Print Studio instagram calendar

socialprintstudiocalendar

Voor het nieuwe jaar was ik op zoek naar een nieuwe kalender. Tegelijkertijd zat ik er al een tijdje over te denken om mijn instagramfoto’s af te laten drukken. Gelukkig vond ik de perfecte oplossing: een instagram kalender!

Via Print Studio kun je jouw instagram foto’s omtoveren tot een mooie kalender. Het leuke aan deze kalender is dat hij niet alleen praktisch is (want: het is een kalender), maar je hebt ook gelijk allerlei afdrukken van je mooiste instagramfoto’s, in polaroidvorm.

Ik mocht een eigen kalender samenstellen, en laat jullie graag zien hoe leuk het eindresultaat is geworden.

printstudio
printstagram

Het maken van de kalender is vrij simpel. Je logt in met je instagram account en kiest een sjabloon voor je kalender. Er zijn drie mogelijkheden: de datum over de foto heen, de datum linksonder in de hoek of zonder datum. Wanneer je geen datum toevoegt heb je eigenlijk gewoon een groot memopad met je instagramfoto’s, ook leuk!

Vervolgens selecteer je de foto’s die je voor je kalender wilt gebruiken. Wanneer je nog geen 365 foto’s (het aantal dat nodig is voor de kalender) op instagram hebt staan is dat geen probleem, enkele foto’s zullen dan gewoon dubbel worden gebruikt.

DSC_0569 DSC_0570

Een week later had ik de kalender al in huis, stevig verpakt in een doosje. Wat een enorme stapel he? Het zijn dan ook 365 foto’s. Het formaat (8,5 bij 7 cm) oogt wat klein: van mij hadden de foto’s nog best iets groter mogen zijn zodat je ze ook als postkaart kon sturen. Al zijn deze mini polaroids wel erg schattig, en plak je deze makkelijk in je agenda.

DSC_0571

De kwaliteit is zeer goed. Zoals je ziet zijn de kleuren helder, en de foto’s scherp. Het papier is stevig en heeft een mooie matglanzende finish.

De kalender werkt als een gewoon memoblok: je scheurt de foto’s er makkelijk af, zonder dat je schade aan de foto brengt.

DSC_0580

En dat is maar goed ook, want deze polaroids zijn veel te leuk om zo maar weg te doen! Waar je bij een normale kalender elke dag de pagina afscheurt en weggooit, begint hier de pret pas echt. Zo heb ik expres wat foto’s van vrienden gebruikt voor mijn kalender, zodat ik hen een leuke polaroidfoto kon geven. Of wat dacht je van het mini-kaartje, zoals hierboven op de foto?

Op de witte rand onder de foto is nog genoeg plek om een leuk berichtje te schrijven. Op die manier krijgt je kalender een tweede leven! Een ander idee is om al je foto’s aan de muur te hangen met washi tape, of je agenda mee vol te plakken.

socialprintstudiocalendar2

En dat vind ik dan ook het leukste aan deze kalender: hij staat niet alleen heel erg leuk in huis, maar op deze manier heb je ook gelijk 365(!) afdrukken van je mooiste instagramfoto’s.

Een kalender kost $40, wat ik een goede prijs vind voor de kwaliteit en het aantal afdrukken die je er voor terug krijgt. Mocht je nou zelf ook graag een kalender willen maken van je eigen instagramfoto’s dan heb ik goed nieuws: de eerste 20 lezers die een mail sturen naar hello@socialprintstudio.com o.v.v. lastdaysofspring krijgen $5 korting op hun bestelling.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 36 reacties

 1. Tineke

  Ik vind het er heel gaaf uit zien, maar vind 40 dollar toch net te veel! Wel heel leuk ook als cadeautje voor iemand! (Maar ik weet niet of je dan op andermans instagram zou moeten inloggen :p )

 2. Eline

  Wat een leuk idee zeg, en die mini polaroid foto’s zijn zo schattig! Zou er zelf geen 40 dollar aan uitgeven, maar het is wel geweldig bedacht natuurlijk.

 3. Anne

  Ah, dit is inderdaad wel heel leuk :) Ik dacht meteen ‘ah, wat zonde dat je de foto’s dan afscheurt en weggooit’.. Maar natuurlijk, dat doe je niet, haha.

 4. Susanne

  Ik zit al een tijdje te denken om polaroid foto’s van Instagram als een soort van slinger op m’n muur te hangen. Maar ik moet eerst even wat meer foto’s maken anders heb ik alles wel 20 keer dubbel haha!

 5. Dionne

  Ziet er echt heel tof uit. Leuk om je herinneren zo te bewaren!

 6. Anouk

  Wat een gaaf idee! Had ik dit maar eerder geweten, de kalender hangt al :( maar het is sowieso leuk om je instagram foto’s uit te printen

 7. Frauke

  Waaauw ik vind het er echt súper leuk uitzien! Normaal zou ik zo’n dingen zelf printen, maar 365 foto’s is wel een beetje heel veel zo te zien haha. De prijs valt dan eigenlijk wel mee, lijkt me ook een leuk geschenkideetje! Tof zo met die tekst erbij geschreven ook! X

 8. Iris

  Super leuk idee dit! Ik moet ook echt meer foto’s printen van gezellige dingen ipv alleen mijn fotografie, haha :)

 9. Eline

  Wat een ontzettend leuk idee!! Zelf vind ik het ook net te duur, maar het ziet er wel leuk uit! X

 10. Veerlez

  Oeehw wat leuk! Ik heb zelf heel veel instagram foto’s uitgeprint en door mijn huis gehangen, wellicht is dat combineren met een kalender ook wel een leuk idee :)

 11. Lauriëtte

  Ziet er heel erg leuk uit! En niet duur voor zo’n grote hoeveelheid foto’s! :) Fijne zondag!

 12. Sabrina

  Ah wat een super leuk idee! Het resultaat ziet er heel er mooi uit (:

 13. lisa

  Leuk concept zeg! Inderdaad leuk dat het niet alleen een kalender is, maar daarna nog voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden!

 14. Evelien

  Aah wauw, dit ziet er echt heel tof uit. Super leuk om te geven (of te krijgen) ook.

 15. Sanne

  Wauw, dit is echt mega leuk!
  Super tof, je eigen foto’s als scheurkalender. En die wil je zeker niet weggooien nee!

 16. Laura

  Aaaaah wat leuk! Ik krijg meteen zin om zo’n 365-dagen-photochallenge te doen op instagram en dan daarna zo’n kalender te bestellen met alle foto’s :) X

 17. Isabella

  I love this! Wat een super idee, ik wil meteen zo’n kalender bestellen:)

 18. Kimberly

  Wauw, wat tof!! Ik had hier dus nog nooit van gehoord, leuk dat je ons kennis er mee laat maken. Enne, jouw foto’s zijn ook zoooo mooi. Maar ja, dat liet ik je ook al weten ivm je diary ;)

 19. sammie

  Wat een super leuk idee! Dat ga ik doen! Thanks voor het delen!

 20. Marcella

  Wat een onwijs gaaf idee zeg! Ik vind het echt tof, een mooi item voor in (mijn nieuwe) huis. Ik ga ook eens wat moois in elkaar knutselen. Leuk leuk!

 21. Els

  wow wat een leuk idee, ik houd hem in mijn achterhoofd voor volgend jaar

 22. Carmen

  Echt een heel tof en origineel idee, en erg leuk ook om cadeau te doen! Liefs, X

Geef een reactie