DIY: Christmas lights

DSC_0133

Afgelopen week kwam ik tijdens het kerstshoppen hele mooie gouden glitter waxinelichtjes tegen. Deze vormden de inspiratie voor de meest simpele DIY ooit: de gouden glitter waxinelichthouders van bovenstaande foto!

Je hebt niet veel nodig voor deze DIY en ze zijn binnen een kwartiertje klaar. Perfect om een koude decembermiddag mee te vullen!

DSC_0122

Benodigdheden

Deze DIY zit zo in elkaar, je hebt er vrij weinig voor nodig. De glazen waxinelichthouders kocht ik voor 29 cent per stuk bij de Action. Glitters en lijm haalde ik bij Pipoos, al heb je deze wellicht nog in huis liggen. Ik gebruikte een combinatie van gewone glitters en glitter figuurtjes zoals hartjes en sterretjes.

Ik was van plan spraylijm te gebruiken, maar toen deze niet voorradig was besloot ik voor gewone alleslijm te gaan en dat werkte net zo goed!

Niet op de foto maar wel erg handig: een krant of een stuk papier om alle losse glitters mee op te vangen.

DSC_0125
DSC_0126

DSC_0127

Stappenplan

Smeer wat lijm uit over de onderkant van het glas. Ik wilde geen strakke lijn dus liet ik de lijm wat naar beneden druipen. Ik strooide wat glitters op een krant en rolde het glas er vervolgens voorzichtig doorheen. Op die manier kun je elk stukje bedekken met glitters.

Glitters direct op het glas strooien kan ook, al merkte ik dat de helft er naast viel. Deze methode werkte voor mij beter.

DSC_0130
DSC_0131
DSC_0134

Eindresultaat

Eventjes drogen, en je waxinelichthoudertjes zijn klaar! Het licht van de vlam wordt weerkaatst door de gouden glitters, waardoor je een mooi warm licht krijgt. Super simpele DIY met groots effect!

Kleine waarschuwing: na deze DIY ligt je hele huis vol glitters. Maar ach, het is toch bijna kerst..

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 37 reacties

 1. Es

  Nou. Dit lijkt mij wel iets dat ik ook wel kan maken. Ziet er echt kerstig uit!

 2. Xaviera

  Wat een leuk DIY! Een makkelijke manier om de kerstsfeer in huis te halen, het ziet er heel gezellig en feestelijk uit :)

 3. Suuz

  Ooh wat onwijs leuk zeg!!! ik ga er eens op uit om dit ook te maken!

 4. Dagmar

  Wauw wat een leuk idee en heel toegankelijk! Superleuk effect, staat heel mooi!

 5. sam

  Leuke simpele diy en met een vrolijk resultaat, leuk!

 6. Anne

  Feestelijk gebeuren! Maar ik vroeg me inderdaad al af in hoeverre je huis dan de komende maanden vol glitter ligt haha ;)

 7. Anouk

  Ah die zijn leuk! Heel mooi met goud en glitters, top voor deze tijd.

 8. Merel

  Wow, wat mooi geworden! Je zegt wel dat het niet fout kan gaan, maar dat kan wel als je Merel heet hoor. Bij mij zouden de glitters óveral, behalve op het glaasje zitten. DIY’s heb ik een tijdje geleden afgezworen. Ik ben gewoon zo intens onhandig.

 9. Anouk

  Super leuk en hoe makkelijk! Alleen een vraagje, gaat de lijm niet smelten door de warmte?

  1. Nee, als de lijm eenmaal opgedroogd is wordt hij hard en vast waardoor hij niet meer smelt. Al heeft dat wellicht ook te maken met de dikte van het glas wat je gebruikt.

 10. Oeee dat ziet er heel leuk uit! Ik ben normaal gesproken niet zo’n fan van glitter – zoveel troep en je vind het overal terug :D – maar misschien ga ik dit wel een kans geven! Ik heb wonderbaarlijk genoeg heel veel glitter thuisliggen en nog wat glazen dingetjes van Sinterklaas dus de benodigdheden heb ik in ieder geval al haha.

  X Jessy

 11. Kimberley

  Simpel en helemaal leuk! Zat er van de week nog aan te denken om dit te doen, maar dan met zilveren glittertjes. Heel leuk!

 12. Dit ziet er echt heel mooi uit! Ik houd echt van dat warme licht van kaarsjes, helemaal leuk als dat dan wordt weerkaatst door die mooie gouden glitters.

Geef een reactie