Diary: week 49 & 50

De diary van week 49 en 50.. wat betekent dat er nog maar twee (en ok, een halve) week van 2014 over zijn! Ik ben inmiddels al behoorlijk in de feeststemming dus wat mij betreft hoeven die laatste twee weken niet te snel voorbij te vliegen.

Afgelopen twee weken waren druk maar ontzettend leuk! Toffe blogevents, gezellig etentjes met vrienden, avondjes uit, concerten.. Soms lijkt het wel een droom, het gaat ook allemaal zo snel voorbij! Gelukkig leg ik alles vast met mijn telefoon, kan ik er nog eens op terug kijken ;-)

Resultaat van het deze drukke weken? Een volle diary!

Op dinsdag ging ik met Maura naar een wijnproeverij. We zaten er een beetje als broekies bij, maar het was erg leuk! Ik twijfel nog steeds om iets van een wijncursus te gaan doen. Lijkt me erg leuk en interessant om wat meer te weten over al die liters wijn die ik naar binnen slurp ;-)


Tussendoor was ik ook druk bezig met de voorbereidingen van het kerstdiner dat ik samen met een andere collega organiseerde. Meest frustrerende van alles? Het vinden van een geschikt feestjurkje! Uiteindelijk vond ik na lang zoeken dit jurkje bij Vero Moda.

Toen ik toch eenmaal in de kerstsferen was besloot ik om ook maar gelijk m’n boom op te tuigen. Het is een kleintje, maar ik ben er erg blij mee!

Capuccino’s met een hartje er in <3

 

Ik kocht een hele fijne dikke wintertrui, en ben er zo blij mee! Vind ‘m erg schattig in combinatie met een kraagje :-)

En als tegenhanger van alle mooie food foto’s: een mega bord spaghetti. Als ik na een lange dag werken moe en hongerig thuis kom eet ik dit het liefst. Yum!


Maandag vertrok ik met wat  andere foodbloggers naar Maastricht. Op uitnodiging van Food We Love brachten we een bezoekje aan het twee sterrenrestaurant Beluga Loves You. Wat had ik hier naar uitgekeken! Ik had nog niet eerder bij een sterrenrestaurant gegeten, laat staan een twee sterrenrestaurant.


Het was een hele bijzondere ervaring, chefkok Hans van Wolde ontving ons persoonlijk en vertelde over zijn sterrenrestaurant waarna we aanschoven bij een heerlijke lunch. Ik wist niet dat je zo intens gelukkig van lekker en goed eten kon worden, haha.

Na de lunch brachten we nog een bezoek aan chocolaterie La Fève, waar de bonbons voor allerlei sterrenrestaurants door het land worden gemaakt. Daar proefde ik de meest bijzondere bonbons (wat dacht je van melkchocolade gevuld met groene curry en gember?), maar stuk voor stuk goddelijk lekker.

Later meer over deze bijzondere middag!

Na nog even wat gekletst te hebben onder het genot van een kop soep bij het leuke Townhouse hotel vertrokken we weer richting Utrecht. Wat een leuk event was dit met een gezellige groep :-)


Dinsdag was een laaaange dag. De wekker ging om 5:00, zodat ik om 6:00 fris en fruitig op m’n werk kon staan. Maar met de leuke dag in Maastricht nog in mijn achterhoofd stond ik op met een super goed humeur ;-)

Na een lange dag werken ging ik gelijk door naar Amsterdam, om samen met vriendinnen naar het concert van Dotan te gaan. Hij was ontzettend goed live! Ook heel tof: de toegift speelde hij slechts met een gitaar als begeleiding midden in de zaal. Recht voor mijn neus!

In het voorprogramma stond Emil Landman, een opkomend singer-songwriter die toevallig ook vaak op mijn werk langskomt. Het leukste: na het concert herkende hij me buiten en kon ik een lift krijgen terug naar Utrecht! Dus, altijd aardig zijn naar je klanten toe ;-)

Emil is erg fijn om naar te luisteren, check z’n muziek hier. Volgens mij gaan we nog veel van ‘m horen in 2015!

