Tag: Back in time

backintime
Nostalgisch als ik ben, blader ik nog vaak door mijn eigen archieven. Oude artikelen teruglezen (en soms dingen herontdekken!) maar ook oude layouts bekijken.. het voelt een beetje als door oude fotoalbums bladeren.

Het leek me leuk om eens al deze ‘opgravingen’ op een rijtje te zetten, en daarom bedacht ik een tag als excuus. Ja, ik – degene die tags meestal vermijdt – bedacht zelf een tag. De tag: back in time. Lees verder en ga mee terug in de tijd!

DSC_0082

1. Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?

Ik blog al ruim 10 jaar, mijn allereerste blog heette ‘Wat zou je doen’. Eh juist. Vroeger was ik ook al erg creatief met het bedenken van namen voor blogs. Een van de eerste stukjes die ik schreef (vol spelfouten) ging over pepernoten (let ook op de prachtige layout).

Daarna heb ik nog vele blogs gehad via web-log, om uiteindelijk in 2010 te beginnen met Last Days of Spring via Blogger. Het eerste artikel op deze blog is nog gewoon terug te vinden in de archieven, en schreef ik op 12 september.

In het begin had mijn blog een hoog tumblrhipster-gehalte, met veel analoge foto’s en mooie quotes. Pas later kwamen de recepten, interieurs en DIY’s. In het begin schreef ik vooral voor mezelf (als een soort uitlaatklep), toen de bezoekersaantallen omhoog gingen begon ik me ook op de lezer te richten.

2. Waarom begon je met bloggen?

Als kind was ik altijd aan het schrijven. In het artikel ‘Hoe ik een blogger werd‘ vertelde ik daar al over. Het was dus niet zo gek dat ik ergens in 2004 besloot om dit schrijven voortaan online te doen. Toen ik voor Sinterklaas in 2005 mijn eigen computer kreeg was het hek van dam en schreef ik elke dag een stukje op mijn blog.

Waarom ik dan precies ben begonnen met bloggen? Geen idee. Omdat ik het leuk vond? Om dat ik graag schreef? En wellicht omdat ik graag dingen met anderen deel. Dat zijn ook de redenen waarom ik nog steeds blog. Helaas is er niet een specifiek moment of gebeurtenis waardoor ik ben gaan bloggen.

3. Welke layouts heb je gehad?

Laat ik me voor deze vraag beperken tot mijn huidige blog, Last Days of Spring. Ik heb helaas niet zoveel screenshots van oude layouts, dus ik heb een beetje moeten zoeken in oude backups waardoor sommige screenshots er wellicht wat gek uit zien. Maar here we go, a trip down memory lane:

4983538979_b2b8df7b3e_b

Layout 1, de hipster layout
Toen ik mijn blog net startte was mijn layout heel erg eenvoudig. Dit was de kopfoto (een analoge selfie gemaakt met selftimer!), en verder was mijn layout zwart wit en gebruikte ik het lettertype courier new. Zijn er nog lezers die deze layout herkennen?

5776504144_527cd5f15e_b

Layout 2, de koraalkleurige layout
Vervolgens had ik een oranje-roze layout, met bovenstaande foto als kopfoto. Wat best onpraktisch was, want wanneer je mijn blog opende zag je alleen deze foto. Pas wanneer je naar beneden scrollde zag je de rest.

layout3

Layout 3, de blauwe typemachine
Dit is het eerste screenshot wat ik terug kan vinden via het webarchief. De lettertypes kloppen niet helemaal (ik zou nooit voor het lelijke Times New Roman gaan. Waarschijnlijk was het nog steeds courier new), maar het geeft je een beeld. De kopfoto maakte ik zelf, en ik was erg trots op die foto!

layout4

Layout 4, de roze typemachine
Vervolgens ging ik van blauw naar roze, en maakte ik een menubalk die overliep in de kopfoto. Wat ben ik daar lang mee bezig geweest, maar het resultaat mocht er zijn. Zoals je zag zat ik ook midden in mijn washi tape fase, haha.

Layout 5, watercolor 
Hier kon ik helaas helemaal geen enkel plaatje meer van terugvinden. Het was een layout waarbij ik allerlei photoshopbrushes in de vorm van aquarelverfspetters had gebruikt.

blog

Layout 6, de getekende layout
Voor deze layout tekende Paleumber mijn header. Ze deed ook de layout van A Flood of Memories (niet meer actief maar nog wel online). Deze ontwierp ik zelf, maar liet ik haar uitwerken omdat ik zelf niet zo’n tekentalent was. Ik was erg tevreden over deze layout omdat hij heel erg uniek en ‘eigen’ was.

Layout 7, de voorloper
Toch neigde ik naar wat strakkers, en maakte ik uiteindelijk deze layout. Hierop is ook mijn huidige wordpress layout gebaseerd, en ik ben er nog steeds erg tevreden mee!

4. Wat was het allereerste perspakketje dat je mocht ontvangen?


Dat was mijn Rayban Clubmaster zonnebril. In juli 2011 stond hij nog op mijn wishlist (“maar dan de €10 look-a-like van de Zipper”), een maand later kreeg ik opeens een zonnebril toegestuurd. Bizar! Ik ben er nog steeds erg blij mee en draag ‘m vaak.

Ik heb er overigens niet eens over geschreven, haha. Ik geloof dat het in ruil was voor een tijdelijke banner op mijn blog.

5. Wat is je favoriete artikel van eigen hand?

Hier moet ik even over nadenken. Eind vorig jaar plaatste ik mijn meest gelezen artikelen uit 2014, en eigenlijk kan ik daar maar moeilijk uit kiezen. Het afgelopen jaar heb ik me gefocust op mooiere foto’s, betere teksten en leukere artikelen en het resultaat zijn die 9 favorieten.

Als ik dan moet kiezen is het denk ik het artikel ‘Bloggen, wat kost dat?‘ omdat ik niet alleen heel tevreden ben over dat artikel maar ook de reacties op het artikel erg positief waren.

6. Welke blogger is je grote voorbeeld?

Een van mijn favoriete blogs is A Beautiful Mess. Ze leveren altijd originele content met mooie foto’s. Ze schrijven over allerlei verschillende onderwerpen, en die afwisseling zie ik graag op blogs.

Ik heb ook enorm veel bewondering voor de passie die ze hebben voor het bloggen, en hoe ze dit hebben weten om te zetten in grote (doch integere) business. Hoewel ik niet per se de intentie heb om van mijn blog mijn baan te maken zie ik ABM wel als het perfecte voorbeeld.

7. Wanneer je alles over zou mogen doen: wat zou je anders doen?

Op zich vind ik de hele ontwikkeling die je doormaakt als blogger (zoals bijvoorbeeld de steeds mooiere layouts, en nieuwe onderwerpen om over te schrijven) juist heel leuk. Ik ben blij dat ik stukje bij beetje tot de (in mijn ogen) perfecte blog kom.

Wel heb ik af en toe spijt van mijn naam – Last Days of Spring. Het is te lang om te gebruiken als username op social media, velen van jullie kunnen ‘m niet onthouden (dat merk ik aan de zoektermen ‘last spring blog’ etc) en het slaat eigenlijk nergens op. Het voelt altijd een beetje suf om mijn blog te introduceren, omdat mensen vervolgens nog steeds geen idee hebben waar deze blog dan over gaat.

Gelukkig ben ik er inmiddels wel aan gewend, en zou ik ook niet meer willen ruilen. De naam hoort bij me, en dat hij niet op de inhoud slaat van de blog is ook wel makkelijk: dan kan ik schrijven over wat ik maar wil!

 

Dit waren de vragen! Mochten jullie naar aanleiding van dit artikel nog andere vragen hebben: shoot! Dan zal ik ze beantwoorden in de comments. Verder ben je vrij om de back in time tag over te nemen (link wel even terug naar dit originele bericht) maar in het bijzonder tag ik:

Lonneke, omdat ik weet dat zij ook al jaren blogt
Daniëlle, ook zij blogt al een hele tijd
Iris, ondanks dat ik haar al een hele tijd volg ben ik toch benieuwd naar haar eerste blogs en layouts
De Groene Meisjes, hen volg ik juist nog helemaal niet zo lang en daarom ben ik erg benieuwd!

Hieronder nog eens alle vragen van de back in time tag op een rijtje zodat je ze makkelijk kunt kopiëren:
– Wat was de allerleerste blog die je ooit schreef?
– Waarom begon je met bloggen?
– Welke layouts heb je gehad?
– Wat was het allereerste perspakketje dat je mocht ontvangen?
– Wat is je favoriete artikel van eigen hand?
– Welke blogger is je grote voorbeeld?
– Wanneer je alles over zou mogen doen: wat zou je anders doen?

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 53 reacties

 1. cheyenne

  wat leuk om zo eens terug te kijken! die pepernoten-post is echt super tof haha. :)
  xo, cheyenne

 2. Dina

  Cool, zelf een tag verzinnen. Leuk om te zien welke layouts je allemaal hebt gehad, ik zou dat helemaal niet meer weten!

 3. Naomi

  Wat een leuke tag! Echt heel leuk verzonnen, misschien ga ik hem binnenkort ook wel invullen (ookal blog ik nog niet eens een jaar) Die pepernotenpost is zo lief. En ik onthoud je naam wel hoor, vind hem prachtig!

 4. Wat leuk om te lezen! Ik blog nu 2 weken ongeveer… Een broekie in blogland ben ik nog :) Daarom juist leuk om over jouw begin te lezen en vanuit waar je verder bent gegroeid. Je naam spreekt mij juist aan, het maakt nieuwsgierig!

 5. Anne

  Wat een leuke tag is dit! Ook tof om al je vorige layouts te zien :) Ik zou willen dat ik de mijne nog kon terugvinden uit mijn Livejournal-tijd of überhaupt vorige layouts.. Maar ik was nooit echt zo slim om daar even een screenshot van te maken, hihi.

 6. Pauline

  Leuke tag om te lezen! Wat goed dat je destijds screenshots hebt gemaakt van de lay-outs, zelf had ik er waarchijnlijk niet aan gedacht haha. Je huidige lay-out vind ik ook echt prachtig! Fijne kleuren :-).

  Liefs,
  Pauline

 7. Caroline

  haha, leuke blog over de pepernoten! Ik herken al je lay-outs wel, wordt steeds leuker ja :)

 8. Senna

  Leuke tag! Leuk om de verschillende lay-outs te zien. Ik verander regelmatig van lay-out, maar ik heb volgens mij nooit screenshots gemaakt, dus die zijn voor altijd verloren.

 9. Kim

  Wat een leuke tag zeg! Super leuk om alle oude layouts terug te zien, aangezien ik blog nog niet zo lang lees. Je ‘Hoe ik een blogger werd’ ben ik nu aan het lezen ;-)

 10. zo leuk om te zien, die pepernoten post haha echt te grappig! ik ben ook al door megaveel layouts en blogs gegaan maar ik weet niet eens meer hoe ze heten… had vroeger elke week een nieuwe geocities :P

 11. sammie

  Leuke tag heb je er van gemaakt! Leuk om al die oude layouts te zien :)

 12. tineke

  Wat een gave tag is dit! Ga ik eventjes onthouden..
  Wat stoer ook dat je die rayban opgestuurd kreeg! En je eerste layout herken ik nog! ;)

 13. Danielle

  Hahaha ik ging nietsvermoedend deze blog lezen, zie ik ineens dat je mij hebt getagd ;) En oh shit… dan moet ik dus mijn eerste blogpost delen… AAAHHH!! Hahaha… Ik ga er snel mee beginnen :)

 14. Danielle

  PS. superleuke tag trouwens en nog leuker om jouw ontwikkeling ook te zien. Ik moest net weer lachen om je blog over die pepernoten. Mijn eerste blog was al niet veel beter. Hoe kwamen we erbij, met die spelfouten?! En je layout is toch wel steeds beter geworden hoor! Liefde voor jou en je blog!

 15. Angelina

  Wat superleuk om te lezen en zien! En dat je ook screenshots hebt haha, dat heb ik nooit gedaan, maar wel leuk om het eens terug te zien.

 16. Anouk

  Super leuk om een aantal layouts op een rijtje te zien! En om meer over je blog te weten te komen

 17. Yara Miora

  Oh wat leuk! Ik zou hem zo in willen vullen maar ik blog nog veel te kort om deze vragen te kunnen beantwoorden ;)

  Liefs,
  Yara

 18. Anna

  Super leuke tag zeg! En wauw, wat heb je allemaal mooie lay-outs gehad, en wat veel ook! Tof om dat te zien.

 19. Marcella

  Jeetje, jij blogt ook al zo lang, wat tof! Ik zit ook al op zo’n 11 jaar en Lonneke ken ik vanaf het begin. Zo leuk! Gaaf om jouw layouts door de jaren heen te zien veranderen. Echt een toffe tag, ik heb ‘m ook bij mijn concepten gezet!

  1. Leuk! Ben benieuwd naar jouw antwoorden! Als ik terug kijk naar die oude blogjes kan ik via de reacties nog wel wat usernames terugvinden, maar die blogs bestaan natuurlijk allemaal niet meer. Ben altijd heel benieuwd of ze nog steeds (onder een andere naam) bloggen. Vond het ook zo leuk toen ik Lonneke terugvond! Die volgde ik namelijk 10 jaar geleden ook al :-)

 20. Sabrina

  Wat super leuk om een tag te starten! En wauw, wat blog je al lang, dat wist ik helemaal niet! Leuk dat je ook screenshots van je layouts hebt (:

 21. Veerlez

  Wat een heerlijke tag, ik heb nog best veel screenshots uit 2005/2006 toen ik een website had of mijn begin layout in 2008 :) Ik ga binnenkort ook maar eens rondneuzen in mijn blog historie :)

 22. Inge

  Leuk overzicht van je layouts! Grappig om dan zo het verschil te zien tussen toen en nu. Wat blog je trouwens al lang, wauw!

 23. Suzanne

  Was de spelfout ‘genootzaakt’ niet gewoon een leuke woordgrap met oog op ‘t onderwerp van je blog?

 24. Leuk om al die verschillende layouts te zien. Ik verander de mijne beetje bij beetje, maar de header is altijd hetzelfde gebleven. Maar als ik nog een keer een grote verandering doe, zal ik eerst een screenshot maken. :)

 25. kelly

  Wat leuk om te lezen! En vind al je layouts erg mooi!! Vooral die met de typemachine! Lekker kleurrijk! Ik denk dat al deze keuzes ook weer staan voor de periode hoe je toen in het leven stond? Of voelde? Ik heb ook zo’n lange naam, maar gelukkig geen spijt van. Hoe kom je trouwens op je blog naam? Ik vind het wel een hele mooie titel!

 26. Sandrijn

  Leuk om je ontwikkeling te zien als blogger Marlous! Ik als groen blaadje vind dat helemaal leuk om te zien, en ben heel benieuwd hoe mijn artikel er over 5 jaar uit zal gaan zien.

 27. Shifra

  Wat een leuke tag! Ik vind layout 4 érg mooi! Het zou (als je hem nu nog zou willen gebruiken) natuurlijk wat opfrissing nodig moeten hebben, maar ik vind hem zo lieflijk en gezellig staan! Zonder af te doen aan je huidige layout, ik vind hem lekker clean en goed passen bij je artikelen. :)

 28. Shifra

  Oh en trouwens, wat grappig! Ik zie nu pas het ‘basisboek journalistiek’ liggen. Dat is het boek wat ik in het eerste jaar van mijn opleiding journalistiek toentertijd kreeg! (ik vond het zwaar verouderd en oersaai. Ik geloof dat het nu al niet meer op de boekenlijst staat. Maar misschien is dat ook omdat mijn opleiding er al zo op gericht is. ).

 29. Lonneke

  Ik vind trouwens dat je geen spijt hoeft te hebben van de naam. Ik vind hem erg mooi. Ik geef toe dat ik ook wel eens heb moeten Googlen, maar de meeste mensen slaan hun favorieten toch op.

 30. Mylène

  Haha jouw allereerste post met layout. Al die uitroeptekens!!! Leuk om te zien. En ook leuk om te zien hoe jouw layouts zich ontwikkelen :)

  1. Haha ik betrap mezelf nog steeds op overmatig uitroeptekengebruik. In mijn eigen eindredactie zijn er altijd heel wat uitroeptekens die veranderd moeten worden naar een punt. Maar ik ben ook altijd zo enthousiast! ;-)

 31. lisa

  Super leuke tag! Ik geloof dat ik jouw eerste layout herken. Maar dat kan ook zijn omdat ik stiekem hoop dat ik je al zo lang volg, haha!

 32. Superleuke tag, ik vind het ook alijd heel leuk om te zien wat anderen hun vorige layouts waren enzovoort. En dankzij jou krijg ik het nu op verschillende blogs te zien! :-) ik zou hem zelf ook graag doen maar ik blog nog maar een jaar, dus weet niet of het al veel zin heeft… Misschien doe ik hem al eens en binnen enkele jaren nog eens opnieuw of zo ;-)

 33. Heb de link erin gezet hoor :D Vind de tag super leuk bedacht!

  En lol @ de uitroeptekenscomment hierboven, ik moet ook altijd uitroeptekens schrappen (en dan nog houd ik er veel over :P)

 34. Els

  Leuk om te lezen, ik heb nog een lange weg te gaan

 35. Maike

  OMG haha dit was geweldig om te lezen! Ik lees je blog al sinds een paar maanden nadat je LDoS oprichtte en kom nog steeds met veel plezier terug! Samen met Fashiable en Myownvogueworld was jouw blog één van de eerste die ik toen las en dankzij jouw blogtips volg ik er nu nog véél meer. Zo grappig om je oude layouts weer eens te zien!

  Fijne dag vandaag en liefs,
  Maike

Geef een reactie