Diary: week 51 & 52

Afgelopen twee weken leefde ik vooral offline, ook wel eens goed. Dit kwam deels door de feestdagen, maar ook door een flinke verkoudheid die me aan het bed kluisterde.

Ergens ook wel even fijn, zo’n weekje blogrust. Mijn blog-zin is nooit over, ik heb inspiratie genoeg en het blijft mijn favoriete hobby, maar de veranderende blogwereld doet me soms afvragen of het wel helemaal bij me past. Er kan veel veranderen in een jaar, en de afgelopen maanden is het bloggen een stuk commerciëler geworden. Ik vind het lastig om daar tussen te balanceren – natuurlijk vind ik het fijn om extra geld te verdienen, maar ik  wil van mijn blog geen reclamebord maken.

Nouja, food for thought. Iets om me in het nieuwe jaar mee bezig te houden ;-). Nu over op de laatste twee weken van 2014..

Na twee drukke weken begin december deed ik het de tweede helft wat rustiger aan. Tijd om de achterstallige was weg te werken en.. om te bloggen!

De week vloog voorbij, want de enige foto die ik maakte was deze. Een overheerlijk biofrietje van Frietwinkel Dapp. Ik werkte veel, gaf de laatste snailmail workshops en shopte de laatste kerstcadeautjes bij elkaar. Blijkbaar niet foto-waardig.

Gelukkig werd het vrijdag.. Maura kwam langs en nam heerlijke Vietnamese loempiaatjes mee.

Vervolgens legden we een goede bodem met nachos uit de oven en zelfgemaakte guacamole, om later die avond naar een leuk feestje te gaan. Een geslaagde avond, pas rond 5 uur lag ik in bed.. oeps.

Zaterdag was een heerlijke uitbrakdag. Samen met Maura sjokte ik door de stad, haalden we nog wat last-minute kerstcadeautjes en aten we samen met onze pop-up store collega’s bij Pickles.

Daarna dronk ik nog een warme chocolademelk met slagroom in de kroeg, m’n nieuwe favoriete zaterdagavond besteding.

Op dinsdag kwam mijn vader een dagje naar Utrecht. Ik vind het altijd heel erg leuk als mijn ouders me een dagje komen op zoeken. ‘s Ochtends gingen we naar Ikea en deed mijn vader echte vaderdingen zoals een raam vast zetten en een lampje fixen. ‘s Middags dronken we heerlijke biertjes bij Olivier, een Belgisch biercafé gevestigd in een oude schuilkerk.

Met een auto vol spullen, kerstcadeaus én Maura gingen we terug naar Nijmegen. Maura bleef een nachtje logeren wat erg gezellig was :-)


Kerstavond vierde ik bij mijn vader, en ik kreeg o.a. een selfiestick! Yeahhh haha. Hilarisch ding is het.

Voor Bor bestelde ik een rode sweater op Ebay. Iets aan de grote kant, maar hoe grappig is dit! We hebben ‘m maar kort aangedaan, maar het leek ‘m niks te schelen. Handig als ‘ie binnenkort weer geknipt moet worden, dan heeft hij het toch lekker warm.


De volgende dag stapten we in de auto richting limburg, om daar te brunchen met mijn moeder’s familie. Mijn oma is eerste kerstdag jarig, ze werd alweer 85 jaar. Ik vind dit altijd een van de gezelligste tradities binnen onze familie (al komt dat deels door het heerlijke eten.. yummy!)

Op Eerste Kerstdag zette m’n broer mij ‘s avonds in Utrecht af, omdat ik de volgende dag weer moest werken. Ik voelde een verkoudheid opkomen en probeerde het te voorkomen met deze heerlijke cocktail van vitamine B, C, pilletje voor een betere weerstand en ibuprofen, maar het mocht niet echt baten. Ik heb twee dagen op werk lopen snotteren en niezen om vervolgens gisteren toch echt ziek in bed te belanden. Meh.

Van het mooie weer (en de sneeuw!) heb ik dus niet veel mee gekregen, al kon ik nog even een glimp opvangen van de mooie zonsondergang. Ik hoop dat ik snel weer beter wordt, ik vind ziek zijn maar saai! Dat verklaarde dus ook de afwezigheid op mijn blog, hopelijk kan ik volgende week wat actiever zijn.

Dit waren alweer de laatste twee weken van 2014! Wat vliegt de tijd.. Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en zie jullie weer in 2015!

Oh en ps: super leuk al jullie comments op het vorige artikel! Ik ga binnenkort al jullie blogs bekijken, hopelijk vind ik wat nieuwe toevoegingen voor mijn bloglovin-lijst. Mocht je zelf nog je blog willen delen, doe dat dan gerust!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Liliane

  Die foto met selfie-stick, awesome haha
  Gelukkig heb in wel een aandenken van de snailmail workshop ;) mijn brief is trouwens af maar nog niet op de post gegaan ondanks dat hij klaarligt. Shame on me! Ik geef de sneeuw de schuld ;) omdat ik er een foto van moest maken en toen kreeg ik doorweekte schoenen er kon ik onmogelijk nog naar de brievenbus natuurlijk. Vandaag poging twee.
  Ok, ik ramble.
  Ik wens je veel beterschap toe en tot in het nieuwe jaar!

 2. Josianne

  Wat vervelend dat je ziek bent, heel veel beterschap! Je moet natuurlijk wel een leuke oud & nieuw hebben in plaats van ziek in je bed te liggen.

 3. Rosanne

  Balen dat je ziek bent! Maar gelukkig wel weer leuke dagen achter de rug. Lieve foto met je oma!

 4. Sylvia

  Dat het bloggen zoveel commerciëler is geworden, vind ik ook jammer, het is inderdaad snel gegaan de afgelopen maanden. Veel meer dan gewoon blijven doen wat je leuk vindt kun je niet doen, toch? Beterschap!

 5. Lydia

  Leuke diary! Klinkt als leuke feestdagen ook! Nog beterschap!

 6. Hesteranne

  Wat balen dat je ziek bent.Beterschap! De Nacho’s zien er echt verrukkelijk uit! :D

 7. Linda

  Leuk om te lezen wat je de afgelopen weken gedaan hebt. Af en toe is het helemaal niet erg om minder te bloggen, ik hoop dat je je snel weer beter voelt!

 8. sam

  Leuke foto’s, het eten ziet er allemaal lekker uit! Beterschap!

 9. Anna

  Ondanks dat je ziek geworden bent, ziet het er toch uit als leuke weken! En gelukkig werd je pas ziek na het vieren van Kerst, anders zou het echt balen zijn! Beterschap!

 10. Sabrina

  Leuk overzicht! Vervelend dat je je niet zo lekker voelde, hopelijk gaat dat weer beter in het nieuwe jaar. Beterschap!

 11. Maura - YLT

  Was zo gezellig bij je pap thuis! En oaaaah die selfie stick ben ik jaloers op ;) laten we die volgende keer meenemen naar alle feestjes haha.

  Als je weer een beetje trek hebt, maak ik soep voor je! Liefs

 12. Radianto

  Ontzettend jammer dat je ziek was, hopelijk gaat alles nu weer helemaal top! Zo’n pilletjes zou ik ook eens moeten proberen, want als ik eenmaal een verkoudheid te pakken heb, dan kan ik haast niet normaal ademen. Zo’n selfiestick lijkt me trouwens een hilarisch ding, haha.

 13. Suuz

  Beterschap!!!!!!! maar verder wel erg leuke foto’s en fijne momenten!

 14. Xaviera

  Leuke foto’s allemaal, die loempia’s zien er lekker uit! Balen dat je ziek bent, heel veel beterschap gewenst!

 15. Annemieke

  Nu ziek betekent dat je in het nieuwe jaar (hopelijk) weer beter bent en de griep al hebt gehad. Beterschap! Alvast een fijne NYE en tot in het nieuwe jaar.

 16. Romy

  Wat naar dat je ziek was, jammer dat je daardoor weinig van het sneeuw hebt kunnen genieten (ik was stiekem erg jaloers op het sneeuw in het zuiden). Super schattig dat je hondje het pakje niet erg vond en wat ziet je oma er nog jong uit. Een leuk overzichtje! :)

  Oh en je had gevraagd op mijn blog welke verf ik gebruik, ik gebruik aquarelverf van Winsor & Newton. :)

 17. cheyenne

  wat een fijne weken! de laatsten van december gaan altijd zo snel voorbij ook. heel veel beterschap, en alvast een fijne jaarwisseling!
  xo, cheyenne

 18. Anneleen

  Wat een heerlijke eetfoto’s en die foto van jou met je oma is zo schattig en lief! Ik wens je een fijne jaarwisseling toe, zet het jaar goed in! Tot volgend jaar ;)

 19. Zo’n korte blogbreak ken ik, soms heb je het gewoon net iets te druk en met al die fijne feestdagen tussendoor lukt het me ook niet altijd om mn pc aan te zetten. Zo te lezen heb jij in ieder geval een paar mooie en vooral lekkere dagen achter de rug!

Geef een reactie