Hotspot: Cornelis Utrecht

DSC_0547

Ik heb mijn nieuwe favoriete koffietentje gevonden: Cornelis. Gevestigd in een oude kruidenierswinkel vind je dit leuke zaakje waar je terecht kunt voor koffie en thee, een goed ontbijtje en lekkere lunch én een lekker bed. Achter het pand in het oude koetshuis zit namelijk een schattige maisonnette waar je kunt overnachten.

Ik bracht een bezoekje aan deze nieuwe hotspot (ze openden hun deuren slechts 7 weken geleden) en werd gelijk enthousiast. Ze schenken mijn lievelingsthee (Betjeman & Barton), maken koffie van de beste bonen (Bocca) en ze zijn gevestigd in het mooiste stukje van Utrecht: bij mij om de hoek in Buiten Wittevrouwen.

DSC_0521
DSC_0525

Naast lekkere koffie is een goed interieur tegenwoordig ook erg belangrijk. Gelukkig zit het daarmee ook wel goed. Op de muur zit een mooie mosgroene kleur, je zit op hippe vintage schoolstoelen en op de bar staat een mooie oude weegschaal.

De taartjes en broodjes komen uit eigen keuken, lekker vers dus. Wij proefden een havermout-framboos-chocolade plaattaart en die was kruimelig – maar heel erg lekker!

cornelis_utrecht2 cornelis_utrecht3

Cornelis wordt gerund door Bas en Dave, en ook een beetje door de lieve wollige hond Flo die gezellig door de zaak loopt. Het valt op dat de zaak met veel zorg en aandacht is ingericht. Dit zie je terug in het prachtige interieur, maar ook de producten die ze zelf gebruiken en in de zaak verkopen.

In de rekken en planken aan de muur vind je allerlei mooie en lekkere (en hoera: ook veel fair trade!) producten. Denk aan luxe chocoladerepen, bijzondere kruiden en lekkere thee. Voor jezelf of als cadeautje.

cornelis_utrecht DSC_0538 DSC_0542

Maar misschien wel de grootste verrassing van Cornelis is het bijzondere een-kamer-hotel dat zich achter de zaak bevindt. In een voormalig koetshuis vind je een ruime kamer, met een slaapverdieping in de ruimte (hoe romantisch!). Ook beschik je over een eigen keukentje met stadspatio en een badkamer met heerlijke regendouche. Het is dat mijn eigen kamer om de hoek zit, anders was ik hier graag een nachtje blijven slapen..

Het voordeel van overnachten bij Cornelis is dat je de volgende ochtend gelijk voorzien bent van een goed ontbijt en een heerlijk kopje koffie. Maak dus van je dagje Utrecht maar gelijk een heel weekend, en ga langs bij Cornelis!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 33 reacties

 1. Nanda

  Wat een leuke plek! Ik ga binnenkort een dagje naar Utrecht, dan moet ik hier dus een kopje koffie drinken ;)

 2. Marjolein

  Dit ziet er onwijs gezellig uit zeg :D ik kom niet heel vaak in Utrecht, maar ik ga dit zeker onthouden voor het geval ik er wél kom binnenkort.

 3. Klinkt goed zeg! Die vloer is echt prachtig. En haha, inderdaad wat jij al zegt: als ik niet dichtbij zou wonen zou ik er zo een nachtje willen blijven.

 4. Esther

  Oooh, ik woon aan de andere kant van Utrecht. Maar voor deze rijd ik wel een straatje om. Wat een bjoetie! En dan ook nog een fluffige hond, aww!
  Groetjes!

 5. Nina

  Aaah wat ziet dit er leuk uit! Ik woon al bijna twee maanden in Utrecht maar ik heb het zoo druk dat ik bijna geen tijd heb om (delen van) de stad te verkennen, dat ga ik voor de komende weken eens op mijn lijstje zetten!

 6. Caroline

  Wat een leuke hotspot! Volgens mij komen er steeds meer leukere tentjes in Utrecht. Werd de hoogste tijd! :)

 7. Ik ben nu al verliefd en ik ben er nog nooit geweest. Wat ziet dit er geweldig uit! Dank je voor de tip, als ik deze week in Utrecht ben probeer ik er langs te gaan!

 8. Leonie

  Ohhh! Als ik nog een keertje een weekendje Utrecht doe ga ik hier zeker aan denken. Dit soort hotspots doen me altijd denken dat ik naar een grote stad met verhuizen zodat ik iedere dag wakker kan worden met een versbereidde latte en de dag niet meer stuk kan gaan, haha!

  1. Wordt wel een duur grapje dan ;-). Maar dat ‘stadse’ vind ik stiekem ook wel heel leuk. Al is een zelfgemaakt kopje koffie in the middle of nowhere vast ook heel erg lekker ;-)

 9. Maaike

  Jeetje, wat ziet dat er leuk uit! Ook die slaapplaats… Het is dat het maar een halfuurtje met de trein naar Utrecht is haha!

 10. Deisy

  Dat ziet er allemaal echt heel gezellig uit zeg. En wat leuk dat je er zelfs kan blijven slapen: dat zie je niet vaak.

 11. Sabrina

  Wauw, die inrichting is echt perfect! Ik snap dat je blij wordt van deze plek (; En heel erg leuk dat je er kan blijven slapen, het ziet er prachtig uit allemaal!!

 12. Mylène

  Ohhh wat tof zeg. Vooral dat je er ook kunt overnachten. Eigenlijk moet je het gewoon eens een keer doen, ook al woon je om de hoek ;) Dank voor de goeie tip. Ik woon dan wel in Utrecht, maar ken lang niet alles. Sowieso dat ik hier een keer naartoe ga.

 13. Ziet er uit als een leuke hotspot! Ik woon niet meer in Nederland, maar als ik weer eens in Utrecht ben ga ik zeker eens een kijkje nemen. Ik heb ook 4 jaar in Utrecht gewoond als student, dankzij jouw blogs krijg ik toch nog steeds een beetje mee hoe het daar nu is, leuk!

 14. Dina

  Oooh wat een leuke plek zeg! Ik kom niet zo vaak in Utrecht, maar áls ik er eens naartoe ga, dan houd ik dit in gedachte! <3

 15. Anna

  Wat een ontzettend leuk plekje! Ik kende dit nog helemaal niet, nog nooit van gehoord. Goede tip dus! Ga hier zeker eens een kijkje nemen. :)

 16. cheyenne

  ziet er tof uit! ik kan niet wachten om alle nieuwe plekjes in utrecht te ontdekken. hier ga ik snel eens langs! :)
  xo, cheyenne

 17. Francis

  Ah dat ziet er erg leuk en knus uit! Als ik in Utrecht ben, zal ik dit tentje niet vergeten.

 18. Elianne

  leuk! Gaan we de volgende keer lunchen bv 24januari!Liefs Mama

 19. Caro

  O dat klinkt goed en vooral leuk dat je er kunt blijven slapen!

 20. Elisa

  Dit slaan we zeker even op, lijkt me heel leuk om een keer te bezoeken. Mochten we toch richting Utrecht gaan :)

 21. Wat een onzéttend mooi plekje inderdaad. Ik ben verliefd op de kleurstelling. Vooral de muurkleur vind ik geweldig!

Geef een reactie