Recept: zoete aardappelsoep met geitenkaas

DSC_0516

Het is nog niet eens zo heel lang geleden sinds ik voor het eerst een zoete aardappel proefde. Inmiddels ben ik er gek op en eet ik ze regelmatig. Als frietjes, als puree maar ook als soep! Zoete aardappelsoep is heel erg lekker en ook niet onbelangrijk: super simpel om te maken.

Vandaag een recept voor heerlijke zoete aardappelsoep met geitenkaas.

Ingrediënten

(voor 3/4 koppen soep)
– 2/3 zoete aardappels. Wanneer je grote exemplaren kiest heb je waarschijnlijk genoeg aan 2 stuks
– 1 liter groentebouillon
– 2 knoflookteentjes
– 3 sjalotten
– geitenkaas (dit is een beetje afhankelijk van smaak, ik doe graag 2 schijfjes in m’n kom maar minder geeft ook al genoeg smaak)
– peper en peterselie naar smaak

Bereiding

Maak alvast de bouillon klaar door het water te koken en daar bouillonblokjes aan toe te voegen. Snipper ondertussen de knoflook en de sjalotten. Snijd vervolgens ook de zoete aardappel in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm (maak het je staafmixer niet te moeilijk ;-)).

Zet een soeppan op laag vuur, doe wat olie in de pan en voeg de knoflook en de sjalotten toe. Fruit deze eventjes totdat ze glazig zijn. Voeg vervolgens de zoete aardappel toe en draai het vuur iets omhoog. De bouillon moet intussen klaar zijn, deze mag in de pan erbij. Doe de deksel op de pan en laat de soep even koken.

Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg nog wat peper toe naar smaak, en serveer met geitenkaas en peterselie. De geitenkaas kun je zo in het soepkommetje brokkelen, en maakt er het perfecte comfortfood van. Door de warmte van de soep zal de geitenkaas lekker smelten en goed mengen met de soep. Mmmm!

DSC_0519

Tags: , , ,

Gerelateerd

34 reacties op “Recept: zoete aardappelsoep met geitenkaas

  1. Met kerst bij de familie van mijn vriend hadden ze ook zo’n soep gemaakt, ik vond het echt heel lekker! Dit recept ga ik dan ook zeker onthouden om zelf een keer te maken

  2. Oeh! Ik ben een groot fan van soep en deze lijkt me heel erg lekker! Ik heb er een soort doel van gemaakt om vaker zelf soep te maken en deze heb ik op mijn lijstje gezet! :) Bedankt voor het recept!

  3. Heerlijk! Ik ben dol op zoete aardappel. Op mijn blog staat een lekker recept voor kruidige pompoensoep met zoete aardappel. Hiervoor rooster je de zoete aardappel met pompoen eerst met specerijen in de oven. Smullen!

  4. Via Bloglovin ben ik op je site terecht gekomen en ik ben wat artikelen van je aan het lezen. Nu kwam ik dit recept tegen en daar moest ik toch wel even een reactie op achterlaten. De combinatie zoete aardappel met geitenkaas, dat moet ik gewoon een keer maken! Geitenkaas doet het in mijn ogen altijd goed. Of het nu verwerkt zit in een salade, op een broodje of een soep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *