Diary: week 47 & 48

December! Ik geloof dat gisteren social media al vol stonden met de cliché-opmerkingen (iets met het laatste hoofdstuk van het boek ‘2014’ blabla) dus die zal ik jullie besparen maar wow: december is hier!

Tijd voor gezelligheid, cadeautjes, warme chocolade melk, schaatsbanen, kerstverlichting.. Waar de zomermaanden altijd eeuwig lijken te duren vliegt december altijd voorbij. Dit jaar ga ik er dan ook maar extra goed van genieten.

Eerst blik ik nog even terug op de laatste twee weken van november, lees verder na de jump!

 Nu ik elke zaterdag en zondag werk, beschouw ik de maandag maar als weekend. Rustig op staan, kopje thee.. En verder een beetje niets doen. Opeens zijn maandagen zo slecht nog niet!

Ik vind het heerlijk om door de straatjes van Utrecht te dwalen. Hierboven de Springweg, een van m’n favoriete straatjes.

Ik besloot dat het tijd werd voor wat kerstsfeer in huis. Helaas heb ik niet echt de ruimte en de middelen om een kerstboom in mijn kamer te zetten. Maar een leuke glitter slinger kan natuurlijk altijd.

Bij thuiskomst showde m’n huisgenoot trots zijn vangst: een muisje! Helemaal zelf gevangen in z’n diervriendelijke muizenval, en ook weer losgelaten in het Griftpark. Wat een goedzak is ‘t ook.

Dinsdag’s at ik samen met een vriendinnetje. Niet het meest gezonde gerecht, maar ZO lekker! Nacho’s met gehakt en kidneybonen uit de oven, met zelfgemaakte guacamole en zure room. Mjammie. Het water loopt me alweer in de mond..

Op woensdag werd ik gaar wakker, ik had slecht geslapen en geen zin in de dag..

.. maar dat veranderde direct toen ik me realiseerde dat die avond de eerste snail mail workshop zou plaatsvinden! Ik ging nog snel de stad in voor de laatste postspulletjes, en zette vervolgens de tafel op. Zoveel mooi papier!

Een deel van het resultaat van de eerste workshop. Wat was het leuk! Inmiddels zijn er al meerdere workshops geweest, met stuk voor stuk mooie poststukken als eindresultaat. Ik geloof dat de workshops inmiddels zo goed als vol zitten, leuk! Ben benieuwd wie van jullie ik nog ga zien :-)

Utrecht is zo gezellig! Komende maand zijn er allerlei kerstmarkten en komt er een schaatsbaan op de Neude. Zo leuk! Heerlijk die gezelligheid, haha.


Donderdag was het partytime! Ik postte deze foto op instagram en moest lachen om de hoeveelheid reacties die ik erop kreeg. Iedereen begon elkaar er in te taggen.. Ben blij dat ik gelijkgestemden heb ;-)

We begonnen met speciaal biertjes..

Maar eindigden zoals vanouds in de wijnbar. Die uitgeroepen is tot wijnbar van het jaar, vandaar de champagne. Hoera! Helemaal terecht overigens, de service en de wijn is er top!

De volgende dag verscheen ik redelijk brak op werk, en dan is er niets fijners dan je werkdag afsluiten met een happy meal. Yay.

Nog zo’n goede snacktip: Lays oven baked mediterranean (mijn favoriete chips) in combinatie met smeerkaas. Zo. Lekker. Yummmmm

Op zondag verscheen mijn wentelteefjes recept online, en kreeg ik een heleboel leuke reacties en tweets (inclusief foto) van lezers die het recept meteen uitgeprobeerd hadden. Lichtelijk jaloers was ik wel, want ik zat gewoon op mijn werk.

Maar, zoals ik al zei: maandag is mijn weekend, en de volgende ochtend zat ik dan ook aan een heerlijk gebakken eitje en een kopje koffie.