Woensdag was het weer workshopdag! Deze geef ik nog steeds elke woensdag- en zondagavond. Ik ga het nog missen als de workshops eind december zijn afgelopen..

Donderdag werkte ik de hele dag, en vrijdag was het de dag van het kerstdiner! Overdag waren we te druk met het sjouwen van flessen wijn en boodschappen, dus daar heb ik geen foto’s van. Gelukkig wel een heleboel van de avond zelf!

De tablesetting. Ik zal later nog een wat uitgebreider artikel plaatsen over het kerstdiner, met tips voor je eigen diner. Er gaat toch heel wat tijd en geregel in zitten..

Vooraf: een zelfgemaakt wortel-pompoensoepje met knofookbrood.

Hoofd: kaasfondue!

En na: sgroppino! Vooral deze viel goed in de smaak ;-)


Beste tip: koop photoprops (deze zijn van Hema), regel een witte muur en de rest gaat vanzelf! Hier zijn zulke leuke foto’s uitgekomen!

Iets later op de avond..

Daarna ben ik maar opgehouden met foto’s maken ;-). Maar het was een geslaagd feestje! De volgende dag heb ik lichtelijk brak de afwas nog gedaan en de rommel opgeruimd. Hoort er ook bij.

Gelukkig was m’n huisgenoot ook brak en konden we samen pasta carbonara eten. Yummm

Om vervolgens de avond af te sluiten bij Van Velsen. Hij whisky, ik met een warme chocolademelk.. haha.

Nu is het zondagavond en lig ik al lekker in mijn bed. Afgelopen week was erg druk maar zo ontzettend leuk! Zoals ik al zei: het lijkt soms echt een droom, al die leuke uitjes en events. Al ben ik nu ook weer toe aan een dagje bankhangen en huishouden bijwerken. Herkennen jullie vast wel.

Ook ben ik me weer aan het oriënteren op een nieuwe studie en alle andere serieuze-grote-mensen-dingen, maar stiekem ben ik nu gelukkiger dan ooit ;-)

Hopelijk hebben jullie ook leuke weken achter de rug! Komende weken beloven ook weer gezellig druk te worden met wat feestjes en kerstdiners op de planning. Tot over twee weekjes!

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Pauline

  De tablesetting ziet er erg mooi uit! Helemaal mijn ding! En wat een leuk idee van die photoprops :-).

  Liefs,
  Pauline

 2. Leuke tablesetting bij het kerstdiner! Ziet er gezellig uit! En goed om te horen dat je nu gelukkig bent, goed dat je je geluk niet laat afhangen van hoe je het van tevoren had uitgestippeld :)!

 3. Nuria

  Je boom is zoo leuk!! En die pasta carbonara ziet er lekker uit!

 4. Robin

  Wat aanstekelijk om te zien/lezen dit zeg. Het is zo leuk dat je zo laat merken dat je van deze dagen aan het genieten bent. Zouden meer mensen moeten doen! Geniet van deze laatste twee weken van het jaar, en ik hoop met je mee dat ze heerlijk langzaam gaan!

 5. Anneleen

  Haha dat hertje is die fles drank, geweldig! ;) en wat bijzonder dat je in een sterrenrestaurant mocht gaan eten, lijkt me een heel leuke ervaring! Geniet van de gezellige drukte de komende twee weekjes! X

 6. Sabrina

  Wat fijn dat je zo’n leuke week hebt gehad!! Die tafel ziet er mooi uit zeg, ik ben benieuwd naar je blogpost !

 7. Josianne

  Wat een heerlijke weken! Fijn dat je kerstdiner zo geslaagd was. Die photobooth props zijn fantastisch inderdaad :-)

 8. Eline

  Wat een leuke foto’s! Je kerstfeestje ziet er heel geslaagd uit ^^

 9. Roos

  Wat een leuke diary! Die tafel is zo mooi gedekt :) X

 10. cheyenne

  wat een heerlijk leven zeg! geniet ervan :). en ik heb altijd al een keertje bij beluga willen eten, tof om te horen dat het beviel!
  xo, cheyenne

Geef een reactie