Filmtips #6

ft_theoryofeverything

Het druilerige weer van de afgelopen tijd levert een voordeel op: nieuwe filmtips! Ik zag een stuk meer films dan normaal, waarvan sommige zeker aanraders zijn. Het zijn zowel films die nu nog in de bioscoop draaien als wat oudere films.

Staat er in dit rijtje geen film voor jou bij? Bekijk dan mijn vorige filmtips.

ft_imitationgame

The Imitation Game
The Imitation Game gaat over Alan Turing, een wiskundige die de enigma code van de Duitsers probeert te kraken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog coderen de Duitsers al hun communicatie met de enigma machine. Om middernacht verandert de code, waardoor er telkens 1 dag is om de code te kraken.

Alan Turing bedenkt een machine waarmee dit een stuk sneller kan, en kraakt daarmee de enigma code – iets wat later als een van de grootste heldenactie wordt gezien omdat hierdoor de oorlog waarschijnlijk twee jaar eerder is beëindigd.

De film vertelt het verhaal over deze bijzondere Alan en zijn ietwat tragische leven. Het hele project en dus ook Turing’s prestaties moeten geheim blijven, waardoor hij niet de waardering en erkenning krijgt die hij verdient. Na de oorlog wordt hij veroordeeld voor het uitvoeren van homoseksuele handelingen (op dat moment nog strafbaar), waarna hij later zelfmoord pleegt.

Niet per se een hele vrolijke film, maar het is wel een indrukwekkend verhaal dat je zeker gezien moet hebben.

ft_theoryofeverything2

The Theory of Everything
Deze film vertelt het levensverhaal van een andere wetenschapper van de twintigste eeuw: Stephen Hawking. Stephen is een astrofysicus en bijzonder intelligent. Hij studeert aan Cambridge University waar hij zijn grote liefde Jane Wilde ontmoet. Zijn toekomst lijkt veelbelovend te zijn, totdat hij op een dag in elkaar zakt. Hij wordt gediagnosticeerd met de spierziekte ALS, waardoor zijn intelligente brein als het ware gevangen wordt in een lichaam dat niet meewerkt.

Toch komt Stephen heel ver: samen met Jane krijgt hij drie kinderen, en door middel van spraakcomputers blijft hij in staat zijn theorieën verder te ontwikkelen.

Deze film is vooral heel erg mooi. De opnames zijn prachtig, er is goede muziek bij gekozen en het levensverhaal van Stephen Hawking is erg bijzonder. Misschien niet per se een must see voor in de bioscoop, maar hij is zeker het kijken waard!

ft_magicmoonlight

Magic Moonlight
Nog zo’n film met prachtige opnames: Magic Moonlight van Woody Allen. Dit is een perfecte film voor een zondagavond. Het verhaal is niet heel erg spannend, maar de opnames zijn erg mooi en nemen je mee terug naar de tijd waarin de film zich afspeelt: de jaren ’20 van de vorige eeuw.

Wanneer een beroemde Britse illusionist (met artiestennaam Wei Ling Soo) hoort over een zogenaamd medium doet hij er alles aan om haar te ontmaskeren. Hij reist af naar Zuid Frankrijk waar Sophie (het medium) op dat moment bij een bevriende familie verblijft.

Hij brengt veel tijd met Sophie door om haar te betrappen op frauduleuze praktijken. Hij kan echter geen fouten ontdekken en begint te geloven in haar bijzondere krachten. Sophie begint inmiddels wat te voelen voor de gekke Brit die haar overal achtervolgt..

Het is een leuke romantische komedie in art house stijl, waar je wel van moet houden. Ik werd alleen al blij van de mooie opnames in Zuid Frankrijk, en natuurlijk van Emma Stone.

ft_dallasbuyersclub

The Dallas Buyers Club
The Dallas Buyers Club is een biografisch drama dat vele Oscars won (o.a. beste acteur en beste mannelijke bijrol). De film vertelt het verhaal vanRon Woodroof, een drugsgebruiker, vrouwenversierder en homofoob die in 1986 wordt gediagnosticeerd met aids. Hij krijgt te horen dat hij nog slechts 30 dagen te leven heeft.

Hij krijgt het enige legale medicijn wat op dat moment op de markt is, maar merkt dat hij er alleen maar van achteruit gaat. Daarom neemt hij het lot in eigen handen en gaat hij op zoek naar alternatieven. Hij smokkelt allerlei medicijnen vanuit de hele wereld Amerika in. Al snel kloppen ook andere patiënten bij hem aan, en zo start hij onbedoeld een heel bedrijf: the Dallas Buyers Club.

Deze film was de grote winnaar van de Oscars van 2013, en terecht. Het waargebeurde verhaal is erg indrukwekkend, en hoofdpersonen Matthew McConaughey en Jared Leto zijn bijna onherkenbaar. De film duurt vrij lang, maar is zeker de moeite van het kijken waard!

ft_thatawkardmoment

That Awkward Moment
Dan een wat luchtigere film om het rijtje mee af te sluiten: That Awkward Moment. Drie vrijgezelle vrienden uit New York besluiten na verschillende tegenslagen in hun liefdesleven om voorlopig vrijgezel te blijven. Toch blijkt dat moeilijker dan gedacht..

