TGIF: Welcome to the weekend #31

Nu de dagen korter worden lijkt de tijd nog sneller om te vliegen. Er gaat zo een dag voorbij zonder dat mijn to-do list afgewerkt is. Goed, dat komt deels doordat ik mijn Suits-verslaving weer heb opgepakt, maar toch mis ik het daglicht!

Medebloggers zullen het vast herkennen: geen goed licht voor recepten (of je moet om twee uur ‘s middags al staan te koken), de regen maakt het niet echt aantrekkelijk om er op uit te gaan om nieuwe hotspots te ontdekken en sowieso: deze donkere regenachtige avonden vragen om bankhang-sessies!

Gelukkig is er een artikel wat ik altijd en overal kan schrijven, en dat doe ik dan ook met veel plezier: de TGIF! Ook al is het weekend al een tijdje geen echt weekend meer voor mij, het blijft een van mijn favoriete rubrieken om te schrijven. Ook deze week verzamelde ik weer een hoop leuke dingen voor jullie!

Behind the scenes
Ik moest een beetje grinniken toen ik de comments op het maandagmorgen non-blogje las. Een heleboel positieve berichten, maar niemand had echt een vraag. Wellicht had ik iets duidelijker moeten aanstippen dat het om een ‘ask me anything’ ging, al had ik al zo’n donkerbruin vermoeden. Jullie zijn niet zulke nieuwsgierige aagjes. Af en toe zie ik in de statistieken dat iemand op mijn naam googlet, maar verder gebeurt er weinig spannends. Helemaal prima!

Dan nog even over het aantal artikelen, ik twijfel een beetje over de frequentie. Enerzijds vind ik het leuk om elke dag iets online te hebben, anderzijds wil ik geen blog hebben dat vol staat met non-blogjes. Soms wil ik wel iets delen, maar vind ik het niet blogwaardig genoeg. Dan verschijnt het vaak op de Facebook-pagina (volg je die al?).

Wellicht dat de komende tijd er iets minder vaak iets online komt, maar ik zal beloven dat er alleen nog maar hele leuke dingen online komen. Deal?

Freebie

Volgende week begint de decembermaand, en daarmee komt kerst ook steeds dichterbij! Wat is nou leuker dan aftellen tot de grote dag met een zelfgemaakte adventskalender? Bovenstaande adventskalender maak je gemakkelijk zelf, met de printable van The Lovely Drawer.

Elke dag is een mini envelopje. Stop er iets lekkers in, een leuke quote of vrijkaartjes voor de bioscoop, en maak zo van elke dag iets leuks. Ja, ook als je alleen woont. Treat yourself! ;-)

Quote + Font
quote_english essay

Dit font is zo’n typisch schoolhandschrift. Het heet dan ook English Essay, en hij is hier gratis te downloaden. De quote komt trouwens uit Le Petit Prince, een van mijn lievelingsboekjes.

Favorite blogposts
– Homemade apple butter.. Klinkt dat niet goddelijk lekker? Recept vind je bij Sarah.
– De 12 dates of december van Shifra vond ik vorig jaar zo leuk om te volgen! Ben benieuwd wat ze er dit jaar van maakt.
– Een leuke kerst-DIY: papieren ‘diamanten’, om zelf te vouwen van Zilverblauw.
– Nog zo’n leuke kerst-DIY: een papieren ster, ook om zelf in elkaar te knutselen, van Karlijn.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Tessa

  Hoor ik daar Apple butter, omg ik ga kijken! Ik las gister ook het artikel van shifra, echt zo’n tof idee weer van haar :D
  Liefs, Tessa

 2. Dina

  Pfoei, wat herkenbaar met het licht voor foto’s. Fijn weekend <3

 3. Josianne

  Oh, met die foto’s is zo’n drama! Op zaterdag probeer ik altijd alles heel goed te plannen zodat ik zoveel mogelijk foto’s kan maken haha.

 4. Resy

  Dat met die foto’s is echt heel herkenbaar en zo lastig… Ik denk dat als je niet meer voor elke dag een goed artikel kan bedenken of het uitvoeren door bijvoorbeeld het licht lastig word, dat je dan inderdaad beter je gmfrequentie kan verlagen

 5. Eline

  Foto’s maken in de herfst en winter is echt lastig. Lang naar school en dan is het al donker als je thuis komt. Gelukkig is er soort van weekeind, maar eerst nog een laatste dagje naar school…

 6. Lauriëtte

  Zo herkenbaar! :( Het is dat ik nu een vrijdag vrij ben (jaaay parttime werken! :D) en dat ik dan foto’s kan maken, maar verder is het ‘s avonds gewoon echt niet te doen! :(

 7. Karin

  Ja die foto’s, enough said :)… die adventkalender is echt een leuk idee, dit jaar ga ik samen met mijn vriend de 12 dates doen dus misschien komt er volgend jaar toch een adventkalenter in huis!

 8. Elisa

  Laat de zon maar weer terug komen ! Het licht laat foto’s eerder stralen :)

 9. Danielle

  Hihi, ik zeg altijd dat ik lui word van dit weer. Ik vind jouw reden beter: dit weer vraagt om bankhangsessies (in mijn kleine kamer: bedligsessies).
  En gosh, ik houd van je plankjes. Ze zijn zo leuk!!

  1. Ik word er ook lui van! Als het om 17:00 donker is dan voelt het alsof de avond al bijna voorbij is en plan ik dus niks meer in. Terwijl in de zomer de dag dan pas net begint :’)

 10. Karlijn

  Jammer he van dat licht. Zo balen, ‘s middags is het vaak alweer veel te donker. Ik vind die blogfrequentie soms best moeilijk, maar ik zet eigenlijk nooit elke dag iets online omdat ik dat soms ook zonde vind, ik heb het idee dat een artikel vaker gelezen wordt als het twee dagen bovenaan staat (of klinkt dat onlogisch). En wat leuk dat mijn ster er tussen staat. Dat is echt tof, dankjewel! (en ook best wel een eer vind ik zelf). Fijn weekend!

 11. lisan

  Zo’n advents kalender maken is een goed idee! Ga ik morgen eens doen.

 12. Ja, inderdaad, ik vind het ook zoooo lastig om foto’s te maken bij weinig licht, want nu al softboxen aanschaffen, is nogal voorbarig aangezien ik amper een jaar aan het bloggen ben!

 13. Vind het ook best lastig om foto’s te nemen nu het ‘s avonds zo snel donker is. Die adventskalender ziet er leuk uit, maar had er dit jaar weer eens geen tijd voor. Ha, ben juist wel een nieuwsgierig aagje, maar zit een beetje achter met blogs lezen en daarmee had ik het niet gezien.

 14. Anneleen

  Heel mooie quote! En die adventskalender ziet er echt heel leuk uit!

 15. Vind je planken echt superleuk!
  Ik heb sinds donderdag te horen gekregen dat ik een kamer heb, dus ben op zoek naar inspiratie.
  Jou huisje ga ik zeker even opslaan voor tips :)
  Groetjes, Rensina

 16. Liliane

  Oja, het gebrek aan licht is dramatisch. Alles moet dus gebeuren in het weekend, maar daar is het eigenlijk te kort voor ;)

 17. Zo frustrerend wanneer je om een uur of half vijf opeens een idee hebt voor een foto.. met die schemering gaat dat feest namelijk niet door. :(

Geef een reactie