TGIF: welcome to the weekend 02

tgifweekend

Het is januari: het normale leven is weer begonnen. Stiekem staat mijn kerstboompje nog, maar dat is meer uit luiheid dan gezelligheid. Gelukkig staat het weekend voor de deur, tijd zat om ‘m eindelijk op te bergen.

Ook genoeg tijd om blogjes te lezen en reacties achter te laten. Een van mijn goede voornemens dit jaar is om vaker reacties achter te laten op leuke blogs. Ik kan zelf reacties ook heel erg waarderen (mits ze niet inhoudsloos zijn en slechts ter promotie van eigen blog), dus waarom niet zelf meedoen? Uit die lurkermodus komen!

Mocht je het ook een interessant voornemen vinden: ik heb weer een heleboel leuke blogposts voor jullie verzameld, kun je gelijk aan de slag met reacties achterlaten ;-)

Behind the scenes
Een ander ‘blogvoornemen’ was om dit jaar de nadruk te leggen op kwaliteit i.p.v. kwantiteit. De afgelopen maanden is de blogwereld steeds commerciëler aan het worden, en ik vind het lastig om daar een juist standpunt in te vinden.

Enerzijds vind ik het tof dat mensen van hun hobby kunnen leven en vind ik het ook fijn om af en toe wat terug te verdienen aan mijn blog. Maar ik merk wel dat er veel blogs zijn die vooral de nadruk leggen op het geld verdienen, en vaak afgeraffelde artikelen schrijven. Het is ook lastig met de ‘druk’ die er inmiddels om het bloggen heen hangt.

Ik heb besloten om daar niet aan mee te doen en niet meer zo vaak te updaten, maar wél met leuke en uitgebreide artikelen te komen. Meer inhoud, eigen foto’s en geen snel in elkaar geflanste artikelen. Ik hoop dat jullie je er in kunnen vinden. Ik geloof namelijk dat je aandacht verdient met de kwaliteit die je biedt, en niet met het aantal updates.

Betekent overigens niet dat ik tegen advertorials ben, je zult ze hier wellicht ook af en toe voorbij zien komen (zoals b.v. eerdere samenwerkingen met Max Havelaar). Zolang ik maar oprecht en authentiek blijf (daar waak ik voor ;-)) komt het wel goed, denk ik zo.

Dan nog een ander leuk achter de schermen-nieuwtje: een tijdje terug werd ik door Hedwig geïnterviewd over mijn blog en ‘mijn’ Utrecht. Het is een leuk stukje geworden vind ik zelf, je kunt het hier terug lezen. Bovenstaande foto werd gemaakt door Anna.

Freebie

Yeaahhhh Wie Is De Mol is weer begonnen! Ik volg het nu al jaren, en ben groot fan. Ik ben niet mega fanatiek hoor, alleen het jaar dat Patrick de mol was zat ik vanaf het begin af aan goed. Maar dit jaar zit ik weer op het goede spoor, ik voel het. Het is Margriet jongens. Gelukkig ontwierp Olga een handig invulschema voor alle molloten, om zo je verdenkingen bij te houden. Het gratis mollenboekje download je hier.

Font + Quote
quote_wildcrazy

Dit keer een ander font dan jullie van me gewend zijn. Alleen maar sierlijke handgeschreven fonts wordt ook een beetje saai. Daarom vandaag een lekker gek font: Wild Crazy, dat hier gratis te downloaden is. Met een bijpassende grappige quote ;-)

Favorite blogposts
– Dit artikel over bloggen van Lonneke. Om schrijft precies het ‘dilemma’ waar ik soms ook mee zit.
– De mooie DIY sjaal met handige stap voor stap foto’s van Frauke en Arne.
– Ondanks dat ik niet in een blogdip zit vond ik deze tips van Chapter Friday erg nuttig.
– Omg. Noodles to go! Hoe leuk en handig is dit?
– Ik ben dol op de prachtige trouwreportages van Danique.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Anne

  Hihi, die quote is geweldig! En leuk om te lezen, het interview met jou. Ik zag ‘m gisteren geloof ik al voorbij komen op Twitter :) Fijn weekend!

 2. Farah

  Jaaa die freebie!
  Ik ben dol op wie is de mol, maar schrijf nooit iets op. Ik heb het dan ook nooit goed ;). Deze freebie is wel mega handig daarvoor!

 3. Josianne

  Ik vind het heel goed dat je niet meedoet aan de ‘druk van de blogwereld’ om maar te blijven produceren. Ik moet daar zelf ook nog een iets betere balans in vinden, maar ik ben het zeker met je eens dat kwaliteit belangrijker is als kwantiteit!

 4. Yes, je bent eruit! Lijkt me een mooi voornemen om meer kwaliteit artikelen te schrijven en minder kwantiteit (niet dat ik je dagelijks posten niet leuk vind hoor, maar dan loop ik straks wel wat minder achter met bijhouden ha). Lastig is dat he… het commerciële. Zelf vind ik het ook ingewikkeld, want aan de ene kant is het fijn om wat te kunnen verdienen met je blog, maar daarin is het wel belangrijk om oprecht en dicht bij jezelf te blijven. Ik vind het knap hoe je het doet zo!

  Liefs en tot vanavond (het wordt denk soep, want ik kan alleen nog maar vloeibaar eten haha).

