Food We Love: Beluga Loves You december editie

DSC_0144

Vorige week maandag bracht ik samen met andere foodies Vanessa, Bettina, Ianna, Esmee en Tessa een bezoekje aan Maastricht. Deze dag stond in het teken van de Decemberbox van Food We Love, die dit keer samengesteld is door chefkok Hans van Wolde van Beluga Loves You.

Ook voor mij is de box nog een verrassing, maar die dag hebben we een hoop hints gekregen. Zo kregen we een heerlijke lunch voorgeschoteld bij tweesterrenrestaurant Beluga Loves You, proefden we echte sterrenbonbons bij chocolatier La Fève en brachten we een bezoekje aan het hippe Townhouse hotel.

De box belooft dit keer een echte topper te worden, met zo’n top chefkok aan het hoofd van organisatie. Ben je nog op zoek naar een origineel kerstcadeautje (of een mooi kerstpakket voor jezelf?), bestel dan zeker de Food We Love box van deze maand. Hij wordt morgen verzonden, dus dan heb je ‘m op tijd in huis. Let op: het is een limited edition, dus op is op!

DSC_0146

Goed, terug naar Maastricht. Ik ben dol op deze stad. Het heeft het bourgondische en het chique van onze zuiderburen, je waant je altijd even in het buitenland. Met familie in Limburg voelt dit als thuis, ik heb goede herinneringen aan deze prachtige provincie. Het is er altijd gezellig en het draait er ook altijd om lekker eten.

Dat was ook precies het thema van de dag: lekker eten. Al is ‘lekker’ misschien nogal een understatement. Wat ik die dag allemaal heb mogen proeven was zo ontzettend lekker dat ik er nu – een week later – nog steeds van kan nagenieten.

DSC_0147
beluga beluga2

Beluga Loves You is gevestigd in een modern pand aan de Maas. Beluga staat al jaren aan de top van beste restaurants in Nederland en bevat maar liefst twee Michelinsterren. Afgelopen jaar gooiden eigenaren Danielle de Boer en Hans van Wolde het roer om en introduceerden ze een nieuw concept en daarbij een nieuwe naam: Beluga Loves You.

Lekker eten is hot, en steeds meer jonge mensen kunnen een goede keuken waarderen. Dineren bij een sterrenrestaurant is niet meer alleen iets voor oude nette dames en heren, althans.. als de prijs het zou toelaten. Dat is precies waar Beluga Loves You op inspeelt: minder details en terug naar de pure basis. Zo kan een menu voor een lagere prijs worden aangeboden, zonder daarvoor op kwaliteit in te leveren.

Ook het interieur is wat losser en hipper geworden. Op die manier wordt een tweesterrenrestaurant opeens een stuk toegankelijker.

DSC_0157 DSC_0175

We werden ontvangen met een glas Cava en een truffelcakeje op een gepofte sesamcracker. Zo wil ik vaker ontbijten! Vervolgens vertelde Hans van Wolde over zijn Beluga en het nieuwe concept. Het was nog best spannend of Beluga Loves You met het nieuwe concept zijn twee Michelinsterren zou behouden, maar dat is helemaal goed gekomen. Onlangs maakte Michelin haar sterren weer bekend, en ook het nieuwe concept is twee Michelinsterren waardig.

DSC_0163
DSC_0164
DSC_0184

We werden geplaatst aan de Chef’s table: een mooie lange tafel met aan de ene kant zicht op de open keuken, en aan de andere kant zicht op de prachtige Maas.

Terwijl we ons nog stonden te vergapen aan de prachtig gedekte tafel (die gouden lepel!) werd het eerste gerecht opgediend: een amuse van brioche gevuld met zwarte olijf en truffel met een flinterdunne cracker met spinazie en bleekselderijchutney. Een klein hapje wat zo weg was, maar toch intens zalig smaakte.

DSC_0187

Door naar de volgende gang, de Chef’s Special: Redstarter tomaatjes met een mousse van Parmezaanse kaas en crackers van zongedroogde tomaatjes en een Parmezaan stengel in heldere tomatensaus met ijskoude pareltjes van basilicum.

Dit was ook gelijk mijn favoriet: de mousse van Parmezaanse kaas was goddelijk (ik ben dan ook dol op kaas), maar vooral de crackers van zongedroogde tomaatjes (zo dun! Hoe maak je dat?) en de ijsparels van basilicum waren verrassend lekker.

DSC_0191
DSC01529_2
DSC_0196

Vervolgens werd het voorgerecht geserveerd: een ceviche van zalm met pompoen op verschillende manieren bereid en yoghurtkaviaar. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo’n viseter ben, met name door de muffe ziltsmaak. Maar hoe anders proeft verse zalm klaargemaakt in een sterrenrestaurant? Zelfs ik vond dit lekker!

Wederom geserveerd op prachtig servies, en ook het gerecht zelf was een waar kunstwerkje met de opgerolde pompoenslierten.

