DIY: mini pompon letters

DSC_0509

De feestdagen zijn voorbij, de kerstboom kan worden afgetuigd.. tijd voor nieuwe versiering in huis! Ondanks dat de winter pas net begonnen is kijk ik alweer uit naar het voorjaar. Voor je ‘t weet is het alweer april!

Om het voorjaar alvast een beetje in huis te halen maakte ik deze vrolijke pompon letters. Super makkelijk en leuk om te maken! Tegelijkertijd een trip down memory lane, want wie maakte deze pompons niet vroeger op de basisschool?

DSC_0482

Benodigdheden

– garen (ik gebruikte verschillende soorten materiaal: katoen, acryl en polyester. Acryl is door z’n fluffy-heid het meest geschikt voor pompons. Belangrijk is dat je dunne garen neemt voor de mini pompons.)
– een lijmpistool
– houten letters (o.a. te koop bij Xenos)
– schaar
– een vork

DSC_0484

Werkwijze

Vlak na openingstijd stond ik op de stoep van de Xenos, om houten letters voor een leuk woord uit te zoeken. Welk woord wist ik nog niet, maar ik dacht aan iets willekeurig vrolijks zoals ‘happy’ of ‘fun’. Helaas heb ik me moeten beperken tot ‘hi’ door het ontbreken van een heleboel letters. Wees hier dus op voorbereid – of maak zelf letters van karton!

Als kleuter heb ik een heleboel pompons gemaakt. Je wikkelde een stuk wol om een kartonnetje en knipte ‘m vervolgens open en voilá: klaar was je pompon. Voor de mini pompons uit deze DIY gebruiken we een vork als hulpstuk.

diyminipompom

Wikkel het touw om het uiteinde van de vork – afhankelijk van de dikte van het draad ongeveer 20-25 keer. Knip een kort stukje touw af van de zelfde bol, leg hiermee een enkele knoop precies in het midden van het opgerolde garen. Schuif vervolgens de garen van de vork af, trek de knoop strakker aan en leg er een dubbele knoop in. Knip de lussen aan beide kanten open. Wrijf de pompon nu tussen je handen zodat het een bolletje wordt. Geef ‘m nog een laatste knipbeurt zodat het een mooi egaal bolletje is, en klaar is je pompon!

DSC_0493

Ga zo door tot je een heleboel mini pompons hebt. Leg ze af en toe even op de letters, zodat je een schatting kan maken hoeveel pompons je nodig hebt.

DSC_0495

Wanneer je genoeg pompons hebt kun je ze op de letters plakken. Ik gebruikte hiervoor een lijmpistool, zodat de pompons goed blijven zitten. Het was al eventjes geleden sinds ik een lijmpistool gebruikt had, dus het was even klungelen. Vandaar dat dit de enige foto is van dit onderdeel van de DIY, maar ik gok dat jullie een idee hebben hoe het moet ;-)

DSC_0498

En dan zijn je vrolijke pompon letters klaar! Word je er niet gelijk blij van? Ik houd de Xenos in de gaten, zodra ze de letters hebben aangevuld zal ik van mijn ‘hi’ een wat minder willekeurig woord maken. Tot die tijd staat het op mijn plankje als een soort vrolijke welkomstgroet. Hi!

DSC_0508

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Melissa

  Wat een leuk idee! Ik heb nog een kartonnen letter waar ik steeds niet wist wat ik ermee moest doen, maar ik denk dat ik dit ga proberen :)

 2. Hedwig

  Wat leuk! Het ziet er zo vrolijk uit :) en ook nostalgisch, volgens mij heb ik vroeger wel honderd van die pompons gemaakt.

 3. Eva

  Dit is echt te schattig! Ik heb nog zoveel minipompoms thuis liggen van een knutselproject maar geen idee wat ik ermee moet doen, nu wel :)

 4. Danique

  Lekker vrolijk! En inderdaad, vroeger maakten we ze met karton op de basisschool, haha.

 5. Linda

  Wat schattig! Ik dacht trouwens de hele tijd dat de H een M van Marlous was, maar ik snapte steeds niet zo goed wat die I daar dan deed. Tot ik las dat er ‘hi’ staat, haha ;)

 6. Pauline

  Dit is de eerste keer dat ik zoiets zie! Wat ontzettend leuk en schattig zeg!

  Liefs,
  Pauline

 7. Wat een vrolijke letters. Als ik het zo zie krijg ik weer een déjàvu van de kleuterschool dat ik met mijn tong uit mijn mond aan het prutsen was haha….

 8. lieke

  Wat leuk en vrolijk en makkelijk en gezellig. Alles gewoon! Binnenkort maar eens aan de knutsel :)

 9. Rianne

  Wat leuk zeg! Ik denk dat ik binnenkort ook eens aan de slag ga!

 10. Janneke

  Wat leuk! Ik heb een hele hoop van deze witte lettertjes staan, waar ik nog graag iets mee wilde doen. Je brengt me op ideeën. :D

Geef een reactie