille. Best prijzig (elf euro ofzo?), maar je krijgt er wel ruim 40 branduren voor. Ik heb ‘m in ieder geval al erg lang.

 12. Radianto

  Die app voor mensen met verse producten vind ik wel erg leuk! Dat lettertype heeft inderdaad wel iets leuks en vrolijks!

Geef een reactie