Christmas giftguide

DSC_0335

Nog een halve week en dan is het zover.. kerst! De stapel cadeautjes onder mijn boom is inmiddels een flink gegroeid, ik kan niet wachten om ze uit te delen. Al was het nog niet zo makkelijk om voor iedereen een geschikt cadeautje te vinden..

Daarom vandaag mijn grote lijst met cadeau-ideetjes! Voor je ‘ik-heb-alles-al’-ouders, broers zonder hobby’s of zusjes die nooit tevreden zijn, dure cadeaus en low budget cadeaus.. Hopelijk weet jij na dit artikel wat je voor je vrienden en familie moet aanschaffen!

books_wishlist

Boeken

Een boek is altijd een goed idee. Vooral als het om een bijzonder ‘doe-boek’ gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van het enorm populaire Kleurboek voor Volwassenen? Ik schreef al eerder een review over zo’n kleurboek, en het is een leuk cadeau voor jong én oud! Listography is een boek met allerlei lijstjes om in te vullen over jezelf, en wie vindt dat nou niet leuk?

Unplug Every Day is het ideale boekje voor iedereen die te veel uurtjes online door brengt. Dit kleine boekje staat vol met leuke offline doedingen, en is tegelijkertijd een soort dagboekje. Make Map Art staat vol met mooie creatieve kaarten en geeft je inspiratie om zelf ook zulke mooie kaarten te maken.

One Line A Day is een dagboekje waarbij je vijf jaar lang een kort berichtje schrijft bij elke dag. Zo krijg je een bijzonder overzicht van de afgelopen 5 jaar! Letters to my future self is niet alleen een heel leuk idee, maar ziet er ook nog eens heel mooi uit. In oude airmail-stijl schrijf je brieven naar je toekomstige ik!

Map of The World is een prachtig boek met allerlei soorten kaarten in allerlei stijlen. Een top cadeau voor elke kaartenliefhebber. Een super grappig boek en tegelijkertijd een spel: Dilemma op Dinsdag. Kan gelijk in gebruik worden genomen! Jamie’s nieuwste kookboek Comfort Food is perfect voor de wintermaanden.

Daniel Wellington

De horloges van het Zweedse merk Daniel Wellington zijn een perfect cadeautje voor de feestdagen. Minimalistisch en elegant, voor mannen en voor vrouwen. Het leuke van de horloges is dat de bandjes verwisselbaar zijn. Zo draag je ‘m ‘s winters met een chic leren bandje, in de zomer klik je er een luchtig gestreept canvasbandje aan!

Met de kortingscode ‘holidaydaysof‘ krijg je ook nog eens 15% korting op je aankoop, kun je daar weer andere cadeautjes van kopen ;-)

Etsy

Op zoek naar een origineel cadeau? Neem dan een kijkje op Etsy, waar je allerlei mooie handgemaakte cadeautjes vindt. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit mooie notitieboekje met gedroogde bladeren, kattenbroche, grappige koffie-molecuul ketting of deze minimalistische oorbelletjes?

Zelfs voor kleine prijsjes vind je hier vaak al hele mooie en originele cadeaus. Let wel op dat er altijd nog verzendkosten bij komen.

Food

Deze mega kilopot Nutella ontving ik laatst als perspakketje in de brievenbus. Is dit niet een fantastisch cadeau voor elke chocolade/Nutella-liefhebber? Hij is te koop bij o.a. Coop en C1000.

Sowieso is eten wat mij betreft een goed cadeau. Rond de feestdagen zijn er allerlei feestelijke verpakkingen in omloop waardoor zelfs een simpel potje jam er chic uit ziet. Stel een kaasplankje samen, of ga voor een goede fles Whisky voor je vader. Of gewoon een groot overlevingspakket voor je zusje die net op kamers is gegaan.

DSC_0331

Fem Home

Afgelopen voorjaar maakte ik kennis met het merk Fem Home, dat de prachtigste luxe textielen voor in huis maakt. Denk aan plaids, kussens, bedlinnen maar ook sjaals. Gemaakt van natuurlijke producten en duurzaam geproduceerd in kleine ateliers in Europa.

Goed, voor een mooi plaid moet je diep in de buidel tasten, maar a girl can dream right? 


DIY je kerstcadeau

De creatievelingen onder ons maken de kerstcadeautjes natuurlijk gewoon zelf. Ook lekker low-budget. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze hot chocolate en cookies in a jar? Of dit mooie travelers notebook, ideaal cadeautje voor iemand die op reis gaat. Op mijn DIY indexpagina vind je nog veel meer DIY’s om te maken als kerstcadeau.