De film begint als een echte ‘bromance’ film, met veel grapjes en seks, maar slaat halverwege om tot een feelgood chickflick. Misschien niet een heel verrassende film, maar wel een van de leukere ‘romkoms’ die ik de laatste tijd zag.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 33 reacties

 1. sammie

  Hm daar zitten leuke films bij! Ik hoop zo dat er binnenkort is meer uren in een dag gaan zitten ;)

 2. Laura

  Ik heb laatst ‘The Awkward Moment’ gekeken, en het is inderdaad een lekkere luchtige film waar je keihard om moet lachen en soms plaatsvervangende schaamte voelt! Haha! Leuk lijstje weer trouwens Marlous!

 3. Merel

  Mooie films allemaal he? Ik heb dit weekend The Theory of Everything gezien en vond hetzelfde als jij: vooral heel mooi. Het is gewoon het verhaal over het leven van iemand. Wel van een heel bijzonder iemand. prachtig gefilmd en waanzinnig knap geacteerd!

 4. Marjolein

  Ik ben echt benieuwd naar The Imitation Game! En stiekem ook wel naar The Awkward moment, want iets van vijf jaar geleden was Zac Efron mijn favoriete acteur, haha.

 5. Sander

  Ik vond The Imitation Game en Theory of Everything beide erg goed. De eerste inderdaad wat meer een bioscoopfilm en de ander wat meer art house, maar allebei sowieso een biosbezoek waard.

  En Dallas Buyers Club blijft natuurlijk een film die je écht gezien moet hebben!

 6. Dina

  Ohh ‘Magic Moonlight’ lijkt me leuk. Thanks voor de tips!

 7. Kimberley

  The Imitation Game lijkt me zó gaaf! De laatste heb ik gezien, vond ik een leuke film :)

 8. Eline

  THe Imitation Game staat echt hoog op mijn watch list! Hele fijne tips. Ik ben wel een avondje zoet ^^

 9. Thanks! Ik ga voor de wat oudere films, want vind het niet veel soeps wat er nu in de bios draait. Go netflix! x

 10. Karlijn

  Ik ben heel erg benieuwd naar The Imitation Game! Het verhaal klinkt interessant en mijn favoriete acteurs spelen er in, dus dat is helemaal goed :)

 11. Ik vond The Imitation Game echt waanzinnig! <3 The Theory of Everything sprak me erg aan, maar vond ik toch ietsje minder. De rest gaan op het lijstje! ;)

 12. Eveline

  Ik heb enkel nog maar de laatste film gezien, leuke nieuwe tips!

 13. Pauline

  The Imitation Game heb ik zojuist gezien, prachtige film! Maar ook wel droevig..

  Liefs,
  Pauline

 14. Janine

  Zaterdag heb ik The Imitation Game gezien, echt een super goede film!

 15. ines

  Ik ben erg benieuwd naar die van Stephen hawking!

 16. Eva

  The Dallas Buyers Club heeft echt zoveel indruk gemaakt, geweldige film! De andere tips heb ik nog niet gezien trouwens, eens kijken of ik dat binnenkort kan doen :)

 17. Mylène

  Ik heb The Dallas Buyers Club op het verkeerde moment gekeken, want ik zat totaal niet op te letten en daardoor miste ik zoveel en vond ik de film uiteindelijk niet zo leuk. Stom en zonde, dus die ga ik dit jaar denk ik nog een keer kijken. De andere films staan op mijn to watch-list of zet ik er nu even snel bij. Goeie tips!

 18. Klaartje

  Het lijken me allemaal hele mooie films! Ga ze allemaal bekijken!

 19. Miron

  Wat een fijn lijstje. Ik ben zelf echt heel benieuwd naar The Imitation Game.. Ben een beetje Benedict Cumberbatch-verslaafd geraakt na zijn rol in Sherlock. Maar ook The Theory of Everything lijkt me mooi om te zien.

 20. Fem

  The Imitation Game is hier in Hamburg afgelopen week eindelijk in première gegaan en ik ben heel benieuwd. Ik ga hem uiteraard kijken in een bioscoop waar ik hem in Originalfassung kan zien, want Benedict Cumberbatch in het Duits, dat gaat hem voor mij dus echt niet worden…
  Van de Dallas Buyers Club had ik nog niet gehoord, maar die lijkt me heel interessant, daarvan ga ik even in de gaten houden wanneer hij hier in de bios is!

 21. Fem

  Oh wacht, Dallas Buyers Club, 2013. Die is zelfs in Hamburg dan al lang en breed vertoond… ;) Maar toch, ga hem opzoeken online.

 22. Dallas buyers club vond ik echt fantastisch en The Theory Of Everything staat nog op mijn lijstje. Vandaag gaat Inherent Vice in prémiere en die lijkt me zó leuk! Alleen moet ik vanavond weer klussen aan mijn trap, dus die zal ik op een ander moment moeten gaan kijken…

Geef een reactie