DSC_0547

Ik heb mijn nieuwe favoriete koffietentje gevonden: Cornelis. Gevestigd in een oude kruidenierswinkel vind je dit leuke zaakje waar je terecht kunt voor koffie en thee, een goed ontbijtje en lekkere lunch én een lekker bed. Achter het pand in het oude koetshuis zit namelijk een schattige maisonnette waar je kunt overnachten.

Ik bracht een bezoekje aan deze nieuwe hotspot (ze openden hun deuren slechts 7 weken geleden) en werd gelijk enthousiast. Ze schenken mijn lievelingsthee (Betjeman & Barton), maken koffie van de beste bonen (Bocca) en ze zijn gevestigd in het mooiste stukje van Utrecht: bij mij om de hoek in Buiten Wittevrouwen.

DSC_0521
DSC_0525

Naast lekkere koffie is een goed interieur tegenwoordig ook erg belangrijk. Gelukkig zit het daarmee ook wel goed. Op de muur zit een mooie mosgroene kleur, je zit op hippe vintage schoolstoelen en op de bar staat een mooie oude weegschaal.

De taartjes en broodjes komen uit eigen keuken, lekker vers dus. Wij proefden een havermout-framboos-chocolade plaattaart en die was kruimelig – maar heel erg lekker!

cornelis_utrecht2 cornelis_utrecht3

Cornelis wordt gerund door Bas en Dave, en ook een beetje door de lieve wollige hond Flo die gezellig door de zaak loopt. Het valt op dat de zaak met veel zorg en aandacht is ingericht. Dit zie je terug in het prachtige interieur, maar ook de producten die ze zelf gebruiken en in de zaak verkopen.

In de rekken en planken aan de muur vind je allerlei mooie en lekkere (en hoera: ook veel fair trade!) producten. Denk aan luxe chocoladerepen, bijzondere kruiden en lekkere thee. Voor jezelf of als cadeautje.

cornelis_utrecht DSC_0538 DSC_0542

Maar misschien wel de grootste verrassing van Cornelis is het bijzondere een-kamer-hotel dat zich achter de zaak bevindt. In een voormalig koetshuis vind je een ruime kamer, met een slaapverdieping in de ruimte (hoe romantisch!). Ook beschik je over een eigen keukentje met stadspatio en een badkamer met heerlijke regendouche. Het is dat mijn eigen kamer om de hoek zit, anders was ik hier graag een nachtje blijven slapen..

Het voordeel van overnachten bij Cornelis is dat je de volgende ochtend gelijk voorzien bent van een goed ontbijt en een heerlijk kopje koffie. Maak dus van je dagje Utrecht maar gelijk een heel weekend, en ga langs bij Cornelis!

Tags: ,

Gerelateerd

33 reacties op “Hotspot: Cornelis Utrecht

  1. Aaah wat ziet dit er leuk uit! Ik woon al bijna twee maanden in Utrecht maar ik heb het zoo druk dat ik bijna geen tijd heb om (delen van) de stad te verkennen, dat ga ik voor de komende weken eens op mijn lijstje zetten!

  2. Ohhh! Als ik nog een keertje een weekendje Utrecht doe ga ik hier zeker aan denken. Dit soort hotspots doen me altijd denken dat ik naar een grote stad met verhuizen zodat ik iedere dag wakker kan worden met een versbereidde latte en de dag niet meer stuk kan gaan, haha!

  3. Ohhh wat tof zeg. Vooral dat je er ook kunt overnachten. Eigenlijk moet je het gewoon eens een keer doen, ook al woon je om de hoek ;) Dank voor de goeie tip. Ik woon dan wel in Utrecht, maar ken lang niet alles. Sowieso dat ik hier een keer naartoe ga.

  4. Ziet er uit als een leuke hotspot! Ik woon niet meer in Nederland, maar als ik weer eens in Utrecht ben ga ik zeker eens een kijkje nemen. Ik heb ook 4 jaar in Utrecht gewoond als student, dankzij jouw blogs krijg ik toch nog steeds een beetje mee hoe het daar nu is, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *