Filmtips #4

movie_whatif

Deze lange koude avonden lenen zich perfect voor een relaxed filmavondje. De afgelopen tijd keek ik weer een heleboel films, waarvan een paar echte aanraders zijn. Mocht je nog inspiratie zoeken voor je filmavondje: hier is deel 4  van mijn filmtips!

movie_whatif2

What If
Deze film deed me een beetje denken aan 500 Days of Summer. Ook What If gaat over een jongen (Daniel Radcliffe) die diep in de friendzone zit terwijl hij eigenlijk verliefd is op het meisje (Zoe Kazan). En ook What If is een beetje arty, waardoor het begin nogal traag is en het even duurt voordat ‘ie leuk wordt. En ik heb net als bij 500 Days of Summer een girlcrush op de hoofdrolspeelster.

Al met al een echte aanrader als je zin hebt in een romantische en toch luchtige film. Misschien niet de beste film ooit, maar hij is prima voor een doordeweekse avond.

movie_pitchperfect

Pitch Perfect
Deze film heb ik heel erg lang vermeden. Ik heb niet zoveel met musicalfilms, of films over Glee-clubjes. Maar na heel veel goede verhalen besloot ik de film toch een kans te geven, en stiekem vond ik ‘m heel erg leuk! Ik werd er enorm vrolijk van en vond de vele meezingnummers in de film juist erg leuk.

De film gaat over Beca, die in haar vrije tijd nummers mixt en het liefst zou doorbreken als DJ en producer. Maar eerst moet ze van haar vader een jaar college proberen, omdat hij meer vertrouwen heeft in een diploma. Beca sluit zich aan bij een a capella zanggroepje, met al eeuwen hetzelfde repertoire. Gelukkig brengt Beca daar net op tijd verandering in.

De film is niet alleen heel vrolijk maar ook echt grappig. Goed nieuws: volgend jaar komt deel 2 uit!

movie_gooische

Gooische Vrouwen 2
De serie heb ik nooit gevolgd, en de eerste film zag ik pas jaren later. Ik vond ‘m wel geinig, maar ook een beetje saai. Hoe anders is deel 2! De film is ontzettend grappig en zit vol verrassende wendingen. De film begint in de toekomst, waarin we de vier vriendinnen als oude vrouwtjes zien. Vervolgens gaan we terug in de tijd, en ga je door een soort achtbaan van belevenissen.

Claire is terug uit Afrika en totaal veranderd, Roelien wordt ten huwelijk gevraagd terwijl Cheryl’s huwelijk juist op de klippen loopt. Het wisselt zich allemaal snel af, waardoor er niet veel diepgang in de film zit maar je wel lekker doorkijkt. Ik had niet gedacht dat ik deze film nog zou aanraden op mijn blog, maar hij is echt heel erg grappig en zeker het kijken waard.

movie_gonegirl

Gone Girl
Deze vergat ik helemaal te vermelden in de vorige Filmtips! Gone Girl is een erg goede maar heftige film. Hij vertelt het gruwelijke verhaal van een vrouw die haar eigen vermissing in scene zet en de schuld op haar man schuift. De film heeft een erg hoog mindfuck gehalte, precies waar ik van houd.

De vermissing is erg goed doordacht waardoor echtgenoot Nick steeds verdachter wordt. Nick zelf krijgt echter in de gaten dat er iets niet klopt en probeert iedereen van zijn onschuld te overtuigen..

De film heeft een ietwat onbevredigend open einde, maar laat dat je er niet van weerhouden om ‘m te kijken.

 

Nogal een gekke verzameling films deze keer, maar ik vond ze alle vier leuk! Hopelijk heb ik jullie weer wat inspiratie gegeven voor de saaie lange avonden ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Marloes

  Oeh de laatste film lijkt me wel wat! Die ga ik zeker even onthouden!

 2. cheyenne

  wat een fijne tips! what if staat al een tijdje op mijn lijstje, en gone girl moet ik ook nog zien. pitch perfect is inderdaad zo’n film die ik al lange tijd vermijd, maar ik hoor zoveel goeie dingen erover! toch snel maar eens kijken. :)
  xo, cheyenne

 3. Dina

  OOOH JA, het tweede deel van Gooische Vrouwen moet ik nog zien! :)

 4. Dagmar

  Oeeee superleuk! Ik heb deze op mijn lijstje gezet, want ik heb er nog geen van gezien. Heerlijk voor in deze maand :D

 5. Fijne mix van films! Ik wil proberen wat minder te werken ‘s avonds en wat meer leuke dingen te doen. Zoals een goede of juist een foute film te kijken. :D

 6. Marijke

  Jaaaaa, Pitch Perfect! Ik heb de film lang vermeden omdat het zo’n hype was en ik dacht dat het gewoon een domme film zou zijn. Niet dus! Feel good ten top! :)

 7. Ja Pitch Perfect <3 zo grappig. Kijk echt al uit naar deel 2!
  En binnenkort ook nog eens naar Gooische vrouwen. Die Gone girl lijkt me ook echt een goede film, maar ik vind een open einde echt niet fijn. :P

 8. Karin

  Aaaaaah spoiler-alert voor Gone Girl! Mijn collega’s (superfilmfreaks) hebben het er ook veel over gehad, dus hij staat al op mijn lijstje :D

 9. Nanda

  Ben zo benieuwd naar gone girl! Maar wil eerst het boek lezen haha.
  En what if lijkt me ook heel leuk, bedankt voor de tip!

 10. Manon

  What if lijkt me super leuk 500 Days of Summer vond ik ook super en Gone Girl is ook heel goed !

 11. Veerlez

  What if is bij deze gestegen in mijn to watch lijst! Jammer dat hij niet meer draait in Rembrandt!

 12. Xaviera

  Leuke filmtips! Pitch Perfect wil ik nog steeds een keer kijken, die staat al heel lang op mijn watch-list! Gone girl lijkt me heel interessant, ik hou ook van mindfuck films haha.

 13. Jaa! Ik keek laatst ook What if. Mijn vriend zette hem ineens op terwijl hij een hekel heeft aan romantische komedies. Toch net dat artsy sfeertje wat hem zo leuk maakt!

 14. Fleur

  Fijne filmtips! Ik ga woensdag naar Gooische vrouwen 2 en ben ontzettend benieuwd! Lijkt mij zo’n super leuke film!

 15. sam

  Gone girl wil ik wel zien, klinkt boeiend :) nu nog de tijd vinden..

 16. Robin

  Oh ja, nu weet ik weer welke ik nog wilde zien: What if.
  Dank je voor de herinnering! :-)

 17. Jamilla

  Gone Girl heeft niet echt een open einde? En ik vond What If ook leuk!

 18. Anouk

  Oehh ik ga morgen naar Gooische vrouwen 2. Heb er zo veel zin in! Dit was bij ons thuis de enige serie die we met zn alle keken, zo leuk!

 19. Inge

  Ik ben vooral benieuwd naar gone girl. Ga in de kerstvakantie maar eens eerst in het boek beginnen.

 20. Angela

  Het verhaal van Gone Girl is echt ontzettend goed, wat een gigantisch goed bedacht verhaal is dat, echt een aanrader :)

Geef een reactie