DSC_0202
DSC_0204

Het hoofdgerecht bestond uit een zeegarnaal met appelcompote, mosselen, snijbonen en een bittertje van rood witlof. Wederom verrassend lekker, al was ik iets minder dol op de mosselen.

Maar de combinatie van smaken was goddelijk. Het zoute van de zeegarnaal, het zure van de saus en het zoete van de appelcompote.. Erg bijzonder en ontzettend lekker.

Bij het hoofdgerecht werd een biertje uit de eigen brouwerij uit Stein geserveerd. Een heerlijk witbiertje dat door een klein beetje gember een licht pittige afdronk had. Wederom verrassend tussen alle wijnen door, maar ook erg lekker.

DSC_0218
DSC_0222

Voor we het wisten waren we bij de laatste gang, het dessert, aangekomen. Misschien wel de lekkerste gang van allemaal met bergamot sereh ijs, een dennenappel van Dulce de Leche, frambozen sorbetijs, meringue, blauwe besjes en andere lekkere dingen (op gegeven moment ben ik gestopt met schrijven en gewoon gaan eten. Wat was dit lekker!).

Wederom een fantastische combinatie van smaken, een ware sensatie voor de mond ;-). Ontzettend jammer dat hiermee een einde was gekomen aan het heerlijke bezoek aan Beluga Loves You.

DSC_0227 DSC_0232

Gelukkig was de volgende stop bij Chocolatier La Fève, een echt familiebedrijf onder leiding van Gert Jan. Hier worden de meest lekkere chocolaatjes en bonbons gemaakt, waaronder tien bijzondere bonbons in samenwerking met sterrenrestaurants.

La Fève ontwikkelde samen met tien chefkoks van sterrenrestaurants (waaronder Beluga) stuk voor stuk bijzondere bonbons. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bonbon met groene curry en gember? Klinkt in eerste opzicht misschien niet aantrekkelijk, maar het is de perfecte combinatie van zoet en pittig, waardoor beide smaken in balans blijven.

DSC_0234 DSC_0235 lafeve

Wij kregen een kijkje in de keuken, proefden verschillende soorten chocolades (waaronder pure chocolade van 100% cacao! Wat ik overigens maar droog en bitter vond), en enkelen snoven zelfs als echte junkie’s wat chocola naar binnen!

Natuurlijk proefden we ook verschillende bonbons, allemaal verschrikkelijk lekker en ik denk dat de hint duidelijk was: hier gaan we iets van terug zien in de Food We Love box!

We sloten de dag relaxed af en in het Townhouse hotel, en toen wist ik het zeker: ik moet snel weer terug naar Maastricht! Wil je nou zelf ook een beetje Maastricht en de luxe smaak van een tweesterrenrestaurant in huis halen, bestel dan de Food We Love Decemberbox, samengesteld door Hans van Wolde.

Een lange post met veel foto’s, maar ik wilde niks overslaan. Ik was zo ontzettend enthousiast over deze leuke dag, die overigens mede mogelijk is gemaakt door jullie lieve bezoekers. Bedankt daarvoor!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Bianca

  Ohhh hier wil ik ZO graag (ooit) eens heen! Ziet er prachtig uit en ik ben dol op Maastricht! Wat superleuk dat Hans van Wolde zo betrokken was bij jullie en kwam vertellen!

 2. Es

  Wat een leuke post! Moest erg lachen om die junkies…. Het was hilarisch!

 3. Elianne

  leuk stuk en prachtige fotos!
  wil graag weer een keer samen naar deze gezellige stad! Liefs mama

 4. Sander

  Ziet er echt goed uit Marlous! Zelf één keer bij De Bokkerdoorns** gegeten en dat was ook echt een bijzondere ervaring. Inderdaad jammer dat het vaak zo prijzig is, want anders wist ik het wel..

 5. Ianna

  Super leuk stuk meis en prachtige foto’s! Ik heb vanochtend mijn verslagje online gezet, en kan alleen maar glimlachen (en watertanden!) wanneer ik terugdenk :D Super leuke dag!

 6. cheyenne

  wat super tof zeg! ik heb altijd al eens bij beluga willen eten, nu toch echt snel maar eens doen. :)
  xo, cheyenne

 7. Wilja

  Wat ontzettend leuk! Ik heb zelf ook een keer bij Beluga gegeten en ik wil er snel weer een keer eten als ik zo al die foto’s zie! Het ziet er allemaal zooo lekker uit!

 8. Lizet

  Oh wauw, dit klinkt heel erg lekker! Ik ga toch maar eens bedenken of ik die box wil bestellen, haha. Super lekker!

 9. Yvette

  Gaaf artikel. Een ultieme belevenis zo te horen! Je hebt het heel mooi weergegeven. Het is niet makkelijk om alles te onthouden wat er voorbij komt! Top gedaan.

  1. Dankjewel! Heb alles in mijn schriftje gekrabbeld, maar was inderdaad niet makkelijk om ze bij te houden. Zal vast wat vergeten hebben, maar 1 ding is zeker: het was allemaal heel erg lekker! ;-)

Geef een reactie