Ik werkte een beetje vanuit huis, en maakte ik de DIY mini terrarium. Ik ben er nog steeds zo blij mee!

Op dinsdag kwam mijn moeder een dagje naar Utrecht. Gezellig! We begonnen de dag natuurlijk bij Starbucks.

Mijn moeder had ‘s ochtends mijn blog gelezen, en dus ook over de ontbrekende dino in het terrarium. Gelukkig had ze nog wat dino’s achter de hand, en nam ze die voor mij mee.

Kijk, staat veel gezelliger zo toch?

We shopten wat, ik kocht deze mooie rode top bij de Zara.

We lunchten bij een van mijn favoriete hotspots: Broei. Maar niet voordat we eerst onze lunch op de foto hadden gezet natuurlijk. Het waren trouwens heerlijke boterhammen met pompoen-zure room puree, spinazie, wortel, amandelen en munt. Ik schrijf dit nu vooral op zodat ik het niet vergeet, want dit moet ik nog eens namaken!


#selfie


‘s Avonds nam ik mijn moeder mee naar – hoe kon het ook anders: de wijnbar! En het was erg gezellig zoals je ziet :-)

Woensdag was weer snailmaildag. Heerlijk om twee keer per week verplicht te knutselen!

Ik besloot om van donderdag ook nog een beetje weekend te maken, en keek de hele dag in bed naar Suits. Love it. Ik wil ook een Harvey Specter in een mooi pak die deuren voor mij open houdt!

Vrijdag en zaterdag werkte ik, maar startte ik de dag goed met een heerlijk ontbijtje van mijn vorige baantje: Yoghurt Barn! Door mijn werkervaring weet ik inmiddels de beste combinaties te maken (al zeg ik het zelf), zie hier: mango – hangop – granola – hangop – frambozen siroop – brownie – stroopwafel – frambozen. Mmmm, heb er nu al weer zin in!

Ik twijfel nog steeds over de kleur van mijn schouw. Ik neig nu naar de middelste kleur, een soort grijzig mintgroen.


Gisteren was het weer weekend, dus ging ik gezellig met vriend en collega Rick (van de mooie tekeningen) de stad in. Het is afgelopen week opeens mega koud, dus een dikke sjaal (mooi he, onze geruite sjaals? ;-)) is geen overbodige luxe.

Komende twee weken worden druk, maar erg gezellig! Er staan weer een heleboel snailmail workshops op de planning, ik ga naar een concert van Dotan en ik organiseer een kerstdiner voor mijn collega’s. Allemaal leuke dingen waar ik erg veel zin in heb. Hopelijk gaan jullie ook twee leuke weken tegemoet!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 33 reacties

 1. Dina

  Heerlijk, de maandag als weekend gebruiken (wel jammer dat het dan maar een een-dagig-weekend is. Dagig. Geen woord zeker?).

 2. cheyenne

  wat een heerlijke, heerlijke week zeg. :) je workshops lijken me echt heel erg leuk (en ook zeker onwijs leuk om te geven?) – ik vind ‘t zo jammer dat ik er niet naartoe kan!
  xo, cheyenne

 3. Josianne

  Wat leuk dat je moeder naar Utrecht kwam om een dagje samen te doen, het ziet er heel gezellig uit!

 4. Tessa

  Hahah eerst instagrammen, dan eten! Dat is echt zo waar, ik doe het ook altijd, maar als het er ook zo mooi uitziet, moet het ook :D
  Liefs, Tessa

 5. Nienke

  Wat een gezellige foto’s ! Je snailmail foto’s hebben mij nieuwe inspiratie gegeven voor mijn eigen knutselprojectjes! Zo een workshops zien er trouwens superleuk uit !

 6. Resy

  Erg leuk weer om te zien. Vind zelf die middelste kleur ook erg mooi voor op je schouw, alhoewel ik die linker ook mooi vind. Persoonlijk zou ik niet de rechter nemen, lijkt mij iets te donker

 7. Rosanne

  Superleuke diary! En wat is Utrecht inderdaad leuk, vanuit jouw ogen bekeken!