Tot slot kunnen we elkaar misschien nog een beetje helpen. Wat hebben jullie gekocht voor jullie vrienden en familie? Vooral vaders en broers vind ik maar lastig. Wie weet doe ik nog wat inspiratie op uit de comments!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 26 reacties

 1. Eline

  Wat een leuke tips. Doe boeken zijn echt super leuk dus ik denk dat ik die ga geven! Super bedankt ^^

 2. Karlijn

  Eten is altijd welkom met kerst, vooral omdat tegen die tijd de chocoladeletters en de pepernoten wel op zijn :P

 3. Andrea

  Wat een leuke tips! Die pot nutella zou wel iets voor mijn zusje zijn haha

 4. Lydia

  Handig, al die ideetjes! Vooral die boeken. Ik ken ze niet, maar het klinkt allemaal wel heel leuk! :)

 5. Lauriëtte

  Jaa unplug every day! Zo’n leuk boek! Wilde eigenlijk klakkeloos vertellen wat ik voor mijn ouders en vriend heb gekocht maar misschien volgen ze jouw blog ook wel ;) Maar het waren spulletjes die ze nodig hadden en dan van mooie kwaliteit van de Bijenkorf zoals een paraplu, nieuw sleuteltasje, sokken, onderbroeken e.d. en dat aangevuld met leuke en grappige cadeautjes van Flying Tiger en de Hema! :D

 6. Alison

  Leuke ideetjes! Ik vind het ook heel moeilijk om voor mannen in het algemeen iets te vinden. Voor mijn vader heb ik dit jaar een boekje van Jeroom en een LP van The National gekocht. Tot zover mijn inspiratie. Nu moet ik ook voor mijn neef een cadeautje (van 10 euro) kopen en ik weet het echt niet. Maar je hebt me op ideetjes gebracht ;)

 7. dionne

  Wat een ontzettende leuke ideeën! Zelf ben ik een grote fan van DIY cadeautjes! Uniek en persoonlijk!

 8. Xaviera

  Hele leuke ideeën allemaal, vooral al boeken vind ik erg leuk! Bedankt voor de inspiratie :)

 9. Eveline

  Heel leuke ideetjes, enkele al paar keer zien langskomen, dus misschien eentje hiervan aankopen.

 10. Jolien

  Ik wil zo graag een horloge van Daniel Wellington. Ik vind ze echt prachtig! En met die pot Nutella maak je me ook wel blij. ;)

 11. Sabrina

  Ah leuk allemaal zeg! Ik heb geen broer, maar voor mijn vader heb ik een soort mini-kerstpakket gemaakt met allemaal kleine dingetjes erin, misschien handig als je geen idee hebt wat je moet kopen!

 12. sam

  Leuke ideetjes, ik heb dat kook boek van Jamie aan mijn vriend gegeven voor sinterklaas :)

 13. Anneleen

  Wat een leuke spulletjes allemaal! One line a day lijkt me een heel fijn boekje maar ook met dat listography boekje zou ik heel blij zijn :) ik blijf zo’n glazen pot om chocomelk of koekjes van te maken zo leuk vinden! Ik klik even door naar je artikeltje hierover. Fijne feestdagen meid! X

 14. Lonneke

  Wat een fijne ideeen, maar die nutella moet ik maar niet in huis halen ;-)

 15. Frieda

  Leuke ideetjes allemaal! Echt super… Voor iedereen die hier nog niet genoeg aan heeft: meer inspiratie en ideetjes op mijn blogje dat vol staat met cadeautips. Merry X-MAS everybody and happy 2015!

 16. Lisa

  Super handig! Vooral het boeken gedeelte brengt mij veel nieuwe inspiratie. Thanks! :)

 17. Magali

  Super leuke gift guide! Zonder hem te lezen heb ik twee van de cadeautjes vandaag voor mijn ouders gekocht (kleurboek voor volwassenen + dilemma op dinsdag, he he).

 18. Lizet

  Haha, die ‘ik-heb-alles-al’-, of vooral ‘ik-hoef-niks’-ouders heb ik ook! Lekker te late reactie, maar toch een leuk lijstje. Ik heb zelf Comfort Food gekregen en ik ben er zo verschrikkelijk blij mee!

Geef een reactie