 5. Eline

  Haha die quote is echt leuk! Heel mooi voornemen, want het gaat uiteindelijk toch om het bloggen en niet om het geldverdienen! Ik ben er nog niet helemaal uit wie de mol is, maar ik ben heel benieuwd ^^

 6. sammie

  Ik moet mijn kerstboom ook nog opruimen :) van het weekend maar eens doen.. Leuke quote!

 7. Haha, jay! Leuk dat je het een leuke freebie vond.

  En ik ben het met je eens, de aandacht die je met je blog krijgt, moet je verdienen, kwaliteit is erg belangrijk. Ik wil ontzettend graag van mijn blog mijn baan maken omdat ik er al mijn ontwerptalent in kan stoppen. Het is lastig om als grafisch vormgever aan de slag te komen en samen met alle side projects hoop ik daar een inkomen uit te halen. Zo kan ik blijven wonen in de stad waar ik van hou en hoef ik niet te verhuizen naar het westen (waar de kans op een baan niet veel hoger is). Het is ontzettend hard werken, maar leuker werk bestaat er niet wat mij betreft. Fijn dat iedereen daar zijn eigen keuze en kan maken en tof dat je weet wat je wil! Dat is het belangrijkste!

 8. Dina

  Die quote is zo leuk! En die tips van Chapter Friday zijn erg goed.

 9. Eline

  Focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit ben ik zelf ook voorstander van! Liever een paar hele goede artikelen, dan heel veel kleintjes!
  Fijn weekend! Geniet ervan! Ik zit helaas opgesloten in de bibliotheek om te studeren ;)

 10. Goed voornemen om je te richten op kwaliteit, want dat is namelijk waarom ik juist jouw blog zo leuk vind. Liever eens per week een mooi artikel met leuke foto’s dan elke dag iets dat me niet aanspreekt!

 11. Veerlez

  Een heel mooi voornemen om je meer te richten op de kwaliteit, dat moet en zal je wel gaan belonen, dat is tenslotte waarvoor je bezoekers blijven terug komen lijkt mij zo!

  & het is niet Margriet, ik neig naar Chris of Marlijn, maar waarschijnlijk komt dat gewoon door hoe het gemonteerd is ;)

 12. Ah wat lief dat linkje!! En een van mijn goede voornemens is ook vaker reageren dus bij deze :) Leuk stukje geworden dat interview met jou!

 13. Anna

  Yes, fijn hè, dat eindelijk het stuk door Hedwig en mij voor UUT online staat :)! Het heeft even geduurd… Haha. Ik vind het voornemen voor je blog heel goed, ik ben het sterk met je eens dat bloggen is voor de leuk en niet om er geld mee te verdienen. En verder: jaaaa, Wie is de mol!

 14. Caro

  Leuk dat je jouw favorieten deelt! En een geweldige quote, ben het er helemaal mee eens!

 15. Wat een leuk overzicht weer! Ook ik heb mij voorgenomen om meer te gaan reageren. Ik lees wel veel blogs maar ‘vergeet’ gewoon te reageren. Dus hierbij :) De quote is geweldig haha….

 16. Je heb helemaal gelijk om voor minder blogs maar met meer kwaliteit te gaan! Bloggen is inderdaad commercieel, iets te voor mijn gevoel en lees vaak hetzelfde op veel blogs terug, en merk dat ik daardoor heel veel druk ging voelen om het goed te doen. Nu ook veel minder blogs van mijn kant, maar wel blogs met meer inhoud en die dicht bij mij staan.

  Ik lees jouw blog (en die van Jolien en Annemerel) graag juist omdat te lezen is dat de posts met liefde geschreven zijn. :D

 17. Cathy

  Goede keuze om voor meer kwaliteit te gaan. Is idd moeilijk, het bloggen kost veel tijd en energie en levert veel stress op als je daarmee je rekeningen moet betalen ;) Leuke quote. Reageren is idd een goed plan! Dit zowel op blogs als Instagram. Mooi he, die foto’s van Danique :) De bruiloft was ook heel fijn (ik ben de bruid :). Ik krijg zo’n heimwee als ik met dit weer die foto’s zie… Zet m op! xoxo

 18. Sabrina

  Ik ben het helemaal eens met hoe je tegen het bloggen aankijkt! Het is zo belangrijk dat je zelf voor honderd procent tevreden bent met wat je online zet en soms schrijf je een blogpost heel erg snel, maar soms ben je er wat langer mee bezig! Ik denk dat niemand er problemen mee heeft als je iets minder vaak uploadt maar dat je er zelf voor honderd procent achter staat, heel leuk juist! (:

 19. Anneleen

  Goed dat je kwaliteit boven kwantiteit plaatst. Ik ben niet zo’n professionele blogger en voelt de druk die de blogwereld met zich meebrengt dus niet zo hard. Toch kan ik me voorstellen dat jij die druk wel wat voelt omdat jouw blog gewoon al een stuk professioneler is dan de mijne… Ik denk dat je inderdaad moet doen waar jij je goed voelt en je moet proberen je niets aan te trekken van die blogdruk. Ik kan me ook erg storen aan blogs waar de ene advertorial na de andere komt. Dat maakt voor mij een blog ineens een stuk minder persoonlijk… Goed dat je hierin dus dingen afweegt!

Geef een reactie