 8. Xaviera

  Leuke foto’s allemaal, het ziet eruit als twee hele leuke weken! Dat nacho gerecht ziet er heerlijk uit :) Ik moest erg lachen om ‘eerst Instagrammen, dan eten’ haha, leuk dat je moeder daar ook aan mee doet!

 9. Lisanne

  hahaha, ik voel me aangesproken bij het bijschrift van de laatste foto! Leuke foto’s verder. Nu heb ik honger door al het lekkers gekregen, dus doei!! ;)

 10. sam

  Wat een leuke foto’s zo allemaal bij elkaar! Wat super lief dat je roommie de muis weer buiten uitzet! Leuk die geruite sjaals :)

 11. Hesteranne

  Wat weer een leuke foto’s! Ik kom eigenlijk nooit in Utrecht maar door je foto’s heb ik daar toch een beetje spijt van :D

 12. Tamarah

  Wat een heerlijk overzichtje weer! En zo leuk dat je moeder voor jou een Dino heeft opgezocht. Zoiets zou mijn moeder ook doen! Moms are the best! En een snaimail workshop, hoe leuk!

 13. Nanda

  Wat een leuke foto’s! Gelukkig niet alleen maar eet foto’s want heb buikgriep dus die moest ik even snel doorscrollen :p
  En dat het al zo koud is in NL, dat gaat snel opeens!

 14. Roos

  super leuke diary weer! En zo lief die foto’s met je moeder :)

 15. Anna

  Wat veel foto’s! En wat heb je veel leuke dingen gedaan! Zo zijn de wintermaanden zo erg nog niet. Ik vind de schaatsbaan op De Neude ook leuk inderdaad! Heb je de schommels daar ook al uitgeprobeerd?

  Ik kom morgen naar de Snail Mail workshop! Heb er heel veel zin in! Ben ook een eigen brief-projectje opgestart op mijn blog, dus kan wel wat inspiratie gebruiken! :)

 16. Sabrina

  Ah wat een leuke foto’s! En hee dat jurkje op de eerste foto heb ik ook, en zo’n ketting ook eigenlijk haha (: Heel erg leuk!

 17. Aaah wat leuk allemaal (en ik heb dezelfde sjaal als Rick, haha). Ik vond de snailmail workshop écht heel erg leuk :) Liefs!

 18. Suuz

  ooooh wat een heerlijke diary vol lekkers en leuks!!!!

 19. Shifra

  Wauw, ik ben heel verbaasd dat je moeder Instagramt! HAHA. Heel grappig (en leuk!)! Ik ben nu heel benieuwd naar haar Instagramaccount! Ik krijg mijn moeder niet eens zover om Instagram te downloaden.. -_-

 20. Liliane

  Haha, ‘mama Marlous’, cute!
  Awesome om te zien hoeveel plezier je met je mams hebt.
  De Springweg is overigens ook een van mijn favoriete struinstraatjes <3

 21. Marijke

  Die nacho’s zien er heerlijk uit! En die dino geeft je terrarium inderdaad dat tikkeltje meer :).

 22. Els

  Ziet eruit of je leuke weken hebt gehad, ik hoop dat de komende 2 week snel gaan want dan gaan we op vakantie. Prettig weekend en succes met je workshops

 23. Harma

  Hoi Marlous, helemaal mee eens over ‘het laatste hoofdstuk’. Ik ben maar alvast met mijn goede voornemens begonnen en zie ze meer als een nieuwe levensstijl. Meer sporten en gezond eten. Als je meer beweegt, dan maakt een taartje meer of minder in december ook niks meer uit ;-) Fijne maand!

 24. Anneleen

  Ik vind jouw foto’s altijd zo mooi om te zien! Die tafel met postspulletjes op ziet er geweldig uit!

Geef